Skip to content

Korkeakoulujen yhteishaku päättyy 20.9. klo 15. Tallenna hakulomakkeesi ennen  hakuajan päättymistä.  Tutustu haussa oleviin koulutuksiin.

 

Lisähaku ammatillisen ja lukiokoulutuksen yhteishaun vapaille paikoille. Katso koulutukset

Lisähaku perusopetuksen jälkeisten valmistavien koulutusten vapaille paikoille. Katso koulutukset

 

Haku keväällä erityisopetuksena järjestettävään ammatilliseen koulutukseen

Erityisopetuksen haussa voit hakea erityisopetuksena järjestettäviin ammatillisiin perustutkintoihin, ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavaan koulutukseen erityisopetuksena (VALMA er) sekä työhön ja itsenäiseen elämään valmentavaan koulutukseen (TELMA). Hakuaika on 15.3.—5.4.2017. 

Voiko hakulomakkeen lähettämisen jälkeen vielä muuttaa hakutoiveita?

Mieti tarkkaan omia hakutoiveitasi ennen kuin täytät hakulomakkeen, ettei sinun tarvitse jälkikäteen muuttaa niitä. Voit kuitenkin hakuaikana tarvittaessa lisätä tai poistaa hakutoiveita tai muuttaa hakutoiveiden järjestystä. Ilmoita mahdollisista muutoksista Opintopolun hakuneuvontaan (neuvonta@opintopolku.fi). Tee muutosilmoitus omasta sähköpostiosoitteestasi, jonka ilmoitit hakulomakkeessa.

Valintojen tulokset

Oppilaitokset päättävät valintaperusteista. Lisää tietoja koulutusten sisällöistä ja valintaperusteista saat oppilaitosten koulutusten kuvauksista. Lisätietoja valinnoista saat myös suoraan oppilaitoksilta. Oppilaitokset ilmoittavat valintojen tulokset hakijoille aikaisintaan 15.6.2017.

Opiskelupaikan vastaanottaminen

Ota opiskelupaikka vastaan oppilaitoksen antamien tietojen mukaan ja ilmoittaudu oppilaitokseen viimeistään 29.6.2017.

Jos et saanut opiskelupaikkaa?

  • Jos et tullut valituksi koulutukseen, saat jälkiohjauskirjeen, jossa kerrotaan pistemääräsi ja sijoittumisesi varasijoille kuhunkin koulutukseen, johon olet hakenut.
  • Jälkiohjauskirjeessä on myös ohje kuinka toimia, jos haluat valittaa opiskelijavalintaa koskevasta päätöksestä. Valitusta varten sinun tulee pyytää oppilaitoksesta valituskelpoinen kirjallinen päätös ja liittää se valitukseesi. Lähetä valitus aluehallintovirastoon viimeistään 14 päivän kuluttua siitä, kun olet saanut oppilaitoksen päätöksen.
  • Haussa jää usein joitakin koulutuspaikkoja vapaaksi ja oppilaitokset ilmoittavat niistä Opintopolussa. Vapaita paikkoja voi kysellä myös oppilaitoksista vielä lukukauden alkupuolella. Lue lisää: Vailla opiskelupaikkaa? Näin haet vapaiksi jääneille paikoille.

Kysyttävää hakemisesta?

Opintopolun hakuneuvonta vastaa hakemiseen liittyviin kysymyksiin. Puhelin: 029 533 1010

  • Avoinna tiistaista torstaihin 9.30–13
  • Hakuajan viimeisenä päivänä 9.30–15
  • Ajanjaksolla 29.5.-22.6. puhelinneuvonta palvelee maanantaista perjantaihin klo 9.30-13.00
  • Puhelun hinta kaikkialta Suomesta paikallisverkkomaksu / matkapuhelinmaksu

Sähköposti: neuvonta(at)opintopolku.fi