Skip to content

Korkeakoulujen lisähaku 1.7.−14.8. välisenä aikana. Katso tästä lisähaussa olevat koulutukset.
Muista hakea ajoissa, sillä lisähakujen hakuajat vaihtelevat.

 

Haku perusopetuksen jälkeisiin valmistaviin koulutuksiin 21.5.-23.7. Katso haussa olevat koulutukset

 

Korkeakoulun yhteishaussa varasijoja täytetään 31.7. asti. Ota paikka vastaan määräaikaan mennessä, sillä muuten menetät sen.
Löydät oman valinnan tuloksesi Oma Opintopolku -palvelusta.

 

Etälukiossa opiskelu on joustavaa

Pääosa opiskelusta on opettajan ohjaamaa verkko-opiskelua, jonka lisäksi kurssi voi sisältää joitakin lähiopetustunteja. Etäopiskelussa hyödynnetään normaaliin tapaan oppikirjoja ja muuta kirjallista materiaalia sekä verkko-oppimateriaalia. Etäopiskelijalla on yleensä mahdollisuus saada opettajalta myös lähiohjausta. Halutessaan opiskelija voi suorittaa lähes kaikki opintonsa verkossa.

Etälukio soveltuu

  • lukiolaiselle kurssitarjonnan täydentämiseksi
  • ammatillisen oppilaitoksen opiskelijalle (mm. kahden tutkinnon suorittajalle)
  • ammattikorkeakoulun opiskelijalle tuki- ja kertausopiskeluun
  • yleissivistäviä tietojaan päivittävälle ja täydentävälle aikuiselle
  • ulkomailla tilapäisesti asuvalle.

Lukio-opinnoista kiinnostunut ilmoittautuu suoraan etäopintoja tarjoavaan lukioon ja laatii yhdessä opinto-ohjaajan, ryhmänohjaajan tai rehtorin kanssa yksilöllisen opiskelusuunnitelman (HOPS). Suunnitelma sisältää etäopiskelun tavoitteet ja aikataulun. Ilmoittautuminen on mahdollista koko lukuvuoden ajan.

Missä voi opiskella etänä?

Etäopiskelu on mahdollista jo yli sadassa lukiossa eri puolella Suomea.

Lue lisää etälukioista ja katso oppilaitosten yhteystiedot

Lisäopintoja lukion tai ammatillisen oppilaitoksen opiskelijalle

Jos opiskelet lukiossa tai ammatillisessa oppilaitoksessa ja haluat valita etäopintoja jonkin muun oppilaitoksen etäkurssitarjonnasta, on sinun ensin neuvoteltava oman oppilaitoksesi rehtorin, opinto-ohjaajan ja tarvittaessa opettajan kanssa etäopintojen käytännöistä (ilmoittautuminen, maksut yms.). Ennen etäopintojen aloittamista on hyvä varmistaa etäopintojen hyväksyminen opintojen osaksi.

Mitä maksaa?

Koko lukion oppimäärän suorittaminen on etäopiskelijalle maksutonta. Yksittäisiä etäkursseja suorittavat opiskelijat maksavat koulutuksen järjestäjän määrittelemän kurssi- tai ainemaksun (hinta vaihtelee oppilaitoksittain). Opiskelijan itsensä maksettavaksi tulevat normaaliin tapaan oppikirjat, opiskeluun liittyvät tietoliikennekulut, mahdolliset matkakulut, ylioppilastutkintomaksut yms.