Skip to content

Näin täytät korkeakoulujen yhteishaun hakulomakkeen

Hakulomakkeen täyttäminen ι Hakulomakkeen muuttaminen ι Jos et voi käyttää Oma Opintopolku -palvelua

Voit hakea yhteishaussa yhteensä kuuteen eri koulutukseen.

Täytä hakulomake näin:

  • Pääset hakulomakkeelle etusivun hakuaikakalenterista tai jokaisesta koulutuksesta klikkaamalla Täytä hakulomake –painiketta
  • Voit lisätä hakulomakkeelle korkeintaan 6 koulutusta. Nämä koulutukset voivat olla sekä ammattikorkeakoulujen että yliopistojen koulutuksia.
  • Täytä hakemus huolellisesti ja tarkista, että haet vain sellaisiin koulutuksiin, joihin olet hakukelpoinen. Yhteishaussa on myös ylempiä korkeakoulututkintoja (maisterikoulutukset yliopistossa ja ylemmät amk-tutkinnot ammattikorkeakoulussa), joihin voivat hakea vain alemman korkeakoulututkinnon suorittaneet.
  • Järjestä koulutukset mieluisuusjärjestykseen siten, että ylimpänä lomakkeella on ensimmäinen hakutoiveesi.
  • Täytä hakulomake loppuun. Tähdellä (*) merkityt tiedot ovat pakollisia. Sähköpostiosoite on pakollinen. Jos sinulla ei ole sähköpostia, hanki sellainen. Näin hankit sähköpostiosoitteen
  • Yhteishaun hakulomakkeen voi täyttää vain kerran samalla henkilötunnuksella ja sähköpostiosoitteella.
  • Voit tulla valituksi vain ylimpään hakutoiveeseen, johon pisteesi riittävät. Alemmat hakutoiveesi peruuntuvat.

Jos käytät muistilistaa

  • Jätä muistilistalle kuusi koulutusta, joihin haluat hakea.
  • Paina muistilistan Täytä hakulomake -painiketta. Koulutukset siirtyvät hakulomakkeelle. Näet ne hakulomakkeen Hakutoiveet-sivulla.
  • Täytä hakemus loppuun.

Jos haluat muuttaa hakemustasi hakuaikana

Voit hakuaikana muuttaa hakukohteiden mieluisuusjärjestystä sekä lisätä tai poistaa hakukohteita.

Kun olet lähettänyt hakemuksesi, saat sähköpostiisi siitä vahvistusviestin. Viesti sisältää linkin hakemukselle. Hakuaikana voit muokata hakemustasi. Et voi muokata nimitietojasi, henkilötunnustasi etkä äidinkieltäsi. Voit lisätä hakemuksellesi liitteitä niiden omien määräaikojen puitteissa myös hakuajan päätyttyä. Liitteiden tallennuksen määräajat näet aina hakulomakkeella kultakin liitepyynnöltä. Jos lisäät uusia hakukohteita hakemukseen, voit vastata niihin liittyviin lisäkysymyksiin ja lähettää tekemäsi muutokset. Hakemuksen muokkauslinkki on voimassa yhden muokkauskerran tai korkeintaan 30 pv. Jos linkkisi on vanhentunut voit tilata sähköpostiisi uuden muokkauslinkin vanhaa linkkiä klikattuasi.

Voit katsoa ja muokata hakemustasi myös Oma Opintopolussa. Tällöin kirjaudut verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sähköisellä henkilökortilla Oma Opintopolku -palveluun, ja teet tarvittavat muutokset. Muista aina lähettää tekemäsi muutokset. Lue lisää Oma Opintopolku -palvelusta.

Mieluisuusjärjestyksen muokkaaminen, yksittäisten hakutoiveiden poistaminen tai lisääminen ei ole mahdollista enää hakuajan päättymisen jälkeen.

Jos et voi käyttää Oma Opintopolku -palvelua

Jos et ole säilyttänyt vahvistusviestiä / muokkauslinkkiä etkä voi kirjautua Oma Opintopolku -palveluun, ota yhteyttä sellaisen yliopiston tai ammattikorkeakoulun hakijapalveluihin, johon olet hakenut.

Ammattikorkeakoulujen hakijapalvelut

Yliopistojen hakijapalvelut

Jos haluat tehdä muita muutoksia hakulomakkeellesi tai haluat toimittaa liitteen, jonka määräaika on umpeutunut, ota yhteyttä korkeakoulun hakijapalveluun. Muutoksia voi tehdä vain hakuajan kuluessa.

Jos sinulla ei ole suomalaista henkilötunnusta ja teet eri sähköpostiosoitteella useamman hakemuksen, niistä viimeisin jää voimaan ja muut poistetaan.

Katso videolta miten täytät hakulomakkeen