Skip to content

Korkeakoulujen kevään 2022 ensimmäisen yhteishaun koulutustarjonta on julkaistu uudessa Opintopolussa. Kevään ensimmäisessä yhteishaussa haetaan ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen vieraskielisiin koulutuksiin sekä Taideyliopiston koulutuksiin. Tutustu yhteishaun koulutustarjontaan ja lue lisää hakemisesta.

Syksystä 2021 alkaen löydät kaikki korkeakoulujen yhteishaut ja erillishaut tutkintoon johtaviin koulutuksiin uudesta Opintopolusta. Tutustu korkeakoulujen tutkintoon johtavaan koulutustarjontaan uudessa Opintopolussa.

Opintopolun puhelinneuvonta on suljettu 1.9.-30.11.2021. Ammatilliseen koulutukseen ja lukiokoulutukseen sekä muiden perusopetuksen jälkeiseen koulutukseen liittyvät haku- ja valintakysymykset osoitteeseen neuvonta@opintopolku.fi

Terveys ja hyvinvointi, ravitsemus- ja lääketiede

Katso kaikki teemaan liittyvät artikkelit

Optikko: Optometriaa opiskellaan työelämää mukaillen

Kuva 5/6

Optikko valmistauuu näöntutkimuksen tekemiseen valitsemalla sopivan vahvuisia linssejä asiakkaalle.

Optikon työ on asiakaspalvelua, jossa on osattava asiakaspalvelutaidot.  Optikon työssä tarvitaan myös jonkin verran teknistä osaamista sekä kädentaitoja. Lisäksi matemaattisesta ajattelukyvystä on alalla hyötyä.

Tanja on näöntutkimuksessa loppusuoralla ja varmistaa koekehyksillä tutkimuksessa saatujen silmälasivoimakkuuksien oikeellisuuden.