Skip to content

Kymppiluokan, VALMA-koulutuksen ja LUVA-koulutuksen valinnat ovat valmiit.  Ota opiskelupaikkasi vastaan viimeistään 14.8. Lue lisää valinnoista ja paikan vastaanottamisesta

 

Korkeakoulut järjestävät lisähakuja kesäkuun lopusta elokuun puoliväliin. Voit hakea näissä hauissa yhteishauissa täyttämättä jääneitä paikkoja.
Katso haettavat koulutukset sekä tarkat hakuajat.

Voit hakea ammatillisen koulutuksen ja lukion vapaille paikoille jatkuvan haun kautta. Etsi ajankohtaisia koulutuksia Hae-toiminnolla tai katso oppilaitosten omat verkkosivut. Lisätietoja koulutuksista ja hakemisesta saat oppilaitoksista. 

Jatkuva haku lukioon

IB-lukion opiskelijat luokassa.

Lukio voi jatkuvan haun kautta täyttää yhteishaussa vapaiksi jääneitä paikkoja. Jokainen lukio päättää omista hakuajoistaan koulutuksittain. Tarkista tarkka hakuaika ennen kuin haet, joko Opintopolusta tai oppilaitoksen verkkosivuilta.

Näin täytät hakulomakkeen jatkuvassa haussa

Jatkuvassa haussa täytät hakulomakkeen Opintopolussa tai lukion omalla verkkosivulla. Löydät linkin hakemukselle Opintopolun koulutuksen kuvauksista tai lukion verkkosivuilta. Lisätietoja hakemuksen täyttämisestä ja valintaperusteita saat lukiosta.

Millä valintaperusteilla otetaan uusia opiskelijoita?

Voit tulla valituksi lukioon yleensä samoilla valintaperusteilla kuin yhteishaussa. Valinnoissa huomioidaan kaikkien hakijoiden yhdenvertainen kohtelu. Saat lisätietoja valintaperusteista lukiolta. Saat myös lukiolta tiedon, jos sait opiskelupaikan ja ohjeita, miten otat paikan vastaan.

Lue lisää lukiokoulutuksesta

Katso ajankohtaiset jatkuvan haun lukiokoulutukset