Skip to content

Korkeakoulujen kevään toisen yhteishaun kaikki tulokset on nyt julkaistu. Voit nyt ottaa paikan vastaan myös alemmilta hakukohteilta. Lue ohjeet valintojen tuloksista ja paikan vastaanotosta.

Jos sinulle on tarjottu opiskelupaikkaa ensimmäisessä tai toisessa yhteishaussa, muistathan ottaa opiskelupaikan vastaan 16.7. klo 15 mennessä.
Varasijalta sinut voidaan hyväksyä 2.8. klo 15 asti.

Korkeakoulut voivat järjestää lisähakuja vapaiksi jääneille paikoille kesän aikana. Katso lista lisähauista.

Kevään ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaussa tai muussa perusopetuksen jälkeisessä haussa voit saada paikan varasijalta 20.8. asti. Voit myös hakea vielä vapaana oleville paikoille, lue lisää: Etkö saanut opiskelupaikka – näin haet vapaille paikoille.

Korkeakoulujen syksyn yhteishaku 1.–15.9.2021. Tutustu koulutuksiin uudessa Opintopolussa!

Kuvalinkki, joka vie uudelle betaOpintopolku.fi-sivulle.

Muu opettajankoulutus

Liikenneopettaja ι Musiikkipedagogi ι Tanssinopettaja  ι Teatteri- ja tanssinopettaja ι Ratsastuksenopettaja ι Steinerkoulun opettaja

Liikenneopettaja

Liikenneopettajan erikoisammattitutkinto antaa valmiudet toimia autokoulussa henkilöauton ajo-opettajana. Tutkinto antaa valmiudet toimia myös toimia mm. tutkinnon vastaanottajana, moottoripyörä- tai raskaampien ajoneuvoluokkien opettajana.

Lue lisää liikenneopettajan koulutuksesta ePerusteet -palvelusta

Musiikkipedagogi

Musiikkipedagogi (AMK) -tutkinnon suorittaneet voivat toimia suuntautumisensa mukaisissa opetus-, ohjaus- ja asiantuntijatehtävissä esimerkiksi musiikkiopistoissa, konservatorioissa, vapaan sivistystyön piirissä ja musiikkileikkikouluissa sekä muiden kulttuuriorganisaatioiden palveluksessa.

Tanssinopettaja

Tanssinopettajan (AMK) -tutkinnon suorittaneet saavat tanssitaiteellisen ja pedagogisen koulutuksen sekä valmiudet työskennellä tanssin perusopetusta ja ammatillista koulutusta antavissa kunnallisissa ja yksityisissä oppilaitoksissa.

Teatteri- ja tanssinopettaja

Teatteri- ja tanssinopettajan koulutusohjelmat ovat kaksivuotisia maisteriohjelmia (120 opintopistettä), jotka perustuvat ko. taiteenalan kandidaatin tutkintoon.

Ratsastuksenopettaja

Ratsastuksenopettajan päätehtävä on opettaa ratsastuskoulussa. Hän toimii yrittäjänä tai työsuhteessa ja vastaa toiminnan suunnittelusta ja toteutuksesta. Ammattitutkintoon johtava aikuiskoulutus kestää noin 1,5 vuotta.

Steinerkoulun opettaja

Steinerkoulun opettajaksi voi opiskella Snellman-korkeakoulussa. Steinerpedagogiikkaan johtavat yleisopinnot ovat edellytys opettajankoulutukseen hakemiselle. Yleisopinnot voi suorittaa kokopäiväopintoina vuodessa ja puolipäiväopintoina kahdessa vuodessa.

Opettajankoulutusohjelmat

  • Steinerkoulun koulun luokanopettajan tutkinto
  • Steinerpäiväkodin varhaiskasvattajan ja esiopettajan tutkinto
  • Steinerkoulun kuvataiteen aineenopettajan tutkinto

Lisätietoja Snellman-korkeakoulu

Palaa sivun alkuun