Skip to content

Kaikki korkeakoulujen kevään yhteishauissa sekä useimmat erillishauissa olevat koulutukset ovat uudessa Opintopolussa.

Klikkaa tästä ja lue, mitä koulutuksia löydät uudesta ja mitä vanhasta Opintopolusta. 

Maa- ja metsätalous, ympäristö

Katso kaikki teemaan liittyvät artikkelit

Kuluttajaekonomisti: Yliopisto-opiskelu kannustaa järjestötoimintaan

 

Sivu 1/6

Helmi Kärjä on opiskellut kuluttajaekonomiaa Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan taloustieteen laitoksella, Viikin kampuksella. Kuluttajaekonomia on taloustieteitä yhdistettynä yhteiskuntatieteisiin. Kanditutkinto kestää kolme vuotta ja siihen lisäksi Helmi opiskelee vielä kahden vuoden maisterintutkinnon.

Helmi on aina yhtä iloinen ja hohkaa ympärilleen positiivisuutta ja iloista mieltä. Hymy on aina herkässä eivätkä haasteet tunnu lannistavan lainkaan – päinvastoin ne tuntuvat vain innostavan häntä.

Helmi valmistui ylioppilaaksi Järvenpään lukiosta vuonna 2009, minkä jälkeen hän työskenteli vuoden ravintola-alalla pohtien tulevaisuuttaan. Vuoden 2010 alussa hän täytti hakupaperit korkeakoulujen yhteishaussa ja pääsikin saman vuoden syksynä opiskelemaan kuluttajaekonomiaa.

Näin kolmantena opiskeluvuotena luentoja ei ole enää paljon, vain yksi kahden tunnin luento kolme tai neljä kertaa viikossa. Tähän päälle kasaantuu kuitenkin vielä kurssitehtäviä, tenttikirjojen pänttäystä, referaattien tekoa, artikkelitehtäviä sekä luentopäiväkirjoja.

Helmi nauttii myös opiskelijajärjestötoiminnasta ja on siinä aktiivisesti mukana. Kaiken lisäksi järjestötoiminnasta voi saada opintopisteitä.

 

Teksti & kuvat: Tuomas Siitonen

123456