Ammattikorkeakoulujen erikoistumiskoulutukset
Siirry uuteen Opintopolkuun vastaavalle sivulla. Emme enää päivitä tätä sivua.Aivoterveyden edistäminen (2 kpl)| Asiakaspalveluohjauksen erikoistumiskoulutus (6 kpl) | Digitaalinen talousohjaus | Digitaalisen liiketoiminnan kehittäjä | Digitekijä Fast Track | Haavahoidon asiantuntija (2 kpl) | Kotihoidon teknologia | Koulutusvienti | Lastensuojelutyö (3 kpl) | Mielenterveystyö ja päihdetyö | Monialainen osaaminen sosiaali- ja terveysalalla | Monikulttuurisuuden asiantuntija| Oppilaitoshyvinvointi | Palliatiivisen hoidon asiantuntija (7 kpl) | Syövän ehkäisy, syöpään sairastuneen hoito ja hoitotyö | Uraohjauksen erikoistumiskoulutus | Yhteisömuusikko
Aivoterveyden edistäminen (30 op)
Erikoistumiskoulutus on monialainen koulutus, joka soveltuu laaja-alaisesti monelle eri sosiaali-, terveys-, liikunta- ja kulttuurialan korkeakoulututkinnon tai opistoasteen tutkinnon suorittaneelle. Opiskelijoilla tulee olla riittävät tiedot ja taidot opintoja varten ja kiinnostus kehittää omaa aivoterveyden osaamistaan.
Koulutuksen laajuus ja suunniteltu kesto
30 opintopistettä, järjestetään 7.10.2021–20.5.2022.
Hakuaika: 6.4.-16.5.2021
Koulutuksen tavoite
Koulutuksen rakenne sisältää kaikille yhteiset neljä teemakokonaisuutta, joiden sisällä voit syventää osaamistasi oman asiantuntijuutesi mukaisesti. Opintojen alussa teet ohjatusti oman henkilökohtaisen työelämälähtöisen oppimissuunnitelman. Opimistehtävien kautta pääset suuntaamaan osaamistasi työ- ja toimintaympäristöihin. Opintojen aikana kokoat myös oman näyteportfolion.
Lisätietoa Tampereen yliopiston sivuilla
Ammattikorkeakoulu
Asiakaspalveluohjauksen erikoistumiskoulutus (30 op)
Kohderyhmä
Asiakas- ja palveluohjauksen erikoistumiskoulutus on tarkoitettu sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinnon tai muun soveltuvan korkeakoulututkinnon suorittaneille henkilöille sekä aiemman AMK-tutkintoja edeltäneen opistoasteen tutkinnon suorittaneille (esimerkiksi sairaanhoitaja, sosiaalikasvattaja, sosiaaliohjaaja), joilla on riittävät tiedot ja taidot erikoistumiskoulutuksen suorittamista varten.
Koulutuksen laajuus ja suunniteltu kesto
30 op, koulutus toteutetaan ajalla 28.10.2021–20.5.2022.
Hakuaika: 1.3.–16.5.2021.
Koulutuksen tavoite
Asiakas- ja palveluohjauksen erikoistumiskoulutuksen suorittaneilla on vahva ammatillinen osaaminen asiakas- ja palveluohjauksen asiakastyöstä, palvelujen ja palveluketjujen kehittämisestä sekä palveluinnovaatioiden rakentamisesta. Erikoistumiskoulutuksen suorittanut voi toimia vaativissa palvelujen ja palveluiden yhteensovittamisen tehtävissä.
Lisätietoja koulutuksesta Hämeen ammattikorkeakoulun sivuilla
Ammattikorkeakoulu
Digitaalinen talousohjaus (30 op)
Kohderyhmä
Digitaalisen talousohjauksen koulutus vastaa tulevaan suureen työtehtävien murrokseen. Koulutuksessa syvennytään talousohjaukseen, prosessien ja työroolien muutokseen. Koulutus on suunnattu tradenomeille tai muun soveltuvan korkeakoulututkinnon suorittaneille, joilla on työkokemusta taloushallinnon tai rahoituksen tehtävistä ja halua uudistaa ja syventää osaamistaan.
Koulutuksen laajuus ja suunniteltu kesto
30 op, 17.9.2020–21.5.2021 Haku koulutukseen on avoinna 2.3.–29.5.2020 välisen ajan.
Lähipäivät järjestetään torstaisin ja perjantaisin alustavasti seuraavasti:
17.–18.9.2020 Pääkaupunkiseutu
22.–23.10.2020 Pääkaupunkiseutu
19.–20.11.2020 Pääkaupunkiseutu
21.–22.1.2021 Tampere
18.–19.3.2021 Pääkaupunkiseutu
21.5.2021 Pääkaupunkiseutu
Pääkaupunkiseutu: Haaga-Helia Pasila / Laurea Tikkurila / Metropolia Myyrmäki
Koulutuksen tavoite
Opit teorian ja käytännön avulla digitaalisesta taloushallinnosta laaja-alaisesti parhaiden ammattilaisten ohjauksessa. Koulutusmoduulit sisältävät asiakokonaisuuksia digitaalisesta liiketoiminnasta, talousjohtamisesta, raportoinnista ja sen kehittämisestä, liiketoiminnan mittaamisesta sekä raporttien visualisoinnista. Lisäksi tutustut koulutusohjelman aikana erilaisiin työkaluihin, joista osasta on mahdollista myöhemmin suorittaa myös sertifikaatti.
Lue tarkemmin koulutuksesta
Ammattikorkeakoulu
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Laurea-ammattikorkeakoulu
Metropolia ammattikorkeakoulu
Tampereen ammattikorkeakoulu
Digitaalisen liiketoiminnan kehittäjä -erikoistumiskoulutus
Kohderyhmä
Yritysten henkilöt, jotka tarvitsevat ajantasaisen digimarkkinoinnin osaamisen sekä haluavat laajentaa näkemyksiään ja kehittää yrityksen liiketoimintaa. Taustakoulutus esim. tradenomi, insinööri, restonomi tai vastaavat tiedot omaava.
Koulutuksen laajuus ja suunniteltu kesto
Ajankohta: 17.03.2020–16.05.2021
Toteutus: monimuoto-opetuksena, lähiopetus järjestetään Xamkin Mikkelin kampuksella, lähiopetukseen osallistuminen on vapaaehtoista.
Koulutuspaikka: Xamk, Mikkelin kampus, Patteristonkatu 3, Mikkeli
Laajuus: 30 opintopistettä
Hakuaika: 1.12.2019–14.02.2020
Koulutuksen tavoite
Digitaalisen liiketoiminnan kehittäjä -erikoistumiskoulutus antaa sinulle valmiudet kehittää yrityksen liiketoimintaa ja markkinointia digitaalisessa toimintaympäristössä. Tarkastelu tapahtuu erityisesti asiakasnäkökulmasta digitaaliset sisällöt ja kanavat huomioiden. Koulutuksen suoritettuasi kykenet hallitsemaan digimarkkinoinnin kentän ja hyödyntämään digitaalisuuden tuomia mahdollisuuksia liiketoiminnan ja markkinoinnin kehittämisessä.
Koulutuksen rakenne:
- Strateginen muutosjohtaminen digiympäristössä, 5 op (alkaa 17.03.2020)
- Markkinointi digitaalisissa kanavissa, 5 op (alkaa 4/2020)
- Asiakashankinta ja myynti, 5 op (alkaa 9/2020)
- Asiakaskokemus, 5 op (alkaa 10/2020)
- Sisältömarkkinointi, 5 op (alkaa 2/2021)
- Digiportfolio, 5 op (rakennetaan koko erikoistumiskoulutuksen ajan)
Lue tarkemmin koulutuksesta
Haku Xamkin koulutuskalenterissa
Ammattikorkeakoulu
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk
Digitekijä Fast Track (30 op)
Kohderyhmä
Koulutus on suunnattu jo työelämässä toimineille soveltuvan korkeakoulututkinnon omaaville henkilöille, jotka toimivat nyt tai tulevaisuudessa verkkokaupan ja verkossa myymisen tai digitaalisen liiketoiminnan kehittämisen parissa.
Koulutuksen laajuus ja suunniteltu kesto
30 op, 13.3.2020 28.2.2021 Haku koulutukseen on avoinna 13.-26.1.2020 välisen ajan.
Lähipäivät järjestetään perjantaisin klo 9.30–16 seuraavasti:
13.3. ja 3.4.2020: Strateginen muutosjohtaminen digiajassa
17.4. ja 15.5.2020: Asiakashankinta digitaalisissa kanavissa
4.9. ja 25.9.2020: Asiakaskokemuksen kehittäminen
9.10. ja 30.10.2020: Verkkokaupan menestyksen kulmakivet
13.11. ja 4.12.2020: Markkinoinnin ja myynnin digitaaliset prosessit ja työkalut
15.1. ja 5.2.2021: Mittaus ja seuranta digitaalisissa markkinointikanavissa
Lähipäivät järjestetään Haaga-Helian Pasilan kampuksella, Ratapihantie 13, 00520 Helsinki.
Koulutuksen tavoite
Koulutus antaa valmiuksia digitaalisen liiketoiminnan kehittämiseen etenkin myynnin ja markkinoinnin näkökulmasta. Koulutuksen aihealueisiin sisältyy strateginen muutosjohtaminen, digitaalisuus palveluliiketoiminnassa, asiakaslähtöiset kehittämismenetelmät ja verkkokaupan menestystekijät. Osana koulutusta on mahdollista suorittaa HubSpot, Google Ads ja Google Analytics -sertifikaatit.
Lue tarkemmin koulutuksesta
Ammattikorkeakoulu
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Laurea-ammattikorkeakoulu
Metropolia ammattikorkeakoulu
Haavahoidon asiantuntija erikoistumiskoulutus
Kohderyhmä
Haavahoidon asiantuntija erikoistumiskoulutus on tarkoitettu työelämäkokemusta omaaville sairaanhoitajan tai terveydenhoitajan ammattikorkeakoulututkinnon tai AMK- tutkintoja edeltäneen opistoasteen tutkinnon suorittaneille. Erikoistumiskoulutuksen hyväksytysti suorittaneet voivat hakea Suomen haavahoitoyhdistys ry:ltä oikeutta käyttää nimikettä Auktorisoitu haavahoitaja.
Koulutuksen laajuus ja suunniteltu kesto
30 op, koulutus toteutetaan ajalla 16.9.2021–25.5.2022.
Hakuaika: 1.3.–16.5.2021.
Koulutuksen tavoite
Koulutuksen tavoitteena on, että opiskelija hyödyntää näyttöön perustuvaa tietoa haavapotilaan hoidossa ja kykenee edelleen kehittämään haavahoitoa, hallitsee haavapotilaan erityisosaamisen edellyttämät laaja-alaiset ja edistyneet kliiniset tiedot ja ymmärtää haavapotilaan (edellyttämän) kokonaishoidon, ymmärtää haavahoitoon liittyvää eri alojen tietoa ja kykenee tarkastelemaan sitä kriittisesti, kykenee käyttämään eri alojen tietoja kliinisessä päätöksenteossa sekä tarvittaessa tekemään luovia ja potilasturvallisia ratkaisuja haavahoidossa, ymmärtää ennaltaehkäisyn merkityksen haavahoidossa ja osaa soveltaa tietoa potilaan ja hänen omaisensa ohjaamisessa, ymmärtää haavahoidon yhteiskunnallisen ja taloudellisen merkityksen ja kykenee toimimaan haavahoidon asiantuntijana ja konsulttina sekä potilaan omahoidon ja hänen omaisensa ohjaamisessa että moniammatillisissa ja verkostoituneissa työryhmissä.
Lisätietoja koulutuksesta Hämeen ammattikorkeakoulun sivuilla
Ammattikorkeakoulu
Kotihoidon teknologian erikoistumiskoulutus
Kohderyhmä
Erikoistumiskoulutus on tarkoitettu työelämässä toimineille korkeakoulututkinnon suorittaneille sairaanhoitajille, terveydenhoitajille, sosionomeille, fysioterapeuteille, toimintaterapeuteille ja muille kotihoidon asiantuntijoille, joilla on soveltuva korkeakoulututkinto. Hakea voivat myös henkilöt, joilla on AMK-tutkintoja edeltänyt sosiaali- tai terveysalan tai muun soveltuvan alan opistoasteen tutkinto sekä riittävät tiedot ja valmiudet.
Koulutuksen laajuus ja suunniteltu kesto
30 op, koulutus toteutetaan ajalla 13.1.2022–6.4.2023.
Hakuaika: 1.5.–31.10.2021
Koulutuksen tavoite
Erikoistumiskoulutuksen suorittanut henkilö saa sellaisen näyttöön perustuvan osaamisperustan, joka antaa taidot toimia kotihoidon digitaalisten palvelujen ja teknologian asiakaslähtöisessä suunnittelussa, käyttöönotossa, toteutuksessa ja arvioinnissa. Lisäksi hän kykenee kehittämään ja uudistamaan kotihoidon palveluratkaisuja ja teknologiaa.
Lisätietoja koulutuksesta Hämeen ammattikorkeakoulusta
Ammattikorkeakoulu
Kotihoidon teknologian erikoistumiskoulutus
Kohderyhmä
Erikoistumiskoulutus on tarkoitettu työelämässä toimineille korkeakoulututkinnon suorittaneille sairaanhoitajille, terveydenhoitajille, sosionomeille, fysioterapeuteille, toimintaterapeuteille ja muille kotihoidon asiantuntijoille, joilla on soveltuva korkeakoulututkinto. Lisäksi hakea voivat henkilöt, joilla on AMK-tutkintoja edeltänyt sosiaali- tai terveysalan tai muun soveltuvan alan opistoasteen tutkinto sekä riittävät tiedot ja valmiudet.
Koulutuksen laajuus ja suunniteltu kesto
30 op, 14.1.2021–8.4.2022
Koulutuksen tavoite / Utbildningens mål
Erikoistumiskoulutuksen suorittanut henkilö saa sellaisen näyttöön perustuvan osaamisperustan, joka antaa taidot toimia kotihoidon digitaalisten palvelujen ja teknologian asiakaslähtöisessä suunnittelussa, käyttöönotossa, toteutuksessa ja arvioinnissa. Lisäksi hän kykenee kehittämään ja uudistamaan kotihoidon palveluratkaisuja ja teknologiaa
Ammattikorkeakoulu
Hämeen ammattikorkeakoulu
Satakunnan ammattikorkeakoulu
Tampereen ammattikorkeakoulu
Savonia ammattikorkeakoulu
Turun ammattikorkeakoulu
Oulun ammattikorkeakoulu
Yrkeshögskolan Novia
Koulutusviennin erikoistumiskoulutus (30 op)
Kohderyhmä
Koulutusviennissä toimivat asiantuntijat, projektipäälliköt, kouluttajat ja opettajat ammatillisella toisella asteella, lukioissa, vapaassa sivistystyössä ja perusopetuksessa. Osallistujiksi toivotaan mahdollisuuksien mukaan tiimejä (2-3 hlöä) organisaatiosta.
Koulutuksen laajuus ja suunniteltu kesto / Utbildningens omfattning och planerad längd
30 op, koulutus toteutetaan ajalla 1.9.2021–11.5.2022
Hakuaika: 15.3.–16.4.2021
Koulutuksen tavoite
Koulutuksen osallistuja vahvistaa edelleen osaamistaan ja kykyään
- tunnistaa asiakastarpeita koulutusviennin asiakkaan kanssa neuvotellen
- suunnitella ja tuotteistaa palveluita
- toteuttaa ja arvioida koulutusviennin projekteja kotimaassa ja ulkomailla
- tunnistaa yhteistyömahdollisuuksia
- kehittää tiimimäisesti oman organisaation koulutusvientiosaamista.
Lisätietoja koulutuksesta Hämeen ammattikorkeakoulun sivuilla
Ammattikorkeakoulu
Lastensuojelutyön erikoistumiskoulutus
Kohderyhmä
Erikoistumiskoulutus soveltuu sosionomi tai sairaanhoitaja (AMK) tutkinnon sekä muun terveysalan tai soveltuvan korkeakoulututkinnon tai aiemman opistoasteen tutkinnon suorittaneille, joilla korkeakoulu katsoo olevan riittävä tiedollinen ja taidollinen osaaminen erikoistumiskoulutuksen suorittamista varten.
Koulutuksen laajuus ja suunniteltu kesto
30 opintopistettä, järjestämisaika: 18.8.2021–12.5.2022.
Hakuaika: 6.4.–16.5.2021
Koulutuksen tavoite
Erikoistumiskoulutus muodostuu seitsemästä opintojaksosta:
- Lapset, nuoret ja moninaiset perheet muuttuvassa yhteiskunnassa (kaltoinkohtelu ja syrjäytymisen riski)
- Asiakasprosessi lastensuojelutyössä tulosten ja vaikutusten näkökulmasta
- Osallistavat asiakastyön menetelmät ja käytännöt lastensuojelutyössä
- Kriisi- ja traumatyö lastensuojelutyössä
- Ehkäisevän lastensuojelutyön ja sijaishuollon työmenetelmät ja -käytännöt
- Palvelujen, työmuotojen, -menetelmien ja -käytäntöjen osallistava kehittäminen lastensuojelutyössä (palvelumuotoilu)
Lastensuojelutyön erikoistumiskoulutuksen opintojaksot täydentävät toisiaan. Opintojaksojen sisällöissä painottuvat lastensuojelun työmuodot, -menetelmät ja -käytännöt sekä niiden kehittäminen palvelumuotoilun keinoin. Lisäksi korostuu monialaisten ja moniammatillisten verkostojen hyödyntäminen lastensuojelutyössä.
Ammattikorkeakoulu
Lastensuojelutyön erikoistumiskoulutus
Kohderyhmä
Sosionomi (AMK) tutkinnon sekä muun soveltuvan korkeakoulututkinnon tai AMK-tutkintoa edeltäneen opistoasteen tutkinnon suorittaneille, esimerkiksi sosiaaliohjaaja tai sosiaalikasvattaja. Lisäksi eduksi katsotaan työkokemus lapsi-, nuoriso- ja perhepalveluista.
Koulutuksen laajuus ja suunniteltu kesto
30 op, koulutus toteutetaan ajalla 9.9.2021–20.5.2022.
Hakuaika: 1.3.–16.5.2021
Koulutuksen tavoite
Lastensuojelutyön erikoistumiskoulutus on väylä syvälliseen lastensuojelutyön erityisosaamiseen. Tutustu koulutuksen tavoitteisiin ja sisältöihin Hämeen ammattikorkeakoulun sivuilla
Ammattikorkeakoulu
Lastensuojelutyön erikoistumiskoulutus
Kohderyhmä
Erikoistumiskoulutus soveltuu sosionomi (AMK) -tutkinnon sekä muun soveltuvan, esimerkiksi sairaanhoitaja, terveydenhoitaja (AMK) -tutkinnon ja aiemman opistoasteen tutkinnon suorittaneille, joilla on riittävä tiedollinen ja taidollinen osaaminen erikoistumiskoulutuksen suorittamista varten, ja jotka ovat kiinnostuneita kehittämään lapsi-, nuoriso- ja perhepalveluita lastensuojelullisesta näkökulmasta.
Koulutuksen laajuus ja suunniteltu kesto
30 op, järjestetään 18.8.2021–12.5.2022
Hakuaika
1.6.–15.6.2021
Koulutuksen tavoite
Lastensuojelun erikoistumiskoulutuksen suorittanut henkilö
- on perehtynyt lastensuojelutyön teoreettiseen, tutkittuun ja ammatilliseen tietoon
- hallitsee lastensuojelun asiakastyöprosessin ja osaa työskennellä lastensuojelun asiantuntijatehtävissä lapsille, nuorille sekä vanhemmille/ perheille suunnatuissa, monialaisissa ja moniammatillisissa palveluverkostoissa
- osaa käyttää lasten, nuorten sekä vanhempien/ perheen osallisuutta vahvistavia työmenetelmiä ja -käytäntöjä lastensuojelun ehkäisevissä, avohuollon ja korjaavissa palveluissa.
- Hän osaa toimia asiantuntijaroolissa lastensuojelun monialaisissa ja moniammatillisissa verkostoissa.
- kykenee kehittämään lastensuojelun palveluja sekä lastensuojelutyön työmuotoja, -menetelmiä ja -käytäntöjä.
Ammattikorkeakoulu
Mielenterveys- ja päihdetyön erikoistumiskoulutus
Kohderyhmä
Koulutus on tarkoitettu sosiaali- ja terveysalan korkeakoulututkinnon tai AMK-tutkintoja edeltäneen opistoasteen tutkinnon suorittaneille.
Koulutuksen laajuus ja suunniteltu kesto
30 opintopistettä. Järjestetään 9.9.2021–20.5.2022. Hakuaika 6.4.–16.5.2021
Koulutuksen tavoite
Lue lisää Tampereen yliopiston sivuilta
Ammattikorkeakoulu
Tampereen ammattikorkeakoulu
Monialainen osaaminen sosiaali- ja terveysalan digitalisaation kehittämisessä (30 op)
Koulutus on suunnattu sosiaali- ja terveysalan korkeakoulututkinnon suorittaneille henkilöille, kuten sairaanhoitajille, sosionomille tai fysioterapeuteille. Koulutukseen voivat osallistua myös muiden alojen, kuten digitalisaation, IT-alan tai liike-elämän ammattilaiset, jotka työskentelevät sote-alalla. Koulutus on avoin myös edellä mainittujen ammattiryhmien työttömille työnhakijoille sekä työttömyysuhan alle oleville työntekijöille tai henkilöille, jotka miettivät alan vaihtoa.
Kohderyhmä: Sosiaali- ja terveydenhuollon digitaalisten palveluiden käyttämis- ja kehittämisosaamista tarvitsevat
Hakuaika: 29.3.–16.5.2021
Ajoitus: 8.6.2021–31.5.2022
Laajuus: 30 opintopistettä
Sijainti: Verkkototeutus
Hinta: Maksuton
Koulutuksen sisältö
Monialainen osaaminen sosiaali- ja terveysalan digitalisaation kehittämisessä -erikoistumiskoulutuksessa perehdyt sosiaali- ja terveyspalvelujen digitaaliseen kehittämiseen sekä muotoiluosaamiseen ja hallintaan. Koulutus koostuu neljästä osasta ja osa opinnoista on vapaasti valittavissasi siten, että saat koulutuksesta mahdollisimman paljon käytännön hyötyä työssäsi. Koulutuksen lopussa tuotat kehittämistehtävän, joka vaatii käytännön ongelmanratkaisutaitoja ja toimimista erilaisissa monitoimijaisissa verkostoissa ja kehittämisyhteisössä.
Koulutuksen suoritettuasi kykenet toimimaan vaativissa asiantuntijatehtävissä monialaisten sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen suunnittelu- ja kehittämistehtävissä.
Koulutus on suunnattu sosiaali- ja terveysalan digitaalisten palveluiden käyttämis- ja kehittämisosaamista tarvitseville korkeakoulututkinnon suorittaneille ammattilaisille, joita ovat
- työelämässä olevat sote-alan koulutuksen omaavat ammattilaiset (esim. sairaanhoitajat, sosionomit, fysioterapeutit jne.) sekä
- muiden alojen, esim. digitalisaation, muotoilun, IT-alan tai liike-elämän ammattilaiset, jotka työskentelevät sote-alalla,
- edellä mainittujen ammattiryhmien työttömät työnhakijat tai
- työttömyysuhan alla olevat työntekijät ja henkilöt, jotka miettivät alan vaihtoa.
Koulutukseen voidaan valita myös aiemman opistotason tutkinnon suorittanut.
Toteutus
Koronapandemian vuoksi opinnot suoritetaan täysin verkossa. Tavoitteellinen opintojen suoritusaika on yksi lukuvuosi. Opiskelija voi tehdä opinnot myös nopeammin hyödyntäen henkilökohtaista opetussuunnitelmaa.
Koulutus sisältää etänä toteutettavaa kontaktiopetusta noin 15 päivää koko opintojen aikana.
Erikoistumiskoulutus koostuu neljästä osasta:
- Sosiaali- ja terveydenhuollon sähköisten palveluiden ja tiedonhallinnan osaamisen asiantuntija 10 op
- Palvelumuotoiluosaaminen 5 op
- Vapaavalintaiset sisällöt 5 op
- Työelämälähtöinen kehittämistehtävä 10 op
Linkit korkeakoulukohtaisille hakusivustoille:
- Diakonia-ammattikorkeakoulu
- Lab-ammattikorkeakoulu
- Laurea-ammattikorkeakoulu
- Satakunnan ammattikorkeakoulu
- Seinäjoen ammattikorkeakoulu
- Turun ammattikorkeakoulu
- Hämeen ammattikorkeakoulu
- Lapin ammattikorkeakoulu
- Metropolia ammattikorkeakoulu
- Oulun ammattikorkeakoulu
- Savonia ammattikorkeakoulu
- Tampereen ammattikorkeakoulu
- Vaasan ammattikorkeakoulu
Lisätietoja koulutuksesta sotepeda 247.fi-sivustolla.
Monikulttuurisuuden asiantuntijan erikoistumiskoulutus
(40 op)
Kohderyhmä
Monikulttuurisuuden asiantuntijan erikoistumiskoulutus on monialainen.
Koulutukseen voivat hakea kaikki, jotka työskentelevät monikulttuurisuuden ja kansainvälisyyden asiantuntijatehtävissä julkishallinnossa, kolmannella sektorilla sekä yrityksissä.
Hakijalta edellytetään alempaa tai ylempää korkeakoulututkintoa sekä soveltuvaa työkokemusta. Soveltuvaksi voidaan laskea hyvin monenlainen koulutus sekä työkokemus erityyppisistä tehtävistä kansainvälisissä ja monikulttuurisissa työympäristöissä eri aloilta julkiselta, yksityiseltä ja järjestökentältä.
Koulutuksen laajuus ja suunniteltu kesto
40 op, 22.1.2020-kesäkuu 2021
Koulutuksen tavoite
Monikulttuurisuuden asiantuntijan erikoistumiskoulutus (40 op) tarjoaa eri alojen ammattilaisille mahdollisuuden syventää ja laajentaa osaamistaan kansainvälisestä liikkuvuudesta, maahanmuutosta ja maahanmuuton hallinnasta, kotoutumisesta, monikulttuurisuudesta sekä monikielisyydestä. Koulutus antaa valmiudet monikulttuurisuuden hyödyntämiseen työelämän voimavarana.
Koulutus soveltuu kaikille, jotka työskentelevät monikulttuurisuuden ja kansainvälisyyden asiantuntijatehtävissä julkishallinnossa, järjestöissä ja yrityksissä.
Ammattikorkeakoulu
Oppilaitoshyvinvoinnin erikoistumiskoulutus (30)
Kohderyhmä
Ammatillisen koulutuksen opetus- ja ohjaushenkilöstö
- Ammatillisen koulutuksen esimiehet ja johto
- Opiskelijahuollon toimijat ammatillisessa koulutuksessa
1. Koulutukseen hakevilta edellytetään korkeakoulututkintoa (alempi tai ylempi) sekä kokemusta työskentelystä ammatillisessa koulutuksessa.
2. Koulutukseen voidaan valita myös hakija, jolla korkeakoulu toteaa muutoin olevan opintoja varten riittävät tiedot ja valmiudet. Osallistujiksi toivotaan mahdollisuuksien mukaan tiimejä, 2–3 hlöä/organisaatio (tämä ei kuitenkaan ole edellytys).
Koulutuksen laajuus ja suunniteltu kesto
30 op, Koulutus toteutetaan ajalla 16.8.2021–31.5.2022. Hakuaika 1.–30.4.2021 Koulutuksen tavoite Koulutuksen myötä osallistuja vahvistaa edelleen osaamistaan ja kykyään:
- tunnistaa oppimiseen, hyvinvointiin ja osallisuuteen liittyviä tekijöitä erilaisissa oppimisympäristöissä
- kehittää ja edistää hyvinvointia oppimisyhteisöissä
- luoda edellytyksiä ja osaamista toimivan monialaisen yhteistyön toteuttamiseen ja kehittämiseen hyödyntää tutkimukseen perustuvaa tietoa oppimisyhteisöjen hyvinvoinnin tukemisessa
Lisätietoja koulutuksesta Hämeen ammattikorkeakoulun sivuilta
Ammattikorkeakoulu
Palliatiivisen hoidon asiantuntija erikoistumiskoulutus
Kohderyhmä
Erikoistumiskoulutus on tarkoitettu työelämässä toimiville sosiaali- tai terveysalan ammattikorkeakoulututkinnon tai AMK-tutkintoja edeltäneen sosiaali- ja terveysalan opistoasteen tutkinnon suorittaneille.
Koulutuksen laajuus ja suunniteltu kesto
30 op, koulutus toteutetaan ajalla 23.9.2021–19.5.2022.
Hakuaika: 1.3.–16.5.2021
Koulutuksen tavoite
Palliatiivisen hoidon asiantuntija erikoistumiskoulutuksen tarkoituksena on vahvistaa sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten asiantuntijuutta kliinisen hoidon osaajina asiakas- ja perhelähtöisessä palveluprosessissa ja palliatiivisen hoidon näyttöön perustuvassa toiminnassa ja kehittämisessä. Palliatiivisen hoidon asiantuntijana autat parantumattomasti sairaita ihmisiä, joita on sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa asiakkaana ja potilaana yhä enemmän väestön ikääntymisen ja pitkäaikaissairauksien yleistymisen myötä.
Lisätietoja koulutuksesta Hämeen ammattikorkeakoulun sivuilta
Ammattikorkeakoulu
Palliatiivisen hoidon asiantuntijan erikoistumiskoulutus
Kohderyhmä
Erikoistumiskoulutus on tarkoitettu työelämässä toimiville sosiaali- tai terveysalan ammattikorkeakoulututkinnon tai AMK-tutkintoja edeltäneen sosiaali- ja terveysalan opistoasteen tutkinnon suorittaneille.
Koulutuksen laajuus ja suunniteltu kesto
30 op, koulutus toteutetaan ajalla 23.9.2021–31.5.2022.
Hakuaika: 1.3.–16.5.2021
Koulutuksen tavoite
Palliatiivisen hoidon asiantuntija -erikoistumiskoulutuksen osaamistavoitteet saavutettuaan opiskelija
- hallitsee palliatiivisen hoidon asiantuntijuuden edellyttämät näyttöön perustuvat, laaja-alaiset ja edistyneet monitieteelliset kliiniset tiedot ja taidot asiakas- ja perhelähtöisessä palveluprosessissa
- toimii palliatiivisen hoidon ja kuntoutuksen asiantuntijana eri toimintaympäristöissä ja moniammatillisissa verkostoissa
- hallitsee asiakas- ja perhelähtöiset ohjausmenetelmät ja -välineet ja osaa soveltaa niitä uudistuvissa toimintaympäristöissä
- hallitsee hyvät vuorovaikutustaidot asiakkaiden ja heidän läheistensä kanssa sekä osaa antaa psykososiaalista tukea
- arvioi ja kehittää omaa ja työyhteisönsä osaamista ja toimintaa näyttöön perustuen
- osallistuu palliatiivisen hoidon toimintatapojen sekä asiakas- ja perhelähtöisten palveluprosessien alueelliseen ja kansalliseen kehitys- ja uudistamistyöhön.
Lisätietoja koulutuksesta Seinäjoen ammattikorkeakoulun sivuilta.
Ammattikorkeakoulu
Seinäjoen ammattikorkeakoulu
Palliatiivisen hoidon asiantuntija -erikoistumiskoulutus (30 op)
Kohderyhmä
Palliatiivisen hoidon asiantuntija -erikoistumiskoulutus on moniammatillinen koulutus, jonka kohderyhmänä ovat sosiaali- ja terveysalan korkeakoulututkinnon tai AMK-tutkintoja edeltäneen opistoasteen tutkinnon suorittaneet, joilla on riittävät tiedot ja taidot opintoja varten ja jotka ovat motivoituneita kehittämään palliatiivisen hoidon osaamistaan. Koulutus on suunnattu myös niille, joilla ammattikorkeakoulu toteaa muutoin olevan opintoja varten riittävät pohjatiedot ja valmiudet.
Erikoistumiskoulutukseen osallistuvalta edellytetään työkokemusta sosiaali- ja terveysalan työtehtävistä. Erityisesti kokemus palliatiivisesta hoidosta huomioidaan.
Koulutuksen laajuus ja suunniteltu kesto
30 op, 27.1.2020-30.4.2021
Koulutuksen tavoite
Erikoistumiskoulutuksen laajuus on 30 opintopistettä, joka tarkoittaa opiskelijan työmääränä 810 tuntia. Koulutuksen rakenne sisältää kolme kaikille yhteistä moduulia sekä yhden vapaasti valittavan kokonaisuuden, joiden avulla opiskelija syventää omaa asiantuntijuuttaan.
- Moduuli 1: Palliatiivisen hoidon asiakaslähtöinen prosessi 6 op
- Moduuli 2: Oirehoito ja kuolevan potilaan hoito 10 p
- Moduuli 3: Psykososiaalinen tuki, vuorovaikutus ja tiimityö 9 op
- Moduuli 4: Vapaasti valittava 5 op
Palliatiivisen hoidon asiantuntija -erikoistumiskoulutuksen osaamistavoitteet saavutettuaan opiskelija
- hallitsee palliatiivisen hoidon asiantuntijuuden edellyttämät näyttöön perustuvat, laaja-alaiset ja edistyneet monitieteelliset kliiniset tiedot ja taidot asiakas- ja perhelähtöisessä palveluprosessissa
- toimii palliatiivisen hoidon ja kuntoutuksen asiantuntijana eri toimintaympäristöissä ja moniammatillisissa verkostoissa
- hallitsee asiakas- ja perhelähtöiset ohjausmenetelmät ja -välineet ja osaa soveltaa niitä uudistuvissa toimintaympäristöissä
- hallitsee hyvät vuorovaikutustaidot asiakkaiden ja heidän läheistensä kanssa sekä osaa antaa psykososiaalista tukea
- arvioi ja kehittää omaa ja työyhteisönsä osaamista ja toimintaa näyttöön perustuen
- osallistuu palliatiivisen hoidon toimintatapojen sekä asiakas- ja perhelähtöisten palveluprosessien alueelliseen ja kansalliseen kehitys- ja uudistamistyöhön.
Ammattikorkeakoulu
Palliatiivisen hoidon asiantuntija -erikoistumiskoulutus
Kohderyhmä
Koulutukseen voivat hakea sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinnon tai muun soveltuvan tutkinnon suorittaneet.
Koulutuksen laajuus ja suunniteltu kesto
Ajankohta:
27.1.2020-30.4.2021
Lähiopetuspäivät: 28.-29.1.2020, 17.-18.3.2020, 19.5.2020, 25.8.2020, 15.9.2020, 3.-4.11.2020, 26.-27.1.2021 ja 13.-14.4.2021
Koulutuspaikka:
Xamk, Mikkelin kampus, Patteristonkatu 3, Mikkeli
Laajuus: 30 opintopistettä.
Koulutuksen tavoite
Palliatiivisen hoidon asiantuntijana autat parantumattomasti sairaita ihmisiä, joita on sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa asiakkaana ja potilaana yhä enemmän väestön ikääntymisen ja pitkäaikaissairauksien yleistymisen myötä. Sosiaali- ja terveysministeriön selvityksen (2019:14) mukaan palliatiivisen hoidon osaajia tarvitaan lisää hyvän palliatiivisen hoidon järjestämiseksi tasapuolisesti kaikille suomalaisille. Tällä erikoistumiskoulutuksella saavutat osaamisen, jota tarvitset toimiessasi palliatiivisen hoidon erityistasolla (B/C) tai perustason (A) vastuutehtävissä. Erikoistumiskoulutus on tarkoitettu työelämässä toimiville sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinnon tai opistoasteen tutkinnon suorittaneille.
Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena, johon sisältyy lähi- ja verkko-opetusta, etä- ja vertaisryhmätyöskentelyä, yksilö- ja ryhmäohjausta sekä työelämään integroituja tehtäviä.
Opinnot koostuvat neljästä moduulista. Kaikille yhteisiä moduuleita ovat:
- Palliatiivisen hoidon asiakaslähtöinen prosessi, 6 op
- Oirehoito ja kuolevan potilaan hoito, 10 op sekä
- Psykososiaalinen tuki, vuorovaikutus ja tiimityö, 9 op.
Lisäksi jokainen opiskelija koostaa opintoja vapaasti valittavaan moduuliin, 5 op
Lisätietoja koulutuksesta
Ilmoittautuminen Xamkin koulutuskalenterissa
Ammattikorkeakoulu
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk
Palliatiivisen hoidon asiantuntija (30 op)
Kohderyhmä
Palliatiivisen hoidon asiantuntija -erikoistumiskoulutus on moniammatillinen koulutus, jonka kohderyhmänä ovat sairaanhoitajan, terveydenhoitajan, kätilön, ensihoitajan, fysioterapeutin, toimintaterapeutin, kuntoutuksen ohjaajan, geronomin tai sosionomin ammattikorkeakoulututkinnon tai aiemman opistoasteen tutkinnon suorittaneet, joilla on riittävät tiedot ja taidot opintoja varten ja jotka ovat motivoituneita kehittämään palliatiivisen hoidon osaamistaan. Koulutus on suunnattu myös niille, joilla ammattikorkeakoulu toteaa muutoin olevan opintoja varten riittävät pohjatiedot ja valmiudet.
Erikoistumiskoulutukseen osallistuvalta edellytetään työkokemusta sosiaali- ja terveysalan työtehtävistä. Erityisesti kokemus palliatiivisesta hoidosta huomioidaan.
Koulutuksen laajuus ja suunniteltu kesto
30 op, 27.1.2020 − 30.4.2021
Koulutuksen tavoite
Palliatiivisen hoidon asiantuntija -erikoistumiskoulutuksen osaamistavoitteet saavutettuaan opiskelija:
- hallitsee palliatiivisen hoidon asiantuntijuuden edellyttämät näyttöön perustuvat, laaja-alaiset ja edistyneet monitieteelliset kliiniset tiedot ja taidot asiakas- ja perhelähtöisessä palveluprosessissa
- toimii palliatiivisen hoidon ja kuntoutuksen asiantuntijana eri toimintaympäristöissä ja moniammatillisissa verkostoissa
- hallitsee asiakas- ja perhelähtöiset ohjausmenetelmät ja -välineet ja osaa soveltaa niitä uudistuvissa toimintaympäristöissä
- hallitsee hyvät vuorovaikutustaidot asiakkaiden ja heidän läheistensä kanssa sekä osaa antaa psykososiaalista tukea
- arvioi ja kehittää omaa ja työyhteisönsä osaamista ja toimintaa näyttöön perustuen
- osallistuu palliatiivisen hoidon toimintatapojen sekä asiakas- ja perhelähtöisten palveluprosessien alueelliseen ja kansalliseen kehitys- ja uudistamistyöhön
Erikoistumiskoulutuksen laajuus on 30 opintopistettä, joka tarkoittaa opiskelijan työmääränä 810 tuntia.
Ammattikorkeakoulu
Palliatiivisen hoidon asiantuntija (30 op)
Kohderyhmä
Moniammatillisen koulutuksen kohderyhmänä ovat sairaanhoitajan, terveydenhoitajan, kätilön, ensihoitajan, fysioterapeutin, toimintaterapeutin, kuntoutuksen ohjaajan, geronomin tai sosionomin ammattikorkeakoulututkinnon tai aiemman opistoasteen tutkinnon suorittaneet, joilla on riittävät tiedot ja taidot opintoja varten ja jotka ovat motivoituneita kehittämään palliatiivisen hoidon osaamistaan.
Erikoistumiskoulutukseen osallistuvalta edellytetään työkokemusta sosiaali- ja terveysalan työtehtävistä.
Koulutuksen laajuus ja suunniteltu kesto
30 op, 1.9.–30.9.2021
Koulutuksen tavoite
Osaamistavoitteet saavutettuaan opiskelija
- hallitsee palliatiivisen hoidon asiantuntijuuden edellyttämät näyttöön perustuvat, laaja-alaiset ja edistyneet monitieteelliset kliiniset tiedot ja taidot asiakas- ja perhelähtöisessä palveluprosessissa
- toimii palliatiivisen hoidon ja kuntoutuksen asiantuntijana eri toimintaympäristöissä ja moniammatillisissa verkostoissa
- hallitsee asiakas- ja perhelähtöiset ohjausmenetelmät ja -välineet ja osaa soveltaa niitä uudistuvissa toimintaympäristöissä
- hallitsee hyvät vuorovaikutustaidot asiakkaiden ja heidän läheistensä kanssa sekä osaa antaa psykososiaalista tukea
- arvioi ja kehittää omaa ja työyhteisönsä osaamista ja toimintaa näyttöön perustuen
- osallistuu palliatiivisen hoidon toimintatapojen sekä asiakas- ja perhelähtöisten palveluprosessien alueelliseen ja kansalliseen kehitys- ja uudistamistyöhön
Ammattikorkeakoulu
Syövän ehkäisy, syöpään sairastuneen hoito ja hoitotyö
Kohderyhmä
Koulutus sopii sinulle, jos:
- olet työelämässä
- sinulla on taustallasi sairaanhoitajan, terveydenhoitajan, kätilön, ensihoitajan, fysioterapeutin, jalkaterapeutin tai toimintaterapeutin ammattikorkeakoulututkinto, tai vastaava aiemman opistoasteen tutkinto
- olet kiinnostunut syventämään osaamistasi syöpäpotilaan hoitotyöstä
Koulutuksen laajuus ja suunniteltu kesto
30 opintopistettä, järjestetään 13.9.2021–23.9.2022. Hakuaika 6.4.–29.4.2021
Koulutuksen tavoite
Tutustu koulutukseen Tampereen yliopiston sivuilla
Ammattikorkeakoulu
Uraohjauksen erikoistumiskoulutus (30 op)
Koulutus on tarkoitettu uraohjauksen tehtävissä toimiville, korkeakoulututkinnon suorittaneille henkilöille, jotka työskentelevät varhaiskasvatuksessa tai perusopetuksen, toisen asteen tai vapaan sivistystyön oppilaitoksissa. Koulutus on suunnattu ensisijaisesti muille opetus- ja ohjaustehtävissä toimiville kuin opinto-ohjaajankoulutuksen suorittaneille. Koulutukseen voidaan ottaa myös em. oppilaitoksessa toimiva henkilö, jolla on muu soveltuva tutkinto sekä työelämäkokemusta uraohjauksen tehtävistä.
Koulutuksen laajuus ja suunniteltu kesto
30 opintopistettä, toteutetaan kolmessa alueryhmässä vuonna 2022.
Hakuaika: 1.10.–29.10.2021 (klo 16 mennessä)
Koulutuksen tavoite
Erikoistumiskoulutus tarjoaa mahdollisuuden eri alojen ammattilaisille kehittää ja syventää uraohjauksen osaamista sekä asiantuntijuutta. Koulutuksen suoritettuaan osallistujalla on valmiudet jäsentää uraohjausta osana laajempaa yhteiskunnan ja muuttuvan työelämän kokonaisuutta sekä suunnitella ja toteuttaa asiakastarvelähtöisiä uraohjausprosesseja. Koulutuksessa kehitetään omia uraohjauksen ammattikäytänteitä sekä kykyä arvioida eri tahojen tarjoamien ohjauspalveluiden toteutusta, laatua ja vaikuttavuutta elinikäisen ohjauksen näkökulmasta.
Lisätietoja Jyväskylän ammattikorkeakoulun sivuilta: www.jamk.fi/uraohjauserko
Ammattikorkeakoulu
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
Yhteisömuusikon erikoistumiskoulutus
Kohderyhmä
Koulutuksen kohderyhmänä ovat musiikki-, kasvatus-, sosiaali- ja terveysalan AMK-tutkinnon tai muun soveltuvan tutkinnon suorittaneet. Voit myös tulla valituksi koulutukseen, jos olet perustelluista syistä alan asiantuntija, ja sinulla on erityisillä ansioilla saavutettu osaaminen. Koulutukseen valittavilta edellytetään vahvaa musiikillista osaamista.
Koulutuksen laajuus ja suunniteltu kesto
30 op, järjestetään monimuotokoulutuksena 2.9.2021–31.5.2022
Haku käynnissä 30.4. saakka
Koulutuksen tavoite
Lue lisää Tampereen yliopiston sivuilta
Ammattikorkeakoulu
Tampereen ammattikorkeakoulu