Skip to content

Haut perusopetuksen jälkeisiin koulutuksiin 23.2.-23.3.2021.
Katso yhteishaussa olevat koulutukset
Katso erityisoppilaitosten haussa olevat koulutukset
Katso koulutukset valmistavassa haussa

Kysymyksiä hakemisesta voi lähettää s-postilla, neuvonta@opintopolku.fi

 

 

Korkeakoulujen kevään ensimmäisen yhteishaun ensimmäiset tulokset on julkaistu. Korkeakoulut julkaisevat ensimmäisen yhteishaun tuloksia pitkin kevättä.
Kaikki tulokset julkaistaan viimeistään 4.6.2021. Voit seurata valintojen etenemistä Oma Opintopolussa Hakemukset ja paikan vastaanotto -osiossa.

Lue myös yhteishaun tulosten ja paikan vastaanoton ohjeet.

Miten opiskelijat valitaan ammattikorkeakouluun?

Kevään 2020 yhteishausta lähtien valtaosa opiskelijoista ammattikorkeakouluihin valitaan ammatillisen perustutkinnon ja ylioppilastutkinnon perusteella. Todistusvalinta perustuu ammatillisen perustutkinnon ja ylioppilastutkinnon arvosanojen pisteyttämiseen. Todistusvalinnan pisteytysmalli ei koske kulttuurialaa ja Diakonia-ammattikorkeakoulun tulkin koulutusta.

Loput opiskelupaikat täytetään valintakokeen perusteella.

Lue lisää valinnasta Ammattikorkeakouluun.fi-sivustolta.

Ammattikorkeakoulu päättää valintaperusteista vuosittain valtakunnallisten valintaperustesuositusten pohjalta. Pääsääntöisesti ammattikorkeakoulut noudattavat valintaperustesuosituksia, mutta joissakin koulutuksissa suosituksista voidaan hieman poiketa. Korkeakoulujen yhteishaussa (suomen- ja ruotsinkieliset koulutukset) voit tulla hyväksytyksi vain yhteen koulutukseen hakutoivejärjestyksesi mukaan.

Alakohtaiset valintaperustesuositukset löydät koulutusten esittelyjen yhteydestä. Etsi koulutusten esittelyjä kirjoittamalla hakusanasi sivun yläosan koulutushakuun.

Lue lisää ammattikorkeakoulujen opiskelijavalinnasta Ammattikorkeakouluun.fi-sivustolta

Ammattikorkeakoulujen valintakoe

Ammattikorkeakoulut järjestävät yhteisen valintakokeen useimpiin yhteishaun koulutuksiin. Valintakoe on digitaalinen valintakoe, jonka teet omalla kannettavalla tietokoneella.

Syksyllä 2020 AMK-valintakoe järjestetään 26.-29.10. Valitset valintakoepäivän ja koepaikan samalla, kun täytät hakulomakkeen.

Lue lisää valintakokeesta

Lue lisää ammattikorkeakoulujen valintakokeesta Ammattikorkeakouluun.fi-sivustolta.

Jos haet kulttuurialan koulutuksiin

Kulttuurialan koulutuksiin ei yleensä haeta yhteisen valintakokeen kautta. Löydät tietoa valintakokeesta kunkin koulutuksen omasta koulutuskuvauksesta ja ammattikorkeakoulun sivuilta.