Skip to content

Kymppiluokan, VALMA-koulutuksen ja LUVA-koulutuksen valinnat ovat valmiit.  Ota opiskelupaikkasi vastaan viimeistään 14.8. Lue lisää valinnoista ja paikan vastaanottamisesta

 

Korkeakoulut järjestävät lisähakuja kesäkuun lopusta elokuun puoliväliin. Voit hakea näissä hauissa yhteishauissa täyttämättä jääneitä paikkoja.
Katso haettavat koulutukset sekä tarkat hakuajat.

Voit hakea ammatillisen koulutuksen ja lukion vapaille paikoille jatkuvan haun kautta. Etsi ajankohtaisia koulutuksia Hae-toiminnolla tai katso oppilaitosten omat verkkosivut. Lisätietoja koulutuksista ja hakemisesta saat oppilaitoksista. 

Terveys ja hyvinvointi, ravitsemus- ja lääketiede

Katso kaikki teemaan liittyvät artikkelit

Optikko: Optometriaa opiskellaan työelämää mukaillen

Kuva 3/6

Optikko tekee näöntutkimusta. Kuva: Laura Kärki

Tänään päivä alkoi lyhyellä teoriaosuudella, jonka jälkeen opiskelijat suorittavat toisilleen pareittain näöntutkimusharjoituksia.

Optometrian opiskelu on hyvin käytännönläheistä. Alaan saa hyvän tuntuman jo opiskeluvaiheessa, sillä koulussa on käytössä samanlaiset laitteet kuin työelämässä ja harjoituksissa mukaillaan oikeaa optikon työtä. Vaikka näöntutkimukset tehdäänkin opiskelijatovereille, tehdään ne ammattimaisesti oikeaa asiakastilannetta mukaillen.