Skip to content

Työnantajalle

""

Mieti mitä ammatillista osaamista organisaatiosi tarvitsee ja miten voit työnantajana hyödyntää oppisopimuskoulutusta.

Jos tarvitset uusia osaavia työntekijöitä, ilmoita avoinna olevasta oppisopimustyöpaikasta tai etsi CV-netistä sopivia oppisopimuspaikan hakijoita TE-palveluiden Työnantajan oma asiointi –palvelussa.

Kirjaudu Yrityksen ja Työnantajan oma asiointi –palveluun tai Lue lisää muista tavoista ilmoittaa työpaikasta.

Jos haluat kehittää työssä olevaa henkilöstöä hankkimaan ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osan: Ole yhteydessä oppisopimuskoulutuksen järjestäjään.

Jos haluat lisätietoa oppisopimuksen mahdollisuuksista: Oppisopimuskoulutuksen järjestäjä auttaa oppisopimuskoulutukseen liittyvissä kysymyksissä.

Hae kaikki oppisopimustoimipisteet Opintopolusta. Linkki vie hakutulossivulle, jossa voit vielä rajata hakutulosta esimerkiksi sijainnin mukaan.

Mitä oppisopimuskoulutus tarkoittaa työnantajalle?

Oppisopimuskoulutus on päätoimista ja toteutetaan pääosin työpaikalla käytännön työtehtävissä. Oppisopimus perustuu määräaikaiseen työsopimukseen. Työpaikalta nimetään henkilökohtainen työpaikkakouluttaja, jonka tehtävänä on perehdyttää ja ohjata opiskelijaa oppisopimuksen aikana ja arvioida hänen edistymistään. Työpaikkakouluttajalla tulee olla alalle suoritettu tutkinto tai pitkä työkokemus alan työtehtävistä. Oppilaitoksilla on yleensä koulutusta myös työpaikkakouluttajille.

Oppisopimuskoulutuksen järjestäjä suunnittelee oppisopimuskoulutuksen yhdessä opiskelijan ja työnantajan kanssa ja antaa tarvittavaa tukea ja ohjausta työpaikalle oppisopimuskoulutuksen aikana.

Katso videolta miten työllistät oppisopimusopiskelijan

Maksut, korvaukset ja tuet työnantajalle

Työnantaja maksaa oppisopimuskoulutukseen osallistuvalle työ- ja virkaehtosopimuksen mukaista palkkaa.

Oppisopimuksen aikana työnantajalle maksetaan aina koulutuskorvausta työpaikalla annetavasta ohjauksesta. Koulutuskorvaus sovitaan tapauskohtaisesti oppisopimusta tehtäessä ja koulutuskorvauksen maksaa oppisopimustoimisto tai oppisopimuksen järjestävä oppilaitos.

Työ- ja elinkeinotoimisto voi myöntää palkkatukea työttömän henkilön oppisopimuskoulutukseen.

Lue lisää palkkatuesta TE-palveluiden sivulta.


Työnantajalle

Aloita tallentamalla yrityksen tiedot. Laadi työpaikkailmoitus tai hae työntekijöitä helposti.

Kirjaudu