Skip to content

Haku perusopetuksen jälkeisiin valmistaviin koulutuksiin (Kymppiluokka, VALMA, LUVA) 19.5.-21.7.  Katso koulutukset

 

Korkeakoulut järjestävät lisähakuja kesäkuun lopusta elokuun puoliväliin. Voit hakea näissä hauissa yhteishauissa täyttämättä jääneitä paikkoja.
Katso haettavat koulutukset sekä tarkat hakuajat.

Kaikki kevään yhteishakujen tulokset on nyt julkaistu. 
Ensimmäinen yhteishaku: ota paikka vastaan ennen 17.7. klo 15. 
Toinen yhteishaku: ota paikka vastaan ennen 22.7. klo 15.
Sinut voidaan hyväksyä varasijalta 3.8. klo 15 asti.

Katso ohjeet paikan vastaanottamiseen ja varasijatilanteisiin.
Lue usein kysytyt kysymykset paikan vastaanottamisesta. 

Muu opettajankoulutus

Liikenneopettaja ι Musiikkipedagogi ι Tanssinopettaja  ι Teatteri- ja tanssinopettaja ι Ratsastuksenopettaja ι Steinerkoulun opettaja

Liikenneopettaja

Liikenneopettajan erikoisammattitutkinto antaa valmiudet toimia autokoulussa henkilöauton ajo-opettajana. Tutkinto antaa valmiudet toimia myös toimia mm. tutkinnon vastaanottajana, moottoripyörä- tai raskaampien ajoneuvoluokkien opettajana.

Lue lisää liikenneopettajan koulutuksesta ePerusteet -palvelusta

Musiikkipedagogi

Musiikkipedagogi (AMK) -tutkinnon suorittaneet voivat toimia suuntautumisensa mukaisissa opetus-, ohjaus- ja asiantuntijatehtävissä esimerkiksi musiikkiopistoissa, konservatorioissa, vapaan sivistystyön piirissä ja musiikkileikkikouluissa sekä muiden kulttuuriorganisaatioiden palveluksessa.

Tanssinopettaja

Tanssinopettajan (AMK) -tutkinnon suorittaneet saavat tanssitaiteellisen ja pedagogisen koulutuksen sekä valmiudet työskennellä tanssin perusopetusta ja ammatillista koulutusta antavissa kunnallisissa ja yksityisissä oppilaitoksissa.

Teatteri- ja tanssinopettaja

Teatteri- ja tanssinopettajan koulutusohjelmat ovat kaksivuotisia maisteriohjelmia (120 opintopistettä), jotka perustuvat ko. taiteenalan kandidaatin tutkintoon.

Ratsastuksenopettaja

Ratsastuksenopettajan päätehtävä on opettaa ratsastuskoulussa. Hän toimii yrittäjänä tai työsuhteessa ja vastaa toiminnan suunnittelusta ja toteutuksesta. Ammattitutkintoon johtava aikuiskoulutus kestää noin 1,5 vuotta.

Steinerkoulun opettaja

Steinerkoulun opettajaksi voi opiskella Snellman-korkeakoulussa. Steinerpedagogiikkaan johtavat yleisopinnot ovat edellytys opettajankoulutukseen hakemiselle. Yleisopinnot voi suorittaa kokopäiväopintoina vuodessa ja puolipäiväopintoina kahdessa vuodessa.

Opettajankoulutusohjelmat

  • Steinerkoulun koulun luokanopettajan tutkinto
  • Steinerpäiväkodin varhaiskasvattajan ja esiopettajan tutkinto
  • Steinerkoulun kuvataiteen aineenopettajan tutkinto

Lisätietoja Snellman-korkeakoulu

Palaa sivun alkuun