Skip to content

Korkeakoulujen kevään 2022 ensimmäisen yhteishaun koulutustarjonta on julkaistu uudessa Opintopolussa. Kevään ensimmäisessä yhteishaussa haetaan ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen vieraskielisiin koulutuksiin sekä Taideyliopiston koulutuksiin. Tutustu yhteishaun koulutustarjontaan ja lue lisää hakemisesta.

Syksystä 2021 alkaen löydät kaikki korkeakoulujen yhteishaut ja erillishaut tutkintoon johtaviin koulutuksiin uudesta Opintopolusta. Tutustu korkeakoulujen tutkintoon johtavaan koulutustarjontaan uudessa Opintopolussa.

Opintopolun puhelinneuvonta on suljettu 1.9.-30.11.2021. Ammatilliseen koulutukseen ja lukiokoulutukseen sekä muiden perusopetuksen jälkeiseen koulutukseen liittyvät haku- ja valintakysymykset osoitteeseen neuvonta@opintopolku.fi

Terveys ja hyvinvointi, ravitsemus- ja lääketiede

Katso kaikki teemaan liittyvät artikkelit

Optikko: Optometriaa opiskellaan työelämää mukaillen

Kuva 2/6

Optikko seisoo näöntutkimuslaitteen vieressä.

Tänään Tanjan koulupäivä alkaa puoli yhdeksältä ja kestää vain puoleenpäivään. Koulupäivien pituus vaihtelee: toisinaan koulua on vain joko aamupäivän tai iltapäivän ja joskus saa opiskella aamusta iltapäivään saakka.

Opiskelu koostuu sekä teoriaopiskelusta että käytännön harjoituksista, joita ovat esimerkiksi näöntutkimusharjoitukset ja piilolasien sovittaminen. Käytännön opiskelua ovat myös pajatunnit, joilla opetellaan hiomaan linssejä ja huoltamaan silmälaseja.