Digitaalisen kulttuurin, maiseman ja kulttuuriperinnön tutkinto-ohjelma, Pori, kandidaatti ja maisteri (3 v + 2 v)

Koulutuksen perustiedot
Koulutustyyppi
Opetuskielet
Koulutuksen laajuus
Suunniteltu kesto
Opetusaika
Opetustapa
Maksullisuus
Koulutuksen kuvaus
Tutkinto-ohjelmassa on kolme tieteenalaa: digitaalinen kulttuuri, maisemantutkimus ja kulttuuriperinnön tutkimus.
Digitaalinen kulttuuri käsittelee kulttuurin ja yhteiskunnan digitalisoitumista sekä uusia viestinnän, taiteen ja viihteen ilmiöitä. Tutkimuksemme keskiössä ovat tavat, joilla ihmiset käyttävät, ymmärtävät ja merkityksellistävät digitaalista teknologiaa. Suosittuja tutkimuskohteitamme ovat esimerkiksi sosiaalinen media, digitaaliset pelit ja teknologian arkipäiväistyminen.
...Koulutuksen hakukohteet
Yhteishaku ( 1 )
Haku alkaa:
11.3.2025 klo 08:00
Haku päättyy:
25.3.2025 klo 15:00
Koulutus alkaa:
Syksy 2025
Pohjakoulutus:
Yleinen yliopistokelpoisuus
Harkinnanvaraisuus tai erivapaus
Opiskelupaikkoja:
29, joista ensikertalaisille 20
Erillishaku ( 1 )
Haku alkaa:
11.3.2025 klo 08:00
Haku päättyy:
25.3.2025 klo 15:00
Koulutus alkaa:
Syksy 2025
Pohjakoulutus:
Avoimen yliopiston opinnot
Opiskelupaikkoja:
5
Siirtohaku ( 1 )
Haku alkaa:
2.5.2025 klo 08:00
Haku päättyy:
16.5.2025 klo 15:00
Koulutus alkaa:
Syksy 2025
Pohjakoulutus:
Yleinen yliopistokelpoisuus
Opiskelupaikkoja:
5
Lisätietoa koulutuksesta
Opintojen rakenne
Humanististen tieteiden kandidaatin tutkintoon (HuK, 180 op) sisältyy:
- perus- ja aineopinnot
- sivuaineopinnot
- kieli- ja viestintäopinnot
- muita vapaasti valittavia opintoja
Aineopintoihin sisältyy kandidaatintutkielma, jonka pohjalta kirjoitetaan HuK-kypsyysnäyte. Muut opinnot voivat koostua esim. yksittäisistä opintojaksoista, muissa tiedekunnissa tai yliopistoissa suoritetuista opintojaksoista sekä ylimääräisistä kieliopinnoista. Kandidaatintutkinnon tavoitesuoritusaika on kolme vuotta.
Filosofian maisterin tutkintoon (FM, 120 op) sisältyy:
- syventävät opinnot
- muita vapaasti valittavia opintoja
Syventäviin opintoihin sisältyy pro gradu -tutkielma (40 op). Muut opinnot voivat koostua sivuaineen opintokokonaisuuksista tai yksittäisistä opintojaksoista. Filosofian maisterin tutkinnon tavoitesuoritusaika on kaksi vuotta.
Osaamistavoitteet
Humanististen tieteiden kandidaatin tutkinnon suoritettuasi sinulla on digitaalisen kulttuurin, maiseman ja kulttuuriperinnön tutkinto-ohjelmaan kuuluvien opintojen perusteiden tuntemus sekä edellytykset alan kehityksen seuraamiseen ja hankkimasi tiedon soveltamiseen oman alan tehtävissä ja kansainvälisessä yhteistyössä. Sinulla on valmiudet tieteelliseen ajatteluun ja tieteellisiin työskentelytapoihin sekä riittävä viestintä- ja kielitaito oman alasi tehtäviin ja kansainväliseen toimintaan. Lisäksi sinulla on edellytykset ylempään korkeakoulututkintoon johtavaan koulutukseen.
Filosofian maisterin tutkinto antaa sinulle oman tieteenalasi syvemmän tuntemuksen sekä valmiudet tieteellisen tiedon ja tieteellisten menetelmien tutkimukselliseen soveltamiseen. Saat hyvät kieli- ja viestintätaidot sekä valmiudet toimia työelämässä oman alasi vaativissa asiantuntija- ja kehitystehtävissä sekä kansainvälisessä yhteistyössä.
Suuntautumisvaihtoehdot
Opinnot aloitetaan hakukohteen yhteisillä 25 opintopisteen laajuisilla perusopinnoilla. Opintojen edetessä voit valita sinua kiinnostavia tieteenalojen teoria- ja menetelmäopintoja sekä valinnaisia teemakursseja.
Digitaalisen kulttuurin, maiseman ja kulttuuriperinnön tutkinto-ohjelman tieteenalat:
- digitaalinen kulttuuri
- maisemantutkimus
- kulttuuriperinnön tutkimus
Uramahdollisuudet
Tutkinto-ohjelmasta valmistuneet toimivat asiantuntijoina monialaisissa kulttuurin, ympäristön ja luovien alojen työtehtävissä ja työskentelevät yrityksissä sekä kuntien ja valtion palveluksessa esimerkiksi tutkijoina, tuottajina, asiantuntijoina, tiedottajina, kouluttajina, suunnittelijoina, sisällöntuottajina ja toimittajina. Meillä opiskelleilla on valmius toimia muun muassa digitaalisiin ympäristöihin, kulttuuriympäristön suojeluun ja kaupunkisuunnitteluun sekä matkailuun ja monikulttuurisuuteen liittyvissä työtehtävissä. Valmistuneet toimivat usein myös kulttuuriperintöaloilla arkistoissa ja museoissa.
Kansainvälistyminen
Humanistisen tiedekunnan opiskelijana sinulla on erinomaiset mahdollisuudet lähteä ulkomaille opintojesi aikana tekemään korvaavia opintosuorituksia tai voit tuoda ulkomaisesta yliopistosta sivuainekokonaisuuden tutkintoosi.
Humanistisella tiedekunnalla ja sen oppiaineilla on useita kymmeniä yhteistyöyliopistoja eri puolilla Eurooppaa. Tiedekunnan opiskelijana voit lähteä ulkomaille vaihtoon myös Turun yliopiston yhteisten sopimusten kautta. Voit myös hakeutua ulkomaiseen yliopistoon tai korkeakouluun hankkimalla vaihtopaikka omatoimisesti.
Humanistisen tiedekunnan oppiaineissa ja Turun yliopistossa on laajasti tarjolla kansainvälistymistä edistäviksi katsottavia opintojaksoja ja suoritusmuotoja. Kansainvälistymisopintoja voit suorittaa esimerkiksi opiskelemalla Turun yliopiston englanninkielisissä opinto-ohjelmissa tai tuutoroimalla yliopistoon saapuvia kansainvälisiä opiskelijoita.
Uramahdollisuuksien kannalta myös työharjoittelu ulkomailla tarjoaa erinomaisen tavan hankkia kansainvälisiä kokemuksia.
Yhteistyö muiden toimijoiden kanssa
Digitaalisen kulttuurin, maiseman ja kulttuuriperinnön tutkinto-ohjelman opiskelijana pääset hyödyntämään Porin yliopistokeskuksessa toimivien yliopistojen tarjontaa. Tarjolla on kaupallisen, teknillisen ja yhteiskuntatieteellisen alan yliopistokoulutusta.
Osallistumalla tutkinto-ohjelman ja alueellisten toimijoiden välisiin yhteistyöprojekteihin sinulla on mahdollisuus luoda kontaktiverkostoja tulevaa urapolkuasi varten.
Tutkimuksen painopisteet
Tutkinto-ohjelman tutkimushankkeisiin voit tutustua tarkemmin:
Jatko-opintomahdollisuudet
Alemman korkeakoulututkinnon (humanististen tieteiden kandidaatin tutkinto, HuK) suoritettuasi jatkat suorittamaan ylempää korkeakoulututkintoa (filosofian maisterin tutkinto, FM). Filosofian maisterin tutkinnon suoritettuasi sinulla on mahdollisuus hakeutua tieteelliseen jatkokoulutukseen suorittamaan tohtorin tutkintoa.
Tietoa oppilaitoksesta

Kansainvälisen tutkimusyliopiston koulutustarjonta, mutta samalla kompakti kampus ja kodikas tunnelma ovat Turun yliopiston ehdottomia valttikortteja. Yliopisto tarjoaa yli 70 koulutusohjelmaa ja yli 130 oppiainetta 8 tiedekunnassa.
Turun yliopistosta valmistuvat ovat luovia ja oma-aloitteisia asiantuntijoita, joille valmiit ratkaisut ja toimintamallit eivät riitä. Opintojen sisältöä voi myös räätälöidä omien päämääriensä mukaan. Tavoitteena on kouluttaa osaajia yli tiedekuntarajojen: ekologisia juristeja ja yrittäjähenkisiä humanisteja. Siksi Turun yliopistosta valmistuneet ovat haluttuja työntekijöitä.
Opetuksen laatu ja opiskelumahdollisuuksien monipuolisuus ovat vahvuuksia, joiden takia opiskelijat valitsevat Turun yliopiston. Opiskelijoiden työelämävalmiuksia ja uusia oppimisympäristöjä kehitetään määrätietoisesti. Tavoitteena on, että kampuksella on opiskeluun motivoiva ja kannustava ilmapiiri.
Kansainvälisyys näkyy yliopiston kampuksella ja koulutustarjonnassa. Joka vuosi Turun yliopistoon saapuu vaihto- ja tutkinto-opiskelijoita yli 100 eri maasta. Vaihtoon voi lähteä ainakin 80 eri yliopistoon ympäri maailman.
Turku on Suomen vanhin, aito opiskelijakaupunki. Turun yliopiston opiskelijat kuuluvat näkyvänä osana kaupunkielämään myös Raumalla ja Porissa. Turun laaja ja yhtenäinen kampusalue, kaupungin keskustassa ja Aurajoen tuntumassa, on ainutlaatuinen koko Euroopassa.
Turun yliopiston hakijapalvelut
Postiosoite:
Hakijapalvelut, 20014 Turun yliopisto
Käyntiosoite:
Opiskelijakeskus Disco, Vesilinnantie 5, 20500 Turku
Sähköposti:
hakijapalvelut@utu.fi
Puhelinnumero:
029 450 4300
Turun yliopisto, Humanistinen tiedekunta
Postiosoite:
Arcanum, Arcanuminkuja 1, 20014 Turun yliopisto
Käyntiosoite:
Arcanum, Arcanuminkuja 1, 20014 Turun yliopisto
Sähköposti:
hum-info@utu.fi