Skip to content

Korkeakoulujen kevään 2022 ensimmäisen yhteishaun koulutustarjonta on julkaistu uudessa Opintopolussa. Kevään ensimmäisessä yhteishaussa haetaan ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen vieraskielisiin koulutuksiin sekä Taideyliopiston koulutuksiin. Tutustu yhteishaun koulutustarjontaan ja lue lisää hakemisesta.

Syksystä 2021 alkaen löydät kaikki korkeakoulujen yhteishaut ja erillishaut tutkintoon johtaviin koulutuksiin uudesta Opintopolusta. Tutustu korkeakoulujen tutkintoon johtavaan koulutustarjontaan uudessa Opintopolussa.

Opintopolun puhelinneuvonta on suljettu 1.9.-30.11.2021. Ammatilliseen koulutukseen ja lukiokoulutukseen sekä muiden perusopetuksen jälkeiseen koulutukseen liittyvät haku- ja valintakysymykset osoitteeseen neuvonta@opintopolku.fi

Matkailu- ja ravintola-ala, koti- ja laitostalous

Katso kaikki teemaan liittyvät artikkelit

Ravintolakokki: Kokin työssä jaksaminen vaatii intohimoa

""

Sivu 5/6

Tänään Mikon työpäivä on rauhallisempi, kun hän tekee valmistelutöitä. ”Välillä on mukavaa, kun voi vain rauhassa tehdä taustahommia, eikä tarvitse kiireessä tehdä ruoka-annoksia, jolloin ei ehdi aina edes kelloa katsomaan.” Jotkut ajattelevat, että kokin työ on yhtä ruusuilla tanssimista, mutta Mikko muistuttaa sen olevan oikeasti rankkaa työtä. Pitkien työpäivien ja lyhyiden taukojen vuoksi illat menevät lepäillessä, eikä monesti jaksa enää nähdä kavereita.