Skip to content

Kaikki korkeakoulujen kevään yhteishauissa sekä useimmat erillishauissa olevat koulutukset ovat uudessa Opintopolussa.

Klikkaa tästä ja lue, mitä koulutuksia löydät uudesta ja mitä vanhasta Opintopolusta. 

Diplomi-insinööriksi ja kauppatieteilijäksi

""

Tero Jännes aloitti diplomi-insinöörin opinnot Teknillisessä korkeakoulussa ja jatkoi kauppatieteitä Helsingin kauppakorkeakoulussa, mutta todistuksen hän sai Aalto-yliopistosta.

Toistaiseksi teknillisen, taideteollisen ja kauppatieteellisen korkeakoulun yhdistyminen ei ole juurikaan näkynyt opiskelijan arjessa, mutta useita hyviä puolia siitä luultavasti tulevaisuudessa on.

Mies katsoo eteenpäin.– Opiskelin TKK:lla energiataloutta ja -markkinoita silloin, kun se oli itsenäinen korkeakoulu. Nyt kun viimeistelen Aalto-yliopistossa Business Technology -pääaineesta kanditutkintoa, ei korkeakoulujen yhdistyminen juurikaan näy käytännössä, joskaan ei siitä mitään haittaa ole, Tero sanoo.

Tero Jännes halusi opiskella diplomi-insinöörin tutkinnon lisäksi kauppatieteitä, koska ne kiinnostivat teknillisten opintojen lisäksi.

– Projektipäällikkönä energiayhtiössä aikani kuluu pääosin laitostarjousten arvioinnissa, jossa vastuualueenani on projektin toteuttaminen ja suunnittelu. Työni onkin enemmän talouspainotteista, mutta on myös hyvä ymmärtää ratkaisujen tekninen puoli.

Etuja opiskelijalle

Tero uskoo, että vaikka opiskelu TKK:lla ja myöhemmin Aalto-yliopistossa eivät käytännössä eronneet toisistaan, isommasta korkeakoulusta on etua. Muun muassa ulkomaisia opiskelijoita ja opettajia isompi talo houkuttaa, yritystukien saaminen helpottuu ja kansainvälisissä vertailuissa koosta on niin ikään etua. Yhdistyminen on madaltanut opiskelijoiden kynnystä valita kursseja myös muista tiedekunnista.

– Opiskelijoilla, joita kiinnostavat monitieteelliset opinnot, on loistava mahdollisuus valita sellaisia kursseja. Useat kaverini ovat käyneet projektikursseilla, joissa on opiskelijoita kaikista kouluista. Ne ovat kuulemma olleet tosi antoisia ja hyödyllisiä. Eri koulujen välillä on helppo liikkua, sillä liikenneyhteydet ovat hyvät.

Ainakin toistaiseksi eri tiedekunnissa järjestetään jonkin verran samanlaisia kursseja, mutta Tero uskoo, että kokonaisuuksia yhdistetään mahdollisesti tulevaisuudessa enemmän.Mies istuu portailla.

– Kun kurssien järjestämisissä tehdään enemmän yhteistyötä, eikä jokainen laita energiaansa samaan asiaan, tuo se varmasti synergiaetuja. Toivoisin vähän parannusta kurssien hyväksilukemiseen, sillä muun muassa TKK:n pakollisten kielikurssien hyväksiluku ei ole onnistunut nyt kauppatieteen opinnoissa.

Haastattelu: Kirsi Pitkäranta, Viestintätoimisto Deski
Kuvat: Jukka Heikkilä

Tietoa alasta

Lue lisää ammateista Työmarkkinatori-palvelusta, jossa voit hakea tietoa ammattien ja ammattialojen mukaan.