Skip to content

Korkeakoulujen kevään yhteishaun 1. hakuaika 9.1.−23.1. klo 15.00. Tallenna hakemuksesi ennen hakuajan  päättymistä. Yhteishaun kaikki koulutukset.

 

Haku ammatilliseen opettajankoulutukseen 8.1.−29.1.2019.  Haussa olevat koulutukset

 

Pääsy- ja soveltuvuuskokeet ammatilliseen koulutukseen

Pääsy- ja soveltuvuuskokeet ammatilliseen koulutukseen

Kaikki hakijat saavat kutsun kokeisiin, jos koulutuksessa järjestetään pääsy- ja soveltuvuuskoe.  Koe voi muodostua eri osista. Saat tietoja kokeen sisällöstä, aikataulusta ja koepaikasta osiosta Pääsy- ja soveltuvuuskoe välilehden Valintaperusteet ja pääsykokeet alta.  Et voi tulla valituksi koulutukseen, jos et ole osallistunut pääsy- tai soveltuvuuskokeeseen.

Jos olet hakenut useaan koulutukseen, sinut kutsutaan kokeeseen ylimpään hakutoiveeseen, jossa on koe. Koetuloksesi huomioidaan kuitenkin kaikissa samaan valintakoeryhmään kuuluvissa koulutuksissa.

Valintakoeryhmä tarkoittaa sitä, että usealla oppilaitoksella on yksi ja sama valintakoe. Silloin yksi koe riittää kaikkiin saman ryhmän koulutuksiin.

Voit saada 0-10 pistettä pääsy- ja soveltuvuuskokeista. Kokeista saadut pisteet ovat lisäpisteitä valinnassa, joten vaikka saat 0 pistettä kokeesta, voit silti tulla valituksi koulutukseen jos valintapisteesi muuten riittävät valintaan.  

  • Huomaathan, että kaikissa koulutuksissa ei ole pääsy- ja soveltuvuuskokeita. Tiedot pääsykokeesta löytyvät osiosta Pääsy- ja soveltuvuuskoe.
  • Pääsykoetulosta käytetään kaikissa vastaavissa koulutuksissa, joihin olet hakenut. Jos olet hakenut useille eri aloille, on mahdollista, että saat kutsun useisiin kokeisiin.

Valinta pelkän pääsy- ja soveltuvuuskokeen perusteella

Oppilaitokset voivat järjestää pääsy- ja soveltuvuuskokeen alla mainittuihin koulutuksiin, joihin sinut voidaan valita pelkän koetuloksen mukaan. Voit saada hyväksytystä kokeesta 1-10 pistettä. Hylätty koetulos on esteenä opiskelijaksi valinnalle (0 pistettä tai ei osallistunut kokeeseen).

Seuraavissa koulutuksissa oppilaitoksella voi olla oma pääsy- ja soveltuvuuskoe, jonka perusteella valinta tehdään:

  • taideteollisuusalan perustutkinto
  • media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto
  • tanssialan perustutkinto
  • musiikkialan perustutkinto
  • sirkusalan perustutkinto
  • lentokoneasennuksen perustutkinto
  • liikunnanohjauksen perustutkinto
  • ensihoidon osaamisala sosiaali- ja terveysalan perustutkinnossa.

Tarkista koulutuksen Valintaperusteet ja pääsykokeet välilehdeltä mahdolliset kokeet.