Skip to content

Korkeakoulujen lisähaku 1.7.−14.8. välisenä aikana. Katso tästä lisähaussa olevat koulutukset.
Muista hakea ajoissa, sillä lisähakujen hakuajat vaihtelevat.

 

Haku perusopetuksen jälkeisiin valmistaviin koulutuksiin päättyy tänään 23.7. klo 15. Katso haussa olevat koulutukset

 

Korkeakoulun yhteishaussa varasijoja täytetään 31.7. asti. Ota paikka vastaan määräaikaan mennessä, sillä muuten menetät sen.
Löydät oman valinnan tuloksesi Oma Opintopolku -palvelusta.

 

Siirtohaut ammattikorkeakoulussa

Jos olet aloittanut opinnot tutkintoon johtavassa koulutuksessa suomalaisessa ammattikorkeakoulussa ja haluaisit vaihtaa opiskelupaikkasi toiseen, voit siirtohaussa hakea opiskelupaikan vaihtoa.

Hae siirtohaussa, jos

  • haluat vaihtaa opiskeluoikeutesi saman tai läheisen alan opintoihin omassa korkeakoulussa ja/tai
  • haluat vaihtaa saman tai läheisen alan opintoihin toiseen korkeakouluun.

Voit hakea vaihtoa koulutuksesta toiseen tai toiselle alalle. Kaikkiin koulutuksiin ei oteta siirtohakijoita. Korkeakoulun sisäisiin siirtoihin haetaan joskus korkeakoulun omin käytännöin eikä haku tapahdu Opintopolussa.

Korkeakouluissa voi olla siirtohakujen lisäksi muitakin mahdollisuuksia opiskella itseään kiinnostavia aineita ja opintoja. Opiskelija voi usein joustavasti yhdistellä erilaisia opintoja tutkintoonsa. Selvitä mahdollisuudet ja käytännöt korkeakoulusta, jossa opiskelet.

Siirtohakujen hakuajat vaihtelevat

Siirtohaut ovat erillishakuja. Siirtohauissa ei ole yhtenäistä hakuaikaa, vaan jokaisella korkeakoululla voi olla omat hakuaikansa. Tarkista aina Opintopolun koulutuskuvauksesta tai korkeakoulusta siirtohaun ajankohta. Siirtohaun hakukohde

Siirtohaun hakuaika voi olla korkeakoulun päätöksen mukaan kerran vuodessa, kahdesti vuodessa (keväisin, syksyisin tai keväisin ja syksyisin) tai jatkuva hakuaika.

Korkeakoulut päättävät siirtohaun valintaperusteista

Korkeakoulut määrittelevät, miten siirto-opiskelijat valitaan. Valintaperusteet pohjautuvat esimerkiksi

  • suoritettuihin opintoihin
  • opintojen vastaavuuteen ja
  • opintomenestykseen.

Korkeakoulu voi ohjata siirtohakijat myös soveltuvuus- tai valintakokeeseen. Tarkemmat valintaperusteet löydät Opintopolun koulutuskuvauksista Valintaperusteet ja pääsykokeet -välilehdeltä.

Kun siirtohaun tulos on selvillä, saat tiedon myönnetystä opiskelupaikasta.

Aikaisempi opiskeluoikeutesi päättyy

Kun otat uuden opiskelupaikan vastaan siirtohaun jälkeen, aikaisempi opiskeluoikeutesi päättyy. Opintojen suoritusaika ei pitene. Uuden tutkinnon tavoitteellisesta opiskeluajasta vähennetään se aika, jonka olet jo käyttänyt aloittamasi tutkinnon suorittamiseen.

Löydät lisätietoja siirtohauista korkeakoulujen omilta sivuilta.