Skip to content

Perusopetuksen jälkeisten hakujen valinnat valmistuvat aikaisintaan 17.6.
Lue lisää valinnan tuloksista ja paikan vastaanottamisesta

Puhelinneuvonta on auki 14.6.-24.6. ma-pe klo 9.30-13. Lue lisää neuvontapalvelusta.

Korkeakoulujen kevään ensimmäisen yhteishaun tulokset on julkaistu. Jos sinulle on tarjottu opiskelupaikkaa, muista ottaa paikka vastaan ennen 16.7.2021 klo 15.00.
Voit tulla hyväksytyksi varasijalta 2.8. asti.
Muista, että voit ottaa vastaan vain yhden opiskelupaikan samana lukukautena alkavasta korkeakoulututkintoon johtavasta koulutuksesta.

Lue myös yhteishaun tulosten ja paikan vastaanoton ohjeet.

Miten opiskelijat valitaan ammattikorkeakouluun?

Kevään 2020 yhteishausta lähtien valtaosa opiskelijoista ammattikorkeakouluihin valitaan ammatillisen perustutkinnon ja ylioppilastutkinnon perusteella. Todistusvalinta perustuu ammatillisen perustutkinnon ja ylioppilastutkinnon arvosanojen pisteyttämiseen. Todistusvalinnan pisteytysmalli ei koske kulttuurialaa ja Diakonia-ammattikorkeakoulun tulkin koulutusta.

Loput opiskelupaikat täytetään valintakokeen perusteella.

Lue lisää valinnasta Ammattikorkeakouluun.fi-sivustolta.

Ammattikorkeakoulu päättää valintaperusteista vuosittain valtakunnallisten valintaperustesuositusten pohjalta. Pääsääntöisesti ammattikorkeakoulut noudattavat valintaperustesuosituksia, mutta joissakin koulutuksissa suosituksista voidaan hieman poiketa. Korkeakoulujen yhteishaussa (suomen- ja ruotsinkieliset koulutukset) voit tulla hyväksytyksi vain yhteen koulutukseen hakutoivejärjestyksesi mukaan.

Alakohtaiset valintaperustesuositukset löydät koulutusten esittelyjen yhteydestä. Etsi koulutusten esittelyjä kirjoittamalla hakusanasi sivun yläosan koulutushakuun.

Lue lisää ammattikorkeakoulujen opiskelijavalinnasta Ammattikorkeakouluun.fi-sivustolta

Ammattikorkeakoulujen valintakoe

Ammattikorkeakoulut järjestävät yhteisen valintakokeen useimpiin yhteishaun koulutuksiin. Valintakoe on digitaalinen valintakoe, jonka teet omalla kannettavalla tietokoneella.

Keväällä 2021 AMK-valintakoe järjestetään 31.5.–9.6.2021. Valitset valintakoepäivän ja koepaikan samalla, kun täytät hakulomakkeen.

Lue lisää valintakokeesta

Lue lisää ammattikorkeakoulujen valintakokeesta Ammattikorkeakouluun.fi-sivustolta.

Jos haet kulttuurialan koulutuksiin

Kulttuurialan koulutuksiin ei yleensä haeta yhteisen valintakokeen kautta. Löydät tietoa valintakokeesta kunkin koulutuksen omasta koulutuskuvauksesta ja ammattikorkeakoulun sivuilta.