Skip to content

Haku perusopetuksen jälkeisiin valmistaviin koulutuksiin 23.5.-25.7. 

Lisähaku ammatillisen ja lukiokoulutuksen yhteishaun vapaille paikoille alkaa 16.6. Katso koulutukset

Korkeakoulujen yhteishaun tulokset julkaistaan viimeistään 30.6. Lisätietoa

Näin haet syksyllä ammatillisiin perustutkintoihin

Mietitkö jo mitä tekisit ensi keväänä? Voit esimerkiksi syksyllä hakea tammikuussa alkaviin ammatillisiin perustutkintoihin. Löydät tiedot haettavana olevista koulutuksista alkusyksyllä Opintopolusta. Syksyllä on kuitenkin paljon vähemmän koulutuksia haussa kuin kevään yhteishaussa.

Hakuajat vaihtelevat oppilaitoksittain ja koulutuksittain, lisätietoa kunkin koulutuksen hakuajasta saat koulutuksen Valintaperusteet ja pääsykokeet -osiosta.

Oppilaitokset noudattavat opiskelijavalinnassa ammatillisen koulutuksen valintaperusteita.

Huom! Jos olet jo suorittanut ammatillisen tai korkeakoulututkinnon, et voi hakea Opintopolun kautta, vaan silloin haet suoraan oppilaitokseen. Lisätietoja saat oppilaitoksista.

Näin haet

Voit hakea yhdellä hakemuksella vain yhteen koulutukseen kerrallaan. Jos haet useampaan kuin yhteen koulutukseen tai oppilaitokseen, täytät jokaisesta oman hakulomakkeen. Löydät hakulomakkeen Opintopolusta. Muista tallentaa ja tulostaa hakulomake.

Kun olet lähettänyt hakemuksesi, saat lähettämisestä ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen vahvistusviestin.

  • Jos sinulla on kysyttävää koulutuksesta tai hakemisesta, ota yhteyttä suoraan oppilaitokseen. Löydät oppilaitoksen yhteystiedot Opintopolussa koulutuksen tiedoista.
  • Jos tulet valituksi, oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä ja kertoo, miten otat paikan vastaan.

Syksyn aikana voi hakea myös vapaille opiskelupaikoille

Syksyn aikana voi oppilaitoksissa olla vielä vapaita paikkoja koulutuksissa, jotka ovat jo alkaneet aikaisemmin syksyllä. Näihin paikkoihin haet lisähaussa Opintopolun lomakkeella. Hakuajat vaihtelevat oppilaitoksittain ja koulutuksittain. Lisätietoa koulutuksista saat Opintopolusta oppilaitosten antamissa koulutusten kuvauksissa.