Skip to content

Kaikki korkeakoulujen kevään yhteishauissa sekä useimmat erillishauissa olevat koulutukset ovat uudessa Opintopolussa.

Klikkaa tästä ja lue, mitä koulutuksia löydät uudesta ja mitä vanhasta Opintopolusta. 

Matkailu- ja ravintola-ala, koti- ja laitostalous

Katso kaikki teemaan liittyvät artikkelit

Ravintolakokki: Kokin työssä jaksaminen vaatii intohimoa

""

Sivu 6/6

Mikko innostui kokin työstä vasta lukion jälkeen. Nuorempana hän ei keittiössä viihtynyt. Kesällä Mikko valmistaa mielellään ruuaksi kalaa ja vihanneksia. Hänen lempikalansa on kuha tai siika. Joskus Mikko toivoo perustavansa vielä oman ravintolan, mutta vuoden päässä häämöttävän valmistumisen jälkeen hän aikoo keskittyä ensin vain työntekoon toisten ravintoloissa. Kahdeksan tunnin työpäivä päättyy neljältä.

Tietoa alasta

Video ravintola-alasta: Ravintola-ala – sosiaalinen luonne tarpeen

Tarjoilijan haastattelu: Tarjoilija työllistyy varmasti

Lue lisää ammateista Työmarkkinatori-palvelusta, jossa voit hakea tietoa ammattien ja ammattialojen mukaan.

123456