Skip to content

Kymppiluokan, VALMA-koulutuksen ja LUVA-koulutuksen valinnat ovat valmiit.  Ota opiskelupaikkasi vastaan viimeistään 14.8. Lue lisää valinnoista ja paikan vastaanottamisesta

 

Korkeakoulut järjestävät lisähakuja kesäkuun lopusta elokuun puoliväliin. Voit hakea näissä hauissa yhteishauissa täyttämättä jääneitä paikkoja.
Katso haettavat koulutukset sekä tarkat hakuajat.

Voit hakea ammatillisen koulutuksen ja lukion vapaille paikoille jatkuvan haun kautta. Etsi ajankohtaisia koulutuksia Hae-toiminnolla tai katso oppilaitosten omat verkkosivut. Lisätietoja koulutuksista ja hakemisesta saat oppilaitoksista. 

Siirtohaut ammattikorkeakoulussa

Jos olet aloittanut opinnot tutkintoon johtavassa koulutuksessa suomalaisessa ammattikorkeakoulussa ja haluaisit vaihtaa opiskelupaikkasi toiseen, voit siirtohaussa hakea opiskelupaikan vaihtoa.

Hae siirtohaussa, jos

  • haluat vaihtaa opiskeluoikeutesi saman tai läheisen alan opintoihin omassa korkeakoulussa ja/tai
  • haluat vaihtaa saman tai läheisen alan opintoihin toiseen korkeakouluun.

Voit hakea vaihtoa koulutuksesta toiseen tai toiselle alalle. Kaikkiin koulutuksiin ei oteta siirtohakijoita. Korkeakoulun sisäisiin siirtoihin haetaan joskus korkeakoulun omin käytännöin eikä haku tapahdu Opintopolussa.

Korkeakouluissa voi olla siirtohakujen lisäksi muitakin mahdollisuuksia opiskella itseään kiinnostavia aineita ja opintoja. Opiskelija voi usein joustavasti yhdistellä erilaisia opintoja tutkintoonsa. Selvitä mahdollisuudet ja käytännöt korkeakoulusta, jossa opiskelet.

Siirtohakujen hakuajat vaihtelevat

Siirtohaut ovat erillishakuja. Siirtohauissa ei ole yhtenäistä hakuaikaa, vaan jokaisella korkeakoululla voi olla omat hakuaikansa. Tarkista aina Opintopolun koulutuskuvauksesta tai korkeakoulusta siirtohaun ajankohta. ""

Siirtohaun hakuaika voi olla korkeakoulun päätöksen mukaan kerran vuodessa, kahdesti vuodessa (keväisin, syksyisin tai keväisin ja syksyisin) tai jatkuva hakuaika.

Korkeakoulut päättävät siirtohaun valintaperusteista

Korkeakoulut määrittelevät, miten siirto-opiskelijat valitaan.

Valintaperusteet pohjautuvat esimerkiksi

  • suoritettuihin opintoihin
  • opintojen vastaavuuteen ja
  • opintomenestykseen.

Korkeakoulu voi ohjata siirtohakijat myös soveltuvuus- tai valintakokeeseen. Tarkemmat valintaperusteet löydät Opintopolun koulutuskuvauksista Valintaperusteet ja pääsykokeet -välilehdeltä.

Kun siirtohaun tulos on selvillä, saat tiedon myönnetystä opiskelupaikasta.

Aikaisempi opiskeluoikeutesi päättyy

Kun otat uuden opiskelupaikan vastaan siirtohaun jälkeen, aikaisempi opiskeluoikeutesi päättyy. Opintojen suoritusaika ei pitene. Uuden tutkinnon tavoitteellisesta opiskeluajasta vähennetään se aika, jonka olet jo käyttänyt aloittamasi tutkinnon suorittamiseen.

Löydät lisätietoja siirtohauista korkeakoulujen omilta sivuilta.