Bachelor of Engineering, Information Technology (Internet of Things), päivätoteutus

Koulutuksen perustiedot
Koulutustyyppi
Opetuskielet
Koulutuksen laajuus
Suunniteltu kesto
Opetusaika
Opetustapa
Lukuvuosimaksu muille kuin EU/ETA-kansalaisille:
Apuraha
Haku käynnissä
Katso oppilaitoksen hakukohteet ja täytä hakemus.
Koulutuksen kuvaus
Opiskele englanniksi ja kouluttaudu kansainväliseksi Internet of Things -osaajaksi!
Bachelor of Engineering, Information Technology (Internet of Things) -tutkinto-ohjelmasta valmistuu esineiden internetiin erikoistuneita IT-osaajia.
Tutkinto-ohjelmasta valmistunut insinööri hallitsee esineiden internetin, Big Datan ja tekoälyn parissa työskentelyn – erityisesti digitaalisten terveyspalv
...Koulutuksen hakukohteet
Yhteishaku ( 1 )
Haku alkaa:
8.1.2025 klo 08:00
Haku päättyy:
22.1.2025 klo 15:00
Koulutus alkaa:
Syksy 2025
Pohjakoulutus:
Yleinen ammattikorkeakoulukelpoisuus
Opiskelupaikkoja:
10
Joustava haku ( 5 )
Haku alkaa:
1.8.2024 klo 09:00
Haku päättyy:
31.7.2025 klo 15:00
Koulutus alkaa:
Syksy 2025
Pohjakoulutus:
Yleinen ammattikorkeakoulukelpoisuus
Opiskelupaikkoja:
2
Haku alkaa:
1.4.2025 klo 09:00
Haku päättyy:
30.9.2025 klo 15:00
Koulutus alkaa:
Syksy 2025
Pohjakoulutus:
Harkinnanvaraisuus tai erivapaus
Haku alkaa:
1.10.2024 klo 09:00
Haku päättyy:
31.12.2024 klo 15:00
Koulutus alkaa:
Kevät 2025
Pohjakoulutus:
Harkinnanvaraisuus tai erivapaus
Haku alkaa:
1.10.2024 klo 08:00
Haku päättyy:
31.3.2025 klo 15:00
Koulutus alkaa:
Syksy 2025
Pohjakoulutus:
Yleinen ammattikorkeakoulukelpoisuus
Opiskelupaikkoja:
5
Haku alkaa:
16.1.2025 klo 12:00
Haku päättyy:
25.3.2025 klo 15:00
Koulutus alkaa:
Syksy 2025
Pohjakoulutus:
Yleinen ammattikorkeakoulukelpoisuus
Opiskelupaikkoja:
20
Siirtohaku ( 1 )
Haku alkaa:
1.4.2025 klo 09:00
Haku päättyy:
31.8.2025 klo 15:00
Koulutus alkaa:
Syksy 2025
Pohjakoulutus:
Harkinnanvaraisuus tai erivapaus
Lisätietoa koulutuksesta
Opintojen rakenne
Opinnot ovat laajuudeltaan 240 opintopistettä. Opiskeluaika on noin neljä vuotta.
Opintojen rakenne:
- Perusopinnot 60 op
- Ammattiopinnot 110 op
- Erikoistumisopinnot 20 op
- Valinnaiset opinnot 15 op
- Harjoittelu 30 op
- Opinnäytetyö 15 op
Jatko-opintomahdollisuudet
Koulutuksen antama tutkinto on kansainvälisesti tunnustettu ja hyväksytty tutkintotodistus.
Insinööritutkinnon suorittanut voi hakea jatkoa teoreettisille opinnoille useimmissa yliopistoissa ympäri maailmaa. Usein seuraava maisterin tutkinto voidaan suorittaa kahdessa vuodessa riippuen opintoalasta ja opiskelijasta.
Jos haluat kuitenkin jatkaa opintoja ammattikorkeakoulun maisteritasolla, onnistuu sekin, kunhan sinulla on kahden vuoden verran työkokemusta alalta.
Suuntautumisvaihtoehdot
Tietotekniikan insinöörin tutkinto-ohjelma kehittää opiskelijan osaamista teollisen internetin ja digitaalisen terveyden painopistealueilla.
Opintojen loppupuolella opiskelija voi valita kahdesta vaihtoehdosta:
- Embedded Engineering, 20 op
- Cloud Data Engineering, 20 op
Suuntautumisvaihtoehdot on kuvattu laajemmin tutkinto-ohjelman englanninkielisillä sivuilla.
Uramahdollisuudet
Valmistunut insinööri toimii muun muassa projekti- tai myynti-insinööritehtävissä tai tutkimuksessa ja siihen liittyvissä tehtävissä. Hänellä on myös tarvittavat taidot ja osaaminen yrittäjänä toimimiseen.
Mahdollisia tehtävänimikkeitä:
- IoT Cloud Engineer
- IoT Hardware Engineer
- IoT Firmware Engineer
- Full Stack & IoT / Mobile Engineer
- Product Developer
- Product Manager
- Project Engineer
- Research Engineer
- Web Developer
- ICT Specialist
- Sales Engineer
- Integration Engineer
- Cybersecurity Expert
- AI Engineer
- Embedded Engineer
Yhteistyö muiden toimijoiden kanssa
Savonia osallistuu aktiivisesti ympäröivän yhteiskunnan kehittämiseen opiskelijaprojektien, tutkimuksen ja kehityshankkeiden kautta.
Yhteistyö ympäröivän työelämän kanssa perustuu pitkäaikaisiin kumppanuussuhteisiin, ja Savonia on arvostettu kumppani. Opiskelija voi tehdä harjoittelunsa Savossa, Suomessa tai maailmalla. Harjoittelu on samalla mainio tapa näyttää osaamistaan ja verkostoitua yrityselämän kanssa.
Kansainvälistyminen
Savonia IoT-opiskelijaryhmät ovat luonnostaan monikansallisia ja -kulttuurisia. Opiskelija pääsee työskentelemään kansainvälisessä toimintaympäristössä ensimmäisestä päivästä alkaen.
Myös koko IoT-tutkinto-ohjelma on suunniteltu kansainvälisyys edellä. Tiivis yhteistyö kansainvälisten kumppaneiden kanssa tarjoaa opiskelijalle mahdollisuuden verkostoitua ihmisten ja organisaatioiden kanssa Suomessa ja ulkomailla. Opiskelijavaihto on myös keskeinen osa opintoja.
Kielikurssien valintamahdollisuudet Savoniassa ovat hyvät. Lisäksi kieliopintotarjontaa täydentää Itä-Suomen yliopiston tarjonta.
Tutkimuksen painopisteet
IoT:n tutkinto-ohjelma tukee pieniä ja keskisuuria yrityksiä kansainvälistymispyrkimyksissään. Voit työskennellä erilaisissa tutkimus- tai kehitysprojekteissa pk-yrityksissä opintojen aikana ja saada arvokasta tietoa teollisuuden tai digitaalisen terveydenhuollon maailmasta.
Opinnäytetyö
Opinnäytetyö on aina yrityselämään liittyvä. Tämä antaa sinulle hyvän tilaisuuden verkostoitumiseen alan ammattilaisten kanssa opintojen aikana ja usein päättötyö osoittautuu urasi lähtökohdaksi.
Opinnäytetyö korostaa opiskelijoiden, työelämän ja Savonian välistä yhteistyötä valitsemastasi aiheesta.
Opinnäytetyön aihe voi olla:
- kehityshanke, jonka sinä tai tiimisi suunnittelevat ja toteuttavat asiakkaasi tarpeiden mukaan. Esimerkkejä tällaisesta hankkeesta ovat tuote- tai palvelukehitys, teknologian arviointi ja testaus, se voi olla ohjelmiston tai laitteiston painotettu, se voi koostua koko tietoketjusta antureista taustajärjestelmään tai se voi olla siitä jokin rajoitettu osa.
- tutkimuslähtöinen projekti, jossa sinä tai tiimisi suorittavat asianmukaista tutkimustoimintaa, jotta voit näin selvittää asiakkaan kehitys- tai ongelmanratkaisutarpeet.
- koottu teos, jossa esimerkiksi tutkimukset, tutkimukset, kehitystyöt tai tieteelliset artikkelit kerätään yhteen ja raportoidaan synteesinä.
Opinnnäytetyön voit tehdä itsenäisesti tai ryhmässä.
Sisältö
Opinnoissa perehdyt Digital Health ja Industrial Internet -aihepiireihin. Nämä kaksi erilaista sovelluskenttää IoT-tekniikassa ovat tekniikan ratkaisujen kannalta samanlaisia. Vain sovellusohjelmistot ja palvelut ovat erilaisia.
IoT:n tutkinto-ohjelma tukee yrityksiä kansainvälistymispyrkimyksissään. Voit työskennellä opintojesi aikana tutkimus- tai kehitysprojekteissa yrityksissä ja saada arvokasta tietoa teollisuuden tai digitaalisen terveydenhuollon maailmasta.
Opinnot käsittävät muun muassa oppitunteja, etäopiskelua ja itsenäisiä opintoja sekä web-pohjaista oppimista ja harjoittelua. Opintoihin sisältyy työelämälähtöistä projekti- ja kehitystoimintaa.
Koulutuksen yhteyshenkilöt
Tietoa oppilaitoksesta

Savonia-ammattikorkeakoulu on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista. Koulutamme vahvoja osaajia kuudella eri koulutusalalla.
Joustava koulutustapamme mahdollistaa opiskelun myös työn ohella. Lisäksi tarjoamme työssä olevalle henkilöstölle mahdollisuuden osaamisen uudistamiseen.
Kampuksia on kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee yli 8000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, mikä mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.
Savonia on kestävän kasvun kumppani työelämälle. Tutkimus-, kehitys ja innovaatiotoimintamme tarjoaa osaavaa palvelua ja yksilöllisiä ratkaisuja yritysten ja työyhteisöjen kehittämis- ja testaustarpeisiin. Toimintamme profiili tiivistyy vahvuusaloihin, jotka ovat hyvinvointiteknologia, ruokaliiketoiminta, vesiturvallisuus, kone- ja energiateollisuus sekä bio- ja kiertotalous.
Savonia-ammattikorkeakoulu, Hakijapalvelut
Postiosoite:
PL 6, 70210 Kuopio
Käyntiosoite:
Microkatu 1, 70210 Kuopio
Sähköposti:
hakijapalvelut@savonia.fi
Puhelinnumero:
044 785 7002