marraskuu 26, 2014 11:00 am Published by Kommentit pois päältä artikkelissa

Vielä voi hakea vapaille paikoille jatkuvissa hauissa

Joissakin koulutuksissa voi olla vielä vapaita paikkoja, joita oppilaitokset täyttävät vielä elokuussa ja alkusyksystä. Löydät tiedot vapaista paikoista ja hakemisesta etusivun Hae-toiminnon kautta. Valitse Haku käynnissä ja sen jälkeen koulutustyypiksi joko Lukio tai ammatillinen koulutus. Saat tulokseksi ne koulutukset, joihin on haku käynnissä. Katso tämän jälkeen koulutuksen Valintaperusteet ja pääsykokeet -välilehdeltä tiedot jatkuvasta hausta ja tee hakemus oppilaitoksen ohjeiden mukaan.

Voit löytää vapaita paikkoja myös suoraan oppilaitosten verkkosivuilta.

Lue lisää hakemisesta vapaille paikoille

Katso myös uudessa Opintopolun betaversiossa olevat jatkuvan haun ammatilliset koulutukset


Opiskelu kansanopistossa 

Kansanopistot voivat tarjota perusopetuksen opintoja, kymppiluokan tai lukio-opintoja tai muita yleissivistäviä kansanopistokoulutuksia. Joissakin kansanopistoissa voi suorittaa myös ammatillisia tutkintoja tai tutkinnon osia. Uutena koulutusmuotona alkaa elokuussa 2021 oppivelvollisille tarkoitettu vuoden pituinen kansanopistolinja (Opistovuosi oppivelvollisille), joka vahvistaa opiskelutaitoja ja ohjaa jatko-opintoihin lukioon tai ammatilliseen koulutukseen. Koulutuksiin haetaan suoraan kansanopistoihin.

Lue lisää kansanopistojen vaihtoehdoista Opintopolussa

Lue, miten voit etsiä kansanopistojen oppivelvollisille suunnatut koulutukset

Lue lisää kansanopistojen koulutuksista Kansanopistot.fi -verkkosivuilta 


""Oppivelvollisuusikä nousee 18 vuoteen 1.8.2021 alkaen. Sen myötä nuorten, jotka keväällä 2021 ovat perusopetuksen 9. luokalla (pääosin vuonna 2005 syntyneet), pitää hakeutua toiselle asteelle yhteishaussa tai muulla tavalla.

Lisätietoja oppivelvollisuuden laajentamisesta

Categorised in:

This post was written by Sampo Utriainen