Siirry sisältöön
  • Svenska
  • English
Satakunnan ammattikorkeakoulu

Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), monimuotototeutus, Pori

Koulutuksen teemakuva

Koulutuksen perustiedot

Koulutustyyppi

Ammattikorkeakoulu

Opetuskielet

suomi

Koulutuksen laajuus

210 opintopistettä

Suunniteltu kesto

3 vuotta
6 kuukautta

Opetusaika

Päiväopetus

Opetustapa

Etäopetus
Lähiopetus
Monimuoto
Verkko-opetus

Maksullisuus

Ei maksua

Koulutuksen kuvaus

Kuntoutuksen ohjaaja on toimintakyvyn ja kuntoutustarpeen arvioinnin, kuntoutuksen suunnittelun, ohjauksen ja koordinoinnin asiantuntija, joka tietää hyvän kuntoutuskäytännön periaatteet ja hallitsee laaja-alaisen näkemyksen kuntoutuksesta mukaan lukien; toimintakyky-/lääkinnällisen-, ammatillisen-, sosiaalisen ja kasvatuksellisen kuntoutuksen.

Kuntoutuksen ohjaaja tunnistaa yksilöllisen ja yhteisöllisen kuntoutustarpeen, osaa selvittää ja kuvata asiakkaan toimintakykyä ja arjes

...

Koulutuksen hakukohteet

Yhteishaku ( 1 )

Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), monimuotototeutus, Pori
Satakunnan ammattikorkeakoulu, SAMK Kampus Pori

Haku alkaa:

11.3.2025 klo 08:00

Haku päättyy:

25.3.2025 klo 15:00

Koulutus alkaa:

Syksy 2025

Pohjakoulutus:

Yleinen ammattikorkeakoulukelpoisuus

Opiskelupaikkoja:

30, joista ensikertalaisille 24

Siirtohaku ( 1 )

Siirtohaku, Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), monimuotototeutus, Pori
Satakunnan ammattikorkeakoulu, SAMK Kampus Pori

Haku alkaa:

1.5.2025 klo 08:00

Haku päättyy:

15.5.2025 klo 15:00

Koulutus alkaa:

Syksy 2025

Pohjakoulutus:

Yleinen ammattikorkeakoulukelpoisuus

Opiskelupaikkoja:

5

Lisätietoa koulutuksesta

Opiskelu koostuu kontaktiopetuksesta kampuksella tai verkkovälitteisesti, projektiopinnoista, työelämäharjoittelusta ja itsenäisestä opiskelusta. Kontaktiopintojen välillä korostuu opiskelijan itsenäinen ja itseohjautuva oppiminen. Osan opinnoista voi tehdä verkko-opintoina. Opettajat toimivat oppimisen fasilitoijina, yksilöllisen ammatillisen kasvun edistäjinä ja opiskelumotivaation vahvistajina.

Kontaktiopintojen välillä korostuu opiskelijan itsenäinen ja itseohjautuva oppiminen. Osa tehtävistä tehdään pienryhmätöinä ja oppimisen edistämisessä hyödynnetään myös vertaisarviointia. Osan opinnoista voi tehdä verkko-opintoina.

Opiskeluun liittyy myös opintokäyntejä ja pakollista työelämäharjoittelua. Ennen työelämäharjoitteluun hakeutumista opiskelijan tulee hankkia riittävät ammattialansa perustiedot ja -taidot. Opiskelijan on mahdollista suorittaa harjoittelua myös ulkomailla. Opintojen aikana tehdään tiivistä yhteistyötä työelämän kanssa. Useat monimuoto-opiskelijat käyvät työssä opintojen aikana ja olemassa olevia työelämäyhteyksiä pyritään opinnoissa hyödyntämään. Teoreettisia opintoja sovelletaan erilaisissa oppimistehtävissä, joiden lähtökohtana ovat todellisuutta vastaavat ohjaus- ja kehittämishaasteet. Työelämässä tapahtuvaa ohjattua harjoittelua opintoihin sisältyy 50 op.

Tutkintoon tähtäävä koulutus koostuu 210 opintopisteestä, jotka suoritetaan opetussuunnitelman mukaan 3,5 vuoden aikana. Koulutuksen järjestämistapa on monimuotokoulutus, joka sisältää aikaan ja paikkaan sidottua lähiopetusta pääosin verkkovälitteisesti, mutta myös opiskelua Porin kampuksella. Opintojen alussa lähiopetusta on enemmän. Lähiopetusta on 3-5 päivää kuukaudessa, osa siitä on pakollista. Lähiopintojen välillä painottuu opiskelijan itsenäinen ja itseohjautuva opiskelu. Myös itsenäiseen opiskeluun tulee varata aikaa. Opiskeluun kuuluu lisäksi ryhmätöitä, projektiopintoja, opintokäyntejä ja pakollista työelämäharjoittelua. Lähiopintojen suunnittelu pyritään ajoittamaan niin, että lähiopetusajankohdat on tiedossa noin puoli vuotta aiemmin, joka mahdollistaa työstä tarvittavien vapaiden ennakkosuunnittelun.

Opinnoissa sovelletaan aikaisemmin hankitun osaamisen tunnustamista (AHOT), mikä mahdollistaa esim. aikaisemman korkeakoulutuksen ja työkokemuksen kautta syntyneen osaamisen huomioimisen opinnoissa ja niiden suunnittelussa. Opintoja on mahdollista nopeuttaa aikaisemmin hankitulla osaamisella.

Ammattikorkeakoulun opinnäytetyö tähtää työelämän kehittämiseen ja se tehdään yhteistyössä työelämätahon kanssa. Opinnäytetyön laajuus on 15 opintopistettä. Opinnäytetyön tekemistä edeltää mm. viestinnän ja työelämän tutkimus- ja kehittämisopinnot. Opinnäytetyö tehdään yksilö- tai paritehtävänä.

Kuntoutuksen ohjaaja (AMK) on sosiaalialan ammattihenkilö. Valvira myöntää hakemuksesta oikeuden harjoittaa kuntoutuksen ohjaajan ammattia laillistettuna ammattihenkilönä henkilöille, jotka ovat suorittaneet kuntoutuksen ohjaaja (AMK) -tutkinnon Suomessa.

Kuntoutuksen ohjaajat ovat työllistyneet perusterveydenhuoltoon ja erikoissairaanhoitoon (hyvinvointialueille) kuntoutusohjaajiksi, työterveyshuoltoon sosiaalialan ammattihenkilöiksi, sosiaalipalveluihin ohjaajiksi ja asiantuntijoiksi (mm. vammaispalvelut, kotihoito, kuntouttava työtoiminta, nuorten työpajat/ohjaamot, asumispalveluyksiköt, mielenterveys-, päihdekuntoutus- ja kehitysvammapalvelut), ammatillisen kuntoutuksen ohjaajiksi, KELAan esim. työkykyneuvojaksi, erityisammattioppilaitoksiin ohjaajiksi, TE- ja TYP-palveluihin, järjestöihin, maahanmuuttajien kotouttamistehtäviin, erilaisiin hankkeisiin tai ryhtyneet yrittäjäksi.

Voit suorittaa osan opinnoistasi ulkomailla opiskelu- tai harjoitteluvaihdossa. Esimerkiksi kuntoutuksen erityisalueen harjoittelun voi suorittaa ulkomailla. Ulkomailla suoritetut opinnot luetaan osaksi kotimaistatutkintoa. Kansainvälisyyttä SAMKinkampuksille tuovat ulkomaalaiset tutkinto- ja vaihto- opiskelijat sekä kansainväliset harjoittelijat.

Kuntoutuksen ohjaaja toimii kuntoutusalan asiantuntijana ja suunnittelijana moniammatillisissa verkostoissa ja tiimeissä sekä tekee yhteistyötä muiden sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan toimijoiden kanssa. Kuntoutuksen ohjaaja vaikuttaa aktiivisesti alueellisella ja valtakunnallisella tasolla kuntoutukseen liittyvien asioiden saavutettavuuden edistämisessä ja kehittämisessä.

Kuntoutuksen ohjaaja (AMK) voi jatkaa opintojaan kahden vuoden työkokemuksen karttumisen jälkeen YAMK-tutkinto-opiskelijasi (90 op) esimerkiksi hyvinvointipalvelujen kehittäminen ja johtaminen (SAMK) tai Monialainen kuntoutus (JAMK). Opintoja voi jatkaa myös yliopistossa tai suuntautua YAMK tutkinnon jälkeen ammatillisen opettajan opintoihin.

Koulutuksen yhteyshenkilöt

Sanna Marjamäki

Lehtori

sanna.marjamaki@samk.fi

044 710 3183

Tietoa oppilaitoksesta

Oppilaitoksen logo

Tervetuloa opiskelemaan SAMKiin!

Satakunnan ammattikorkeakoulun löydät länsirannikolta meren ääreltä ja Kokemäenjoen rannalta. Neljällä paikkakunnalla voit opiskella yli 30 koulutuksessa. SAMKin modernit kampukset luovat mahtavan pohjan käytännönläheiselle opiskelulle. Jokaisella alalla tehdään paljon yritysyhteistyötä erilaisissa projekteissa, joissa pääset ratkomaan aitoja työelämän ongelmia soveltamalla teoriaa käytäntöön. Tutustu tarkemmin Satakunnan ammattikorkeakoulun tarjontaan ja löydä oma alasi!

Katse tulevaisuuteen. Think Future.

samk.fi

SAMK Hakijapalvelut

Postiosoite:

Satakunnan ammattikorkeakoulu, Hakijapalvelut, PL 1001, 28101 Pori

Käyntiosoite:

Satakunnankatu 23, 28130 Pori

Sähköposti:

hakijapalvelut@samk.fi

Puhelinnumero:

(02) 623 4801

Satakunnan ammattikorkeakoulu, SAMK Kampus Pori

Postiosoite:

PL 1001, 28101 Pori

Käyntiosoite:

Satakunnankatu 23, 28130 Pori

Sähköposti:

hakijapalvelut@samk.fi

Puhelinnumero:

02 620 3000

Ohjeet ja tuki

Neuvonta ja ohjaus
Löydä kootusti koulutuksen ja ammatin valintaan liittyvien ohjaus- ja neuvontapalveluiden yhteystietoja.
Kysytyimmät kysymykset
Löydä vastaukset opiskelijoiden useimmin kysyttyihin kysymyksiin kätevästi yhdestä paikasta.
Opinto-ohjaajille
Opinto-ohjaajan työkalupakista löydät ohjauksen tueksi tarvittavaa materiaalia.