Skip to content

Korkeakoulujen yhteishaku on päättynyt. Tallenna hakemuksen liitteet Opintopolkuun määräaikaan mennessä. Lisätietoa hakemisesta ja valinnasta korkeakoulujen hakijapalveluista (ammattikorkeakoulut ja yliopistot).

 

Ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen puhelinpalvelu on kiinni 30.8.–4.11.2019. Puhelinpalvelu on auki 5.11.2019 lähtien klo 9–11 tiistaista torstaihin. Lue lisää ohjaus- ja neuvontapalveluista 

 

Matkailu- ja ravintola-ala, koti- ja laitostalous

Katso kaikki teemaan liittyvät artikkelit

Ravintolakokki: Kokin työssä jaksaminen vaatii intohimoa

Kuva: Ida Kekäle

Sivu 6/6

Mikko innostui kokin työstä vasta lukion jälkeen. Nuorempana hän ei keittiössä viihtynyt. Kesällä Mikko valmistaa mielellään ruuaksi kalaa ja vihanneksia. Hänen lempikalansa on kuha tai siika. Joskus Mikko toivoo perustavansa vielä oman ravintolan, mutta vuoden päässä häämöttävän valmistumisen jälkeen hän aikoo keskittyä ensin vain työntekoon toisten ravintoloissa. Kahdeksan tunnin työpäivä päättyy neljältä.

Tietoa alasta

Henkilökohtaiset palvelut ammatillisessa koulutuksessa – matkailu- ja ravitsemisalan tutkinnot

Video ravintola-alasta: Ravintola-ala – sosiaalinen luonne tarpeen

Tarjoilijan haastattelu: Tarjoilija työllistyy varmasti

Ravitsemispalvelut TEM:n Ammattinetissä

Koulutus

Koulutuslinkit vievät hakutulossivulle, ja voit halutessasi rajata hakutuloksia sijainnin tai pohjakoulutuksen mukaan.

Matkailualan perustutkinto

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto

Ravintolakokin ammattitutkinto

Suurtalouskokin ammattitutkinto

Diettikokin erikoisammattitutkinto

 

123456