Skip to content

Korkeakoulujen kevään 2022 ensimmäisen yhteishaun koulutustarjonta on julkaistu uudessa Opintopolussa. Kevään ensimmäisessä yhteishaussa haetaan ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen vieraskielisiin koulutuksiin sekä Taideyliopiston koulutuksiin. Tutustu yhteishaun koulutustarjontaan ja lue lisää hakemisesta.

Syksystä 2021 alkaen löydät kaikki korkeakoulujen yhteishaut ja erillishaut tutkintoon johtaviin koulutuksiin uudesta Opintopolusta. Tutustu korkeakoulujen tutkintoon johtavaan koulutustarjontaan uudessa Opintopolussa.

Opintopolun puhelinneuvonta on suljettu 1.9.-30.11.2021. Ammatilliseen koulutukseen ja lukiokoulutukseen sekä muiden perusopetuksen jälkeiseen koulutukseen liittyvät haku- ja valintakysymykset osoitteeseen neuvonta@opintopolku.fi

Kaksoistutkinnon suorittaja: Skootterilla kouluun

Pohjoisen Keski-Suomen Oppimiskeskus, Rakennustekniikka

Rakennustekniika-kyltti koulun seinällä. Kuva: Minna-Liisa Penttinen

Klo 9

Koulu alkaa. Vertti aloitti opintonsa täysipäiväisesti lukiossa, mutta huomasi pian kaipaavansa enemmän tekemällä oppimista. Vertti otti yhteyttä rakennusalan vastuuopettajaan, ja pääsi työkokemuksensa ansiosta suoraan 2. luokalle. Kaksoistutkinnolla Vertti saa sekä rakennusalan perustutkinnon että ylioppilastutkinnon, ja opiskelut kestävät vain 3 vuotta.

Tänään opetellaan työstämään räystäspeltiä. Aamupäivä on teoriaa laskukaavojen ja matematiikan muodossa, iltapäivällä opetellaan tekniikoita käytännössä.