Skip to content

Korkeakoulujen kevään toisen yhteishaun tulokset on julkaistu. Varasijalta sinut voidaan hyväksyä vielä 2.8. klo 15 asti. Lue ohjeet valintojen tuloksista ja paikan vastaanotosta.

Korkeakoulut voivat järjestää lisähakuja vapaiksi jääneille paikoille kesän aikana. Katso lista lisähauista.

Kevään ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaussa tai muussa perusopetuksen jälkeisessä haussa voit saada paikan varasijalta 20.8. asti. Voit myös hakea vielä vapaana oleville paikoille, lue lisää: Etkö saanut opiskelupaikka – näin haet vapaille paikoille.

Korkeakoulujen syksyn yhteishaku 1.–15.9.2021. Tutustu koulutuksiin uudessa Opintopolussa!

Kuvalinkki, joka vie uudelle betaOpintopolku.fi-sivulle.

Jatkuva haku lukioon

IB-lukion opiskelijat luokassa.

Lukio voi jatkuvan haun kautta täyttää yhteishaussa vapaiksi jääneitä paikkoja. Jokainen lukio päättää omista hakuajoistaan koulutuksittain. Tarkista tarkka hakuaika ennen kuin haet, joko Opintopolusta tai oppilaitoksen verkkosivuilta.

Näin täytät hakulomakkeen jatkuvassa haussa

Jatkuvassa haussa täytät hakulomakkeen Opintopolussa tai lukion omalla verkkosivulla. Löydät linkin hakemukselle Opintopolun koulutuksen kuvauksista tai lukion verkkosivuilta. Lisätietoja hakemuksen täyttämisestä ja valintaperusteita saat lukiosta.

Millä valintaperusteilla otetaan uusia opiskelijoita?

Voit tulla valituksi lukioon yleensä samoilla valintaperusteilla kuin yhteishaussa. Valinnoissa huomioidaan kaikkien hakijoiden yhdenvertainen kohtelu. Saat lisätietoja valintaperusteista lukiolta. Saat myös lukiolta tiedon, jos sait opiskelupaikan ja ohjeita, miten otat paikan vastaan.

Lue lisää lukiokoulutuksesta