Skip to content

Korkeakoulujen kevään 2022 ensimmäisen yhteishaun koulutustarjonta on julkaistu uudessa Opintopolussa. Kevään ensimmäisessä yhteishaussa haetaan ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen vieraskielisiin koulutuksiin sekä Taideyliopiston koulutuksiin. Tutustu yhteishaun koulutustarjontaan ja lue lisää hakemisesta.

Syksystä 2021 alkaen löydät kaikki korkeakoulujen yhteishaut ja erillishaut tutkintoon johtaviin koulutuksiin uudesta Opintopolusta. Tutustu korkeakoulujen tutkintoon johtavaan koulutustarjontaan uudessa Opintopolussa.

Opintopolun puhelinneuvonta on suljettu 1.9.-30.11.2021. Ammatilliseen koulutukseen ja lukiokoulutukseen sekä muiden perusopetuksen jälkeiseen koulutukseen liittyvät haku- ja valintakysymykset osoitteeseen neuvonta@opintopolku.fi

Jatkuva haku lukioon

IB-lukion opiskelijat luokassa.

Lukio voi jatkuvan haun kautta täyttää yhteishaussa vapaiksi jääneitä paikkoja. Jokainen lukio päättää omista hakuajoistaan koulutuksittain. Tarkista tarkka hakuaika ennen kuin haet, joko Opintopolusta tai oppilaitoksen verkkosivuilta.

Näin täytät hakulomakkeen jatkuvassa haussa

Jatkuvassa haussa täytät hakulomakkeen Opintopolussa tai lukion omalla verkkosivulla. Löydät linkin hakemukselle Opintopolun koulutuksen kuvauksista tai lukion verkkosivuilta. Lisätietoja hakemuksen täyttämisestä ja valintaperusteita saat lukiosta.

Millä valintaperusteilla otetaan uusia opiskelijoita?

Voit tulla valituksi lukioon yleensä samoilla valintaperusteilla kuin yhteishaussa. Valinnoissa huomioidaan kaikkien hakijoiden yhdenvertainen kohtelu. Saat lisätietoja valintaperusteista lukiolta. Saat myös lukiolta tiedon, jos sait opiskelupaikan ja ohjeita, miten otat paikan vastaan.

Lue lisää lukiokoulutuksesta