Skip to content

Korkeakoulujen kevään 2022 ensimmäisen yhteishaun koulutustarjonta on julkaistu uudessa Opintopolussa. Kevään ensimmäisessä yhteishaussa haetaan ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen vieraskielisiin koulutuksiin sekä Taideyliopiston koulutuksiin. Tutustu yhteishaun koulutustarjontaan ja lue lisää hakemisesta.

Syksystä 2021 alkaen löydät kaikki korkeakoulujen yhteishaut ja erillishaut tutkintoon johtaviin koulutuksiin uudesta Opintopolusta. Tutustu korkeakoulujen tutkintoon johtavaan koulutustarjontaan uudessa Opintopolussa.

Opintopolun puhelinneuvonta on suljettu 1.9.-30.11.2021. Ammatilliseen koulutukseen ja lukiokoulutukseen sekä muiden perusopetuksen jälkeiseen koulutukseen liittyvät haku- ja valintakysymykset osoitteeseen neuvonta@opintopolku.fi

Taide, musiikki, käsityö, muotoilu

Katso kaikki teemaan liittyvät artikkelit

Tekstiiliartesaani yhdistää luovuuden ja käytännön

Artesaaniopiskeilja ottaa lankaa lankavaraston hyllystä

Sivu 2/7

Maanantai-iltapäivänä koulu on jo lähes tyhjä, ja Haranto saa keskittyä rauhassa kutomiseen. Urakka käynnistyy lankavarastossa, jossa tuleva artesaani valitsee työhönsä oikean väriset langat.

Tekstiiliartesaani suunnittelee, kutoo, huovuttaa ja värjää käyttö- ja sisustustekstiilejä koteihin ja yritystiloihin. Ammattiin valmistuneet päätyvät usein myös koulutustehtäviin. ”Nautin opiskelun käytännöllisyydestä. Luentoja on vähän ja oikeaa puuhastelua paljon”, Haranto sanoo.