Insinööri (AMK), Akkutekniikan muuntokoulutus, monimuotototeutus

Koulutuksen perustiedot
Koulutustyyppi
Opetuskielet
Koulutuksen laajuus
Suunniteltu kesto
Opetusaika
Opetustapa
Maksullisuus
Koulutuksen kuvaus
Akkutekniikka on tulevaisuuden ala, jossa tarvitaan osaajia! Centria-ammattikorkeakoulun akkutekniikan insinöörikoulutus, on kehitetty yhteistyössä alueemme yritysten kanssa. Keski-Pohjanmaalla ja lähialueilla käynnistyy lähitulevaisuudessa useita akku- ja kaivosteollisuuden hankkeita. Tarve akkutekniikan asiantuntijoille tulee olemaan suuri, joten nyt on erinomainen hetki kouluttautua alan osaajaksi.
Akkutekniikan muuntokoulutus rakentuu Centrian vahvan koulutusosaamise
...Koulutuksen hakukohteet
Yhteishaku ( 1 )
Haku alkaa:
11.3.2025 klo 08:00
Haku päättyy:
25.3.2025 klo 15:00
Koulutus alkaa:
Syksy 2025
Pohjakoulutus:
Ammattikorkeakoulututkinto
Opisto- tai ammatillisen korkea-asteen tutkinto
Opiskelupaikkoja:
15
Lisätietoa koulutuksesta
Sisältö
Centrian akkutekniikan muuntokoulutuksessa opiskellaan monipuolisesti akkutekniikan alaa. Opintojen aikana pääset syventymään akku- ja sähkökemiaan sekä akkukemikaalien ja akkujen valmistukseen. Akkujen kierrätystekniikat ja energian varastointitekniikat tulevat sinulle opintojen aikana tutuiksi. Kiertotalous on muotoutumisvaiheessa oleva konsepti, mutta jo nyt voidaan nähdä, että akkumateriaalien kierrätys ja energian varastointi ovat siinä avainasemassa. Pääset perehtymään myös tuulivoimaloiden mahdollisuuksiin ja kasvavan tuulivoiman järjestelmäkysymyksiin ja -vaikutuksiin sekä niiden hallintaan. Tuulivoiman kasvu vaikuttaa sähköverkkoon ja sähkömarkkinoiden toimintaan. Akkuja voidaan käyttää hillitsemään tuulivoiman tehonvaihteluiden vaikutuksia sähköverkon taajuuteen.
Kontaktiopetusta kampuksella tai läsnäoloa vaativia etäluentoja toteutetaan 2-3 päivänä kuukaudessa klo 08-18 välisenä aikana elokuun ja toukokuun välisenä aikana. Läsnäoloa kampuksella tai etänä vaativaa opetusta voi olla myös hieman tätä enemmän tai vähemmän opiskelijan taustasta ja valitsemista opinnoista riippuen. Pääsääntöisesti luennoista tulee tallenne, jolloin luentoa voi seurata myös luentoajan jälkeen,
Opiskelijan aiempi koulutus ja työn kautta hankittu osaaminen muodostavat pohjan henkilökohtaisen opintosuunnitelman (HOPS) tekemiseen. HOPS-keskustelu käydään tutor-opettajan kanssa pian koulutuksen alettua. Opintojen laajuus riippuu opiskelijan aiemmasta koulutustaustasta sekä työkokemuksesta ja on vähintään 80 opintopistettä (josta opinnäyte muodostaa 15 op).
Opintojen minimikestoaika kaksi vuotta. Mikäli opiskelijan aiempi tutkinto on muu kuin sähkö- tai kemiantekniikan alan tutkinto, opintoja on vähintään 40 op enemmän. Tämän lisäksi koulutukseen voi kuulua opiskelijan koulutustaustasta riippuen akkuopintojen esitietoina vaadittavia täydentäviä opintoja esimerkiksi kielistä ja viestinnästä sekä luonnontieteistä ja matematiikasta. Suoritettavien opintojen laajuus selviää tutor-opettajan kanssa käytävän HOPS-keskustelun ja sen yhteydessä aloitetun aikaisemman henkilökohtaisen osaamisen tunnustamis- ja tunnistamisprosessissa (nk. AHOT-menettely).
Kohderyhmä
Hakukelpoisuuden akkutekniikan muuntokoulutukseen antavat seuraavat pohjakoulutukset:
- tekniikan korkeakoulututkinto insinööri (AMK) tai DI -tutkinto
- opisto- / ammatillisen korkea-asteen insinööritutkinto
- hakija voidaan todeta hakukelpoiseksi, mikäli ammattikorkeakoulu katsoo hakijalla olevan riittävä määrä korkeakoulutasoisia tai niihin rinnastettavia opintoja suoritettuna.
Kansainvälistyminen
Kansainvälisyysosaaminen on luonnollinen osa tekniikan alan opintoja. Centrialla on noin 130 yhteistyökorkeakoulua ympäri maailmaa, ja voit halutessasi sisällyttää opintoihisi vaihto-opiskelujakson jossakin yhteistyökorkeakouluistamme. Meillä voit myös opiskella englannin kielellä ulkomaisten opettajien opintojaksoilla tai osallistua ulkomaan yritys- ja messumatkoille. Vapaavalintaisia opintoja on tarjolla myös englannin kielellä.
Kannattaa hyödyntää koulumme tarjoamat kansainvälistymismahdollisuudet, sillä monessa työpaikassa edellytetään hyvää kielitaitoa ja kansainvälisyysosaamista.
Opinnäytetyö
Opinnäytetyö on opintojen loppuvaiheeseen sijoittuva laaja ja käytännönläheinen suunnittelu-, kehitys- tai tutkimushanke, jonka tehtävänä on osoittaa, että opiskelijana hallitset akkutekniikan alaan liittyvän teorian ja prosessit, ja osaat soveltaa niitä myös käytännössä. Opinnäytetyön tehtävänä on syventää ammattiosaamistasi ja antaa sinulle monipuoliset valmiudet toimia akkutekniikan alan tehtävissä. Opinnäytetyö tehdään usein toimeksiantona jollekin yritykselle joko itsenäisesti tai parityönä. Opinnäytetyön laajuus on 15 opintopistettä.
Esimerkkejä opiskelijoidemme tekemistä opinnäytetöistä:
- Soininen, Tony (2015): Litium-ioniakku ja sen valmistus (https://www.theseus.fi/handle/10024/93410)
- Huhtala, Aki (2010): Tehdasprosessin 3D-mallinnus, prosessi- ja laitekuvaus (https://www.theseus.fi/handle/10024/22176)
Uramahdollisuudet
Akkutekniikan koulutus tarjoaa sinulle erinomaiset mahdollisuudet työllistyä erilaisiin akkutekniikan tehtäviin niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Keski-Pohjanmaalla ja lähialueilla käynnistyy lähitulevaisuudessa useita akku- ja kaivosteollisuuden hankkeita, jotka tulevat työllistämään paljon akkualan osaajia ja asiantuntijoita.
Centriasta valmistuneet insinöörit voivat työskennellä tulevaisuudessa esim. tuotanto- tai käyttöinsinöörin, työnjohtajan, suunnittelijan tai tutkimus- ja kehitysasiantuntijan tehtävissä.
Jatko-opintomahdollisuudet
Hankittuasi kaksi vuotta alan työkokemusta insinööri (AMK) -tutkinnon suorittamisen jälkeen voit kehittää esimies- ja asiantuntijavalmiuksiasi suorittamalla Centriassa ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon Teknologiaosaamisen johtamisen koulutuksessa. Voit myös jatkaa opintojasi yliopistossa Suomessa tai ulkomailla.
Koulutuksen yhteyshenkilöt
Hakijapalvelut
hakijapalvelut@centria.fi
044 725 0081
Aki Suokko
Yliopettaja (sähkö- ja automaatiotekniikka)
aki.suokko@centria.fi
040 729 9958
Tietoa oppilaitoksesta

Centria-ammattikorkeakoulu on noin 3900 opiskelijan ja reilun 300 työntekijän asiantuntijaorganisaatio. Tarjoamme opiskelijoillemme laajan valikoiman koulutusmahdollisuuksia, käytännönläheisen opetuksen sekä hyvät yhteydet työ- ja elinkeinoelämän edustajiin. Kampuksemme sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa.
Meillä on mahdollista suorittaa työelämän arvostama korkeakoulututkinto tekniikan, sosiaali- ja terveysalan sekä liiketalouden aloilla. Tarjolla on myös käytännönläheiset musiikkipedagogin ja yhteisöpedagogin tutkinnot. Meillä voit suorittaa myös ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon. Opiskella voi joko päivisin tai monimuotona esimerkiksi työn ohessa joko suomeksi tai englanniksi. Vuosittain meiltä valmistuu noin 575 insinööriä, tradenomia, sosionomia, sairaan- ja terveydenhoitajaa sekä musiikki- ja yhteisöpedagogia. Noin 90 tutkinnon suorittaneista on kansainvälisiä opiskelijoita. Ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneita valmistuu vuosittain noin 50.
Pienet ryhmäkoot, tiivis opiskelijayhteisö ja vastikään uudistetut, nykyaikaiset oppimisympäristöt luovat viihtyisät puitteet opiskelulle. Opetus perustuu osittain työpajoihin sekä kehittämishankkeisiin, joissa opiskelijat suorittavat projektiluonteisia tehtäviä. Yritysvierailut ja kummiyritysten tehtävänannot tarjoavat opiskelijoille realistisen käsityksen työelämän vaatimuksista ja auttavat opiskelijoitamme verkostoitumaan potentiaalisten työnantajien kanssa jo opintojen aikana.
Tehtävänämme on edistää toiminta-alueemme hyvinvointia, kehittymistä ja kilpailukykyä opetuksen sekä TKI-toiminnan avulla. TKI-toimintamme on yksi ammattikorkeakoulumme vahvuuksia ja se on saanut myös valtakunnallista menestystä.
Centria-ammattikorkeakoulu hakijapalvelut
Postiosoite:
Talonpojankatu 2, 67100 Kokkola
Käyntiosoite:
Talonpojankatu 2, 67100 Kokkola
Sähköposti:
hakijapalvelut@centria.fi
Puhelinnumero:
044 725 0081
Centria-ammattikorkeakoulu, Talonpojankadun kampus, Kokkola
Postiosoite:
Talonpojankatu 2, 67100 Kokkola
Käyntiosoite:
Talonpojankatu 2, 67100 Kokkola
Sähköposti:
info@centria.fi
Puhelinnumero:
06 825 0000