Skip to content

Korkeakoulujen kevään 2022 ensimmäisen yhteishaun koulutustarjonta on julkaistu uudessa Opintopolussa. Kevään ensimmäisessä yhteishaussa haetaan ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen vieraskielisiin koulutuksiin sekä Taideyliopiston koulutuksiin. Tutustu yhteishaun koulutustarjontaan ja lue lisää hakemisesta.

Syksystä 2021 alkaen löydät kaikki korkeakoulujen yhteishaut ja erillishaut tutkintoon johtaviin koulutuksiin uudesta Opintopolusta. Tutustu korkeakoulujen tutkintoon johtavaan koulutustarjontaan uudessa Opintopolussa.

Opintopolun puhelinneuvonta on suljettu 1.9.-30.11.2021. Ammatilliseen koulutukseen ja lukiokoulutukseen sekä muiden perusopetuksen jälkeiseen koulutukseen liittyvät haku- ja valintakysymykset osoitteeseen neuvonta@opintopolku.fi

Terveys ja hyvinvointi, ravitsemus- ja lääketiede

Katso kaikki teemaan liittyvät artikkelit

Sosionomi suunnittelee, ohjaa ja auttaa

Nainen ja mies istuvat pöydän ääressä ja pelaavat korttia.

Sivu 2/6

Suvin työssä hauskaa on nuorten ohjaaminen ja tekemisen suunnitteleminen heidän kanssaan. Työn palkitsevin osa on nähdä nuorten oppivan ja kehittyvän. Nuorten kanssa työskentelyssä voi nopeasti havaita oman työnsä tulokset.

Kölvi on kodinomainen paikka, jonne nuoret voivat tulla viettämään aikaa ja saamaan kavereita: paikka toimii vaihtoehtoisena ajanviettopaikkana keskustalle ja ostoskeskuksille. Erilaiset pelit ja muu toiminnallinen yhdessä tekeminen ovat hyviä keinoja oppia kieltä.