Skip to content

Korkeakoulujen lisähaku 3.−14.12. Hae ajoissa, sillä hakuaika voi kestää vain muutaman päivän.  Katso koulutukset.

 

Korkeakoulujen syksyn yhteishaun tulokset ovat valmiita. Ota paikka vastaan määräaikaan mennessä, sillä muuten menetät sen.
Kirjaudu Oma Opintopolkuun muilla selaimilla kuin Internet Explorer.

 

Haku keväällä vaativana erityisenä tukena järjestettävään ammatilliseen koulutukseen

Erityisoppilaitosten haussa voit hakea vaativana erityisenä tukena järjestettäviin ammatillisiin perustutkintoihin, vaativana erityisenä tukena järjestettävään ammatilliseen koulutukseen valmentavaan koulutukseen (VALMA) sekä työhön ja itsenäiseen elämään valmentavaan koulutukseen (TELMA).

Voiko hakulomakkeen lähettämisen jälkeen vielä muuttaa hakutoiveita?

Mieti tarkkaan omia hakutoiveitasi ennen kuin täytät hakulomakkeen. Voit kuitenkin hakuaikana tarvittaessa lisätä tai poistaa hakutoiveita tai muuttaa hakutoiveiden järjestystä. Jos olet ilmoittanut sähköpostiosoitteesi, saat sähköpostissa linkin, jonka kautta voit muuttaa hakutoiveitasi hakuaikana. Tee muutosilmoitus omasta sähköpostiosoitteestasi, jonka ilmoitit hakulomakkeessa.

Jos sinulla ei ole sähköpostia, niin voit tehdä muutokset kirjallisesti Opintopolun hakuneuvontaan (Opetushallitus, Opintopolun hakuneuvonta, PL 380, 00531 Helsinki).

Voit myös tehdä hakutoivemuutoksia Oma Opintopolku -palvelussa, jos sinulla on verkkopankkitunnuket, mobiilitunniste tai sähköinen henkilökortti.

Valintojen tulokset

Oppilaitokset päättävät valintaperusteista. Lisää tietoja koulutusten sisällöistä ja valintaperusteista saat oppilaitosten koulutusten kuvauksista. Lisätietoja valinnoista saat myös suoraan oppilaitoksilta. Oppilaitokset ilmoittavat valintojen tulokset hakijoille.

Opiskelupaikan vastaanottaminen

Ota opiskelupaikka vastaan oppilaitoksen antamien tietojen mukaan ja ilmoittaudu oppilaitokseen. Jos olet antanut sähköpostiosoitteesi hakemuksellasi, saat sähköpostiisi linkin, jonka kautta voit myös ottaa paikan vastaan.

Jos et saanut opiskelupaikkaa?

  • Jos et tullut valituksi koulutukseen, saat jälkiohjauskirjeen, jossa kerrotaan pistemääräsi ja sijoittumisesi varasijoille kuhunkin koulutukseen, johon olet hakenut.
  • Jälkiohjauskirjeessä on myös ohje kuinka toimia, jos haluat valittaa opiskelijavalintaa koskevasta päätöksestä. Valitusta varten sinun tulee pyytää oppilaitoksesta valituskelpoinen kirjallinen päätös ja liittää se valitukseesi. Lähetä valitus aluehallintovirastoon viimeistään 14 päivän kuluttua siitä, kun olet saanut oppilaitoksen päätöksen.
  • Haussa jää usein joitakin koulutuspaikkoja vapaaksi ja oppilaitokset ilmoittavat niistä Opintopolussa. Vapaita paikkoja voi kysellä myös oppilaitoksista vielä lukukauden alkupuolella. Lue lisää: Vailla opiskelupaikkaa? Näin haet vapaiksi jääneille paikoille.

Kysyttävää hakemisesta?

Opintopolun hakuneuvonta vastaa hakemiseen liittyviin kysymyksiin. Puhelin: 029 533 1010.

Puhelinpalvelu:

  • Avoinna tiistaista torstaihin 9.30–13.00.
  • Hakuajan viimeisenä päivänä 9.30–15.00
  • Puhelun hinta kaikkialta Suomesta paikallisverkkomaksu / matkapuhelinmaksu

Sähköposti: neuvonta(at)opintopolku.fi