Skip to content

Korkeakoulujen yhteishaun 2. hakuaika 15.3.2017 klo 8—5.4.2017 klo 15. Tutustu koulutuksiin.

 

Haku erityisopetuksena järjestettävään ammatilliseen koulutukseen 15.3. klo 8.00 – 5.4. klo 15.00. Lue lisää hausta.
 

Tieto- ja tietoliikennetekniikka

ICT-asentaja korjaa tietokonetta.

Tieto- ja tietoliikennetekniikka vastaa yhteiskunnan toimintoja tukevien tieto- ja tietoliikennejärjestelmien rakentamisesta, ylläpidosta ja niiden laadukkaasta toiminnasta. Alan innovaatiot valtaavat yhä uusia alueita. Eri palvelualoille suunnatut sovellukset vaikuttavat kaikkien kansalaisten elämään ja sen laatuun.

Tieto- ja tietoliikennetekniikan laitteistojen avulla hoidetaan yhä suurempi määrä kansalaisten sosiaaliseen toimintaan ja taloudenpitoon liittyviä asioita. Kansalaisilla on tarve saada neuvoa ja opastusta uusien sovellusten ja toimintojen käyttöönotossa niin kotona kuin myös kodin ulkopuolella.

Alalla tarvitaan erilaisia ammattilaisia järjestelmien ja laitteiden rakennus-, asennus-, korjaus-, huolto-ja kunnossapitotehtäviin.

Tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinnolla sekä ammatti- ja erikoisammattitutkinnoilla saavutetaan osaamista edellä mainittuihin tehtäviin. Alan työtehtävät ovat hyvin monipuolisia ja vaativia. Tieto- ja tietoliikennetekniikan ammattilaiset työskentelevät teknologian alueella, jossa laitteistojen ja toimintojen kehittyminen on nopeaa ja laitteiden ja palveluiden dokumentointi englanninkielistä.

Ammatilliset tutkinnot ePerusteet-palvelussa

Tutustu tutkintojen perusteisiin ePerusteet-palvelussa

Tee näin: Aloita valitsemalla Ammatillinen peruskoulutus ja sen jälkeen sinua kiinnostavan koulutusalan. Koulutusalan sisällä voit valita myös opintoalan. Klikkaa perustutkinnon nimeä, ja pääset tutustumaan perustutkintoon ja sen osiin.

Tee samoin, jos haluat tutustua aikuisten näyttötutkintoihin, mutta valitse ensin Ammatillinen aikuiskoulutus.

Ammatilliset perustutkinnot

  • Tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinto

Ammattitutkinnot (vain aikuiskoulutuksena)

  • Tieto- ja tietoliikennetekniikan ammattitutkinto
  • Tieto- ja tietoliikennetekniikan ammattitutkinto

Erikoisammattitutkinnot  (vain aikuiskoulutuksena)

  • Tieto- ja tietoliikennetekniikan erikoisammattitutkinto