Skip to content

Kaikki korkeakoulujen kevään yhteishauissa sekä useimmat erillishauissa olevat koulutukset ovat uudessa Opintopolussa.

Klikkaa tästä ja lue, mitä koulutuksia löydät uudesta ja mitä vanhasta Opintopolusta. 

Kiinteistönvälitysalan ammattitutkinto on asiakkaiden mielestä kova juttu

Mies istuu tuolilla sivuittain ja katsoo eteenpäin. Kuva: Markkinointi-instituutti

Myyntipäällikkönä työskentelevä Pete Lind suoritti kiinteistönvälitysalan ammattitutkinnon (KiAT) ennen LKV-pätevyyttä.

Peten mielestä kiinteistönvälitysalan ammattitutkinto on välitysalalla kova juttu, jolla erottaudutaan tavallisesta myyntiedustajasta. Lisäksi se antaa hyvät eväät LKV-kokeeseen.

Itse ehdin olla melkein kaksi vuotta alalla ennen kuin lähdin koulutukseen, mutta nyt on KiAT suoritettu ja sen avulla myös LKV-pätevyys hankittu.

Tulin kiinteistönvälitysalalle 18 vuoden ketjuyrittäjätaustalla. Vaikka olen kokenut kauppias, jännitti kyllä hypätä hyvästä liiketoiminnasta provisiopalkattuun työhön. Mutta puoli vuotta kiinteistönvälitysalalla työskenneltyäni ihmettelin, miksi en ollut lähtenyt aiemmin. Tuntui, että olisin tullut kotiin.

Uskottavuutta asiakassuhteeseen, varmuutta tekemiseen

Parasta KiAT-opinnoissa oli positiivinen ilmapiiri. Opiskelu oli aikuismaista ja ammattimaista, ja koko ryhmä oli todella motivoitunut. Koulutuksen suurin vahvuus on, että sinne tullaan oikeasti ammentamaan tietoa, ja kouluttajat ovat korkeatasoisia. Käytännönläheinen opiskelu oli innostavaa, vaikka nuoruusvuosina en koskaan opiskeluista juuri perustanutkaan.

Minulla on nyt huomattavasti varmempi olo työskennellä välitystehtävissä vaativissakin kohteissa. KiAT-koulutuksen jälkeen välittäjä on varma ja ammattimainen, mikä heijastuu työntekoon ja sitä kautta tietysti asiakkaaseen. Ammattimainen toimintatapa antaa uskottavan kuvan ja herättää luottamusta asiakkaissa.

Suosittelen koulutusta kaikille välitysalalla toimiville. Kaikki ammatilliset tutkinnot parantavat asemaasi asiakkaan silmissä ja auttavat myös uralla etenemisessä esimerkiksi kohti myyntipäällikön tai myyntijohtajan tehtävää tai yrittäjyyttä. Kiinteistönvälitysalan ammattitutkinto antaa kiinteistönvälittäjän ammattiin ja alaan perspektiiviä ja laajentaa osaamista ja tietotaitoa.

Jos itse voisin päättää, muuttaisin Kiinteistönvälitysalan ammattitutkinnon tai muun kiinteistönvälitysalan koulutuksen pakolliseksi, jotta voi toimia välittäjänä. Asuntokauppaa säädellään niin tiukasti lakipykälillä, että on erikoista, että pätevyyttä ei vaadita. Lisäksi kun kyse on kuluttajien elämän suurimmista hankinnoista, olisi kohtuullista, että asiakas voi luottaa välittäjän ammattitaitoon.

Kuva: Teksti ja kuva Markkinointi-instituutti