Skip to content

Korkeakoulujen kevään 2022 ensimmäisen yhteishaun koulutustarjonta on julkaistu uudessa Opintopolussa. Kevään ensimmäisessä yhteishaussa haetaan ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen vieraskielisiin koulutuksiin sekä Taideyliopiston koulutuksiin. Tutustu yhteishaun koulutustarjontaan ja lue lisää hakemisesta.

Syksystä 2021 alkaen löydät kaikki korkeakoulujen yhteishaut ja erillishaut tutkintoon johtaviin koulutuksiin uudesta Opintopolusta. Tutustu korkeakoulujen tutkintoon johtavaan koulutustarjontaan uudessa Opintopolussa.

Opintopolun puhelinneuvonta on suljettu 1.9.-30.11.2021. Ammatilliseen koulutukseen ja lukiokoulutukseen sekä muiden perusopetuksen jälkeiseen koulutukseen liittyvät haku- ja valintakysymykset osoitteeseen neuvonta@opintopolku.fi

Terveys ja hyvinvointi, ravitsemus- ja lääketiede

Katso kaikki teemaan liittyvät artikkelit

Optikko: Optometriaa opiskellaan työelämää mukaillen

Kuva 3/6

Optikko tekee näöntutkimusta.

Tänään päivä alkoi lyhyellä teoriaosuudella, jonka jälkeen opiskelijat suorittavat toisilleen pareittain näöntutkimusharjoituksia.

Optometrian opiskelu on hyvin käytännönläheistä. Alaan saa hyvän tuntuman jo opiskeluvaiheessa, sillä koulussa on käytössä samanlaiset laitteet kuin työelämässä ja harjoituksissa mukaillaan oikeaa optikon työtä. Vaikka näöntutkimukset tehdäänkin opiskelijatovereille, tehdään ne ammattimaisesti oikeaa asiakastilannetta mukaillen.