Skip to content

Korkeakoulujen syksyn 2018 yhteishaku on päättynyt. Toimita hakemuksen liitteet ja ennakkotehtävät määräaikaan mennessä.
Lisätietoja valinnasta: korkeakoulujen hakijapalvelut.

 

Koulutusasteille yhteiset materiaalit

Tälle sivulle on koottu ajankohtaista materiaalia, josta voi olla hyötyä ohjauksessa sekä toiselle asteelle että korkea-asteelle.


Opintopolussa uusia videoita

 

Katso kaikki Opintopolun videot ja haastattelut

 


Yhteishakujen ja muiden hakujen vuosikello 2018

Vuosikellosta näet hakujen ja valintojen tärkeimmät päivämäärät vuonna 2018. Klikkaamalla ikonikuvaa saat pdf-muotoisen isomman kuvan. Pdf-version voi tallentaa omalle tietokoneelle tai tulostaa.


Opintopolku ja muut oppijan palvelut -infotilaisuus 10.11.2017

Ajankohtaista ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen sekä muiden perusopetuksen jälkeisten koulutusten hauista Opintopolku -infotilaisuus 10.11.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto järjestää yhteistyössä Opetushallituksen kanssa Opintopolku ja muut oppijan palvelut-infotilaisuuden 10.11.2017 klo 9-15. Tilaisuus järjestetään Helsingissä. Tilaisuutta voi seurata myös suorana lähetyksenä nettiyhteydellä sekä jälkikäteen tallenteena. Tilaisuudessa on tarjolla kuulumisia ammatillisen koulutuksen reformista, ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen sekä korkeakoulujen hakuihin ja valintoihin liittyvistä ajankohtaisista aiheista.

Ohjelma ja esitykset pdf-muodossa

09:00 Tilaisuuden avaus ja tervetuliaissanat
09:05 Ammatillisen koulutuksen reformi opiskelijavalinnoissa ja ajankohtaista toisen asteen hauista (pdf )
11:00 Opintopolun uudistukset (pdf)
11:40 – Lounastauko 12:40
12:40 Ajankohtaista korkeakouluhauista (pdf)
13:30 Korkeakoulujen valintojen uudistukset ( pdf)
14:15 Koski ajankohtaiset ( pdf)
15:00 Tilaisuuden päätös

Aamupäivän tallenne (aamupäivän tallenteessa voi esiintyä katkoksia)
Iltapäivän tallenne

Lisätietoja sekä ilmoittautumiset (myös nettitilaisuuteen) osoitteessa www.avi.fi/etela >> Ajankohtaista >> Tapahtumat ja koulutukset >> Opintopolku ja muut oppijan palvelut – infotilaisuus, Helsinki).

Erillinen ruotsinkielinen tilaisuus järjestetään 17.11.2017 Helsingissä AVI:n tiloissa.


 


 

Opintopolku oppimisympäristönä

Tampereen ammatillisen opettajakorkeakoulun opiskelijoiden tekemä analyysi Opintopolusta. Esitys on tehty Prezi-esitysohjelmalla, ja sen katsomiseen selain tarvitsee Flash-playerin.