Skip to content

Kymppiluokan, VALMA-koulutuksen ja LUVA-koulutuksen valinnat ovat valmiit.  Ota opiskelupaikkasi vastaan viimeistään 14.8. Lue lisää valinnoista ja paikan vastaanottamisesta

 

Korkeakoulut järjestävät lisähakuja kesäkuun lopusta elokuun puoliväliin. Voit hakea näissä hauissa yhteishauissa täyttämättä jääneitä paikkoja.
Katso haettavat koulutukset sekä tarkat hakuajat.

Voit hakea ammatillisen koulutuksen ja lukion vapaille paikoille jatkuvan haun kautta. Etsi ajankohtaisia koulutuksia Hae-toiminnolla tai katso oppilaitosten omat verkkosivut. Lisätietoja koulutuksista ja hakemisesta saat oppilaitoksista. 

Terveys ja hyvinvointi, ravitsemus- ja lääketiede

Katso kaikki teemaan liittyvät artikkelit

Optikko: Optometriaa opiskellaan työelämää mukaillen

Kuva 2/6

Optikko seisoo näöntutkimuslaitteen vieressä. Kuva: Laura Kärki

Tänään Tanjan koulupäivä alkaa puoli yhdeksältä ja kestää vain puoleenpäivään. Koulupäivien pituus vaihtelee: toisinaan koulua on vain joko aamupäivän tai iltapäivän ja joskus saa opiskella aamusta iltapäivään saakka.

Opiskelu koostuu sekä teoriaopiskelusta että käytännön harjoituksista, joita ovat esimerkiksi näöntutkimusharjoitukset ja piilolasien sovittaminen. Käytännön opiskelua ovat myös pajatunnit, joilla opetellaan hiomaan linssejä ja huoltamaan silmälaseja.