Skip to content

Haku perusopetuksen jälkeisiin valmistaviin koulutuksiin 23.5.-25.7. 

Elintarvikeala ja biotekniikka

Elintarvikejalostaja tutkii suklaakonvehtien laatua.

Elintarvikealan tutkinnoilla (ammatilliset perustutkinnot, ammattitutkinnot ja erikoisammattitutkinnot) saavutetaan osaaminen elintarvikkeiden valmistus-, pakkaus- tai varastointitehtäviin ja suurteollisuuden (ruokavalmiste-, kasvis-, makeis- ja juomateollisuus) erilaisiin työtehtäviin. Elintarviketekniikan erikoisammattitutkinnon suorittaneet toimivat elintarviketeollisuuden esimies- tai asiantuntijatehtävissä.

Alan työpaikkoja ovat muun muassa:

  • leipomot, konditoriat
  • elintarviketeollisuus
  • lihateollisuus
  • meijeriteollisuus
  • elintarvikeliikkeet

Alalla tuotetaan elintarvikkeita kuluttajien ja muiden asiakkaiden erilaisiin tarpeisiin. Elintarvikealan toimintaa ohjaavat ympäristö- ja ravitsemustietoisuus, elinkaariajattelu sekä vastuu ihmisten hyvinvoinnista ja luonnon elinkelpoisuudesta.

Alan ammattilainen on laatutietoinen, täsmällinen, vastuuntuntoinen ja asiakaspalvelu- ja yhteistyöhenkinen. Hän toimii elintarvikealan laatu- ja hygieniavaatimusten mukaisesti ja käsittelee raaka-aineita huolellisesti ja taloudellisesti.

Ammatilliset tutkinnot ePerusteet-palvelussa

Tutustu tutkintojen perusteisiin ePerusteet-palvelussa

Tee näin: Aloita valitsemalla Ammatillinen peruskoulutus ja sen jälkeen sinua kiinnostavan koulutusalan. Koulutusalan sisällä voit valita myös opintoalan. Klikkaa perustutkinnon nimeä, ja pääset tutustumaan perustutkintoon ja sen osiin.

Tee samoin, jos haluat tutustua aikuisten näyttötutkintoihin, mutta valitse ensin Ammatillinen aikuiskoulutus.

Ammatillinen perustutkinto

Ammatillisen perustutkinnon voi suorittaa joko ammatillisena peruskoulutuksena tai näyttötutkintona.

Ammatillisena peruskoulutuksena järjestettävään perustutkintoon haetaan yhteishaun kautta. Näyttötutkintoon hakeutuvat tai jo tutkinnon suorittaneet hakevat suoraan oppilaitokseen.

  • Elintarvikealan perustutkinto

Ammattitutkinnot

Ammattitutkinnot suoritetaan aina näyttötutkintoina ja niihin hakeudutaan suoraan oppilaitokseen.

  • Elintarvikejalostajan ammattitutkinto
  • Elintarviketeollisuuden ammattitutkinto
  • Kondiittorin ammattitutkinto
  • Leipomoteollisuuden ammattitutkinto
  • Leipurin ammattitutkinto
  • Lihanjalostajan ammattitutkinto
  • Lihantarkastuksen ammattitutkinto
  • Lihateollisuuden ammattitutkinto
  • Maidonjalostajan ammattitutkinto
  • Meijeriteollisuuden ammattitutkinto

Erikoisammattitutkinnot

Erikoisammattitutkinnot suoritetaan aina näyttötutkintoina ja niihin hakeudutaan suoraan oppilaitokseen.

  • Elintarviketekniikan erikoisammattitutkinto
  • Kondiittorimestarin erikoisammattitutkinto
  • Leipurimestarin erikoisammattitutkinto