Skip to content

Korkeakoulujen kevään toisen yhteishaun tulokset on julkaistu. Varasijalta sinut voidaan hyväksyä vielä 2.8. klo 15 asti. Lue ohjeet valintojen tuloksista ja paikan vastaanotosta.

Korkeakoulut voivat järjestää lisähakuja vapaiksi jääneille paikoille kesän aikana. Katso lista lisähauista.

Kevään ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaussa tai muussa perusopetuksen jälkeisessä haussa voit saada paikan varasijalta 20.8. asti. Voit myös hakea vielä vapaana oleville paikoille, lue lisää: Etkö saanut opiskelupaikka – näin haet vapaille paikoille.

Korkeakoulujen syksyn yhteishaku 1.–15.9.2021. Tutustu koulutuksiin uudessa Opintopolussa!

Kuvalinkki, joka vie uudelle betaOpintopolku.fi-sivulle.

Tiedonlähteitä

Tälle sivulle on koottu tietoa keskeisistä ohjauksen palveluista.

Tietoa ohjauksesta Oph.fi-sivuilla

Oph.fi-sivustolle on koottu tietoa ohjauksesta eri koulutusasteilla sekä ohjauksen muista palveluista ja toimijoista Suomessa ja maailmalla.

Lue lisää ohjauksen eri muodoista

Hyvän ohjauksen kriteerit

Hyvän ohjauksen kriteerit on suositus, joka on laadittu perusopetuksen, lukiokoulutuksen ja ammatillisen koulutuksen ohjauksen laadun kehittämistä ja varmistamista varten. Opetushallitus 2014.

Tutustu hyvän ohjauksen kriteereihin (pdf)

TE-palvelut nuorille

TE-palveluiden nuorten sivuilla on tietoa ammatinvalinnasta, opintojen rahoituksesta ja työnhausta. Sieltä löytyvät myös ajantasaiset ohjaus- ja neuvontapalvelujen yhteystiedot.

Lue lisää nuorten TE-palveluista

Osaan.fi -palvelu

Osaan.fi -palvelussa voi arvioida osaamistaan ammatillisessa perustutkinnossa, ammattitutkinnossa tai erikoisammattitutkinnossa. Arviointi tehdään tutkinnoissa edellytettyjen ammattitaitovaatimusten perusteella, jotka on laadittu yhteistyössä työelämän kanssa.

Tutustu Osaan.fi-palveluun

Ammattibarometri

Ammattibarometrista löydät TE-toimistojen arvion keskeisten ammattien työllisyysnäkymistä lähitulevaisuudessa.

Kokeile Ammattibarometria

VOKES – Valtakunnallinen ohjausalan osaamiskeskus

Valtakunnallinen ohjausalan osaamiskeskus on verkostomaisesti organisoitunut osaamiskeskittymä, jonka avulla hyödynnetään monipuolisesti ohjausalan paikallista, alueellista, valtakunnallista sekä kansainvälistä osaamista.

Lue lisää VOKES-toiminnasta

ELO-elinikäisen ohjauksen verkkolehti

ELO-verkkolehdestä saat tietoa elinikäisestä oppimisesta ja ohjauksesta.

Tutustu ELO-verkkolehteen

OpinOvi – hyvät käytännöt

Opin ovi -projekteissa on kehitetty aikuisten tieto-, neuvonta- ja ohjauspalveluja. Kehittämistyö on tuottanut myös materiaaleja ja välineitä TNO-työn tueksi. Sivulle on koottu Opin ovi -kehittämistyön tuloksia ja hyviä käytäntöjä.

Lue OpinOvi-palvelun hyvät käytännöt