Skip to content

Opintopolku – löydä, vertaa, hae!

Opintopolku on kehittyvä palvelu, josta löydät tietoa tutkinnoista, ammateista sekä opiskelusta eri oppilaitoksissa.
Uutta huhtikuussa: Tietoa ja tarinoita aikuiskoulutuksesta.


Luomupuutarhuri hoitaa minitomaatteja kasvihuoneessa. Kuva: Maarik Leppä


Iästä oli etua alanvaihdossa

Luomupuutarhurin kasvot. Kuva: Maarik LeppäSuvi vaihtoi ravintolaesimiehestä luomupuutarhayrittäjäksi. Hän löysi netissä surfaaamalla mieluisan koulutuksen.

Kun opinnot alkoivat, Suvi oli täynnä intoa.  Opiskelukavereissa oli sekä nuoria sekä vähän jo maailmaa nähneitä uranvaihtajia, ja heistä tuli hyvä ja tiivis kombo, jossa kaikki saivat apua ja vinkkejä toisiltaan.

Opiskelutekniikat olivat Suvin omista kouluajoista muuttuneet aika paljon, mutta oma kokemus ja ravintola-alalla omaksuttu sisäinen yrittäjyys olivat hänen valttejaan.

Lue lisää Suvin ajatuksista ja opiskelusta aikuisena.


Jos sinulle on jo tutkinto

Tutkinnon jo suorittaneelle on tarjolla lukuisia kiinnostavia aikuiskoulutusvaihtoehtoja.

Lue lisää


Naprapaatti istuu ja hymyilee kädet ylhäällä ristissä. Kuva: Tomi KarmaluotoNaprapaatin koulutuksessa käytäntö ja teoria yhdistyvät

Kun asiakas tulee Jaakon vastaanotolle, hän kärsii yleensä selkä- ja niskakivuista. Jaakko kartoittaa käynnin syyn haastattelemalla tätä ja tekemällä alkututkimuksen. Niiden avulla hän valitsee hoidon.

Naprapaatin koulutus nojaa matemaattis-luonnontieteiden, lääke- ja urheilulääketieteiden sekä liikuntafysiologian osaamiseen. Perusteita ovat anatomia ja fysiologia, lääketieteellinen perusosaaminen sekä tuki- ja liikuntaelinsairauksien tutkimus- ja hoitomenetelmät.

Lue lisää Jaakosta