Skip to content

Studieinfo.fi ja Studyinfo.fi palvelut eivät tällä hetkellä toimi! – Tjänsterna Studieinfo.fi och Studyinfo.fi fungerar inte för tillfället!  Selvitämme ongelman mahdollisimman pian – Vi utreder problemet så snabbt som möjligt.

Näin haet ammatilliseen aikuiskoulutukseen

Etsi koulutuksetKondiittori valmistaa täytekakkua. Kuva: Olli Häkämies

Voit hakea koulutuksia Opintopolun hakukoneen avulla kolmella eri tavalla

  • ohjaavan haun avulla
  • selaile koulutuksia aiheen mukaan
  • sanahaulla

Ohjaava haku tutkinnon suorittaneelle

Ohjaava haku, kun ei ole aiempaa tutkintoa

Vertaa koulutuksia

Siirrä kiinnostavat koulutukset muistilistalle, jotta voit verrata niitä keskenään. Voit lähettää muistilistan itsellesi sähköpostilla ja palata myöhemmin listaasi lähempää tarkastelua varten.

Koulutuskuvauksista löydät tarkempaa tietoa koulutuksista, niiden toteutuksesta ja miten haet niihin: hakuajat, pääsyvaatimukset ja valintamenettely.

Hae koulutukseen

Koulutuskuvauksesta voit siirtyä täyttämään hakulomakkeen oppilaitoksen sivuille. Jokaiseen koulutukseen täytät erikseen oman hakulomakkeen.

Hakuaika aikuisten ammatilliseen koulutuseen on usein jatkuva. Oppilaitokset täyttävät opiskelupaikkoja pitkin vuotta.

Näyttötutkinto

Kun hakeudut suorittamaan näyttötutkintoa tai sen osaa, koulutuksen järjestäjä selvittää henkilökohtaistamiskeskustelussa osaamisesi ja tutkinnon soveltuvuuden sinulle. Samalla arvioidaan, minkälaista ohjausta tarvitset opintoihisi. Keskustelun perusteella arvioidaan, mitä tutkinnon osia voisit suorittaa suoraan ja mihin osiin tarvitsisit valmistavaa koulutusta.

Muodollista pohjakoulutusta ei välttämättä vaadita. Tarkimman tiedon hakemisesta saat suoraan oppilaitoksista. Henkilökohtaiseen haastatteluun otetaan mukaan työtodistukset sekä todistukset aiemmista opinnoista tai suorituksista.

Ammatilliset tutkinnot eri opintoaloilla