Skip to content

Korkeakoulujen kevään toisen yhteishaun tulokset on julkaistu. Varasijalta sinut voidaan hyväksyä vielä 2.8. klo 15 asti. Lue ohjeet valintojen tuloksista ja paikan vastaanotosta.

Korkeakoulut voivat järjestää lisähakuja vapaiksi jääneille paikoille kesän aikana. Katso lista lisähauista.

Kevään ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaussa tai muussa perusopetuksen jälkeisessä haussa voit saada paikan varasijalta 20.8. asti. Voit myös hakea vielä vapaana oleville paikoille, lue lisää: Etkö saanut opiskelupaikka – näin haet vapaille paikoille.

Korkeakoulujen syksyn yhteishaku 1.–15.9.2021. Tutustu koulutuksiin uudessa Opintopolussa!

Kuvalinkki, joka vie uudelle betaOpintopolku.fi-sivulle.

Maa- ja metsätalous, ympäristö

Katso kaikki teemaan liittyvät artikkelit

Yade Akbulat opiskelee ratsastuksenohjaajaksi

 

Yade on kotoisin Turusta, jossa hän on käynyt lukion. Lukion jälkeen hän valitsi aikuisille suunnatun ratsastuksenohjaajakoulutuksen Brusabyn koulussa.

– Kaveri halusi tänne opiskelemaan. Olimme kuulleet paljon positiivista tästä paikasta, hyviä opettajia ja hyvää ruokaa. Lisäksi hevosopiskelijoiden kesken vallitsee vahva yhteenkuuluvuuden tunne, täällä ketään ei jätetä ulkopuolelle.

Yade on ratsastanut koko elämänsä ajan. Hänellä on tataarilaiset juuret, mutta sillä ei ainakaan hänen mukaansa ole mitään tekemistä ammatinvalinnan kanssa. Yade pitää kaverin kanssa pientä tallia, jossa hän vuokraa tallipaikkoja. Oma hevonen Noppa on mukana koulutuksen lähiopetusjaksoilla.

Aikuisopiskeluun kuuluu sekä teoriaa että käytäntöä

Brusabyn aikuisopiskelijoilla on yhden viikon lähiopetusjakso kuukaudessa. Päivä alkaa tunnin ratsastuksella, minkä jälkeen on vuorossa teoriatunnit ja joitakin käytännön kursseja, kuten esimerkiksi nahkatyöt. Suuri osa opinnoista kuluu ratsastustuntien suunnitteluun ja pitämiseen toisille opiskelukavereille.

– Tämä on työssäoppimista koko ajan! On todella hauskaa saada näyttää oppimaansa käytännössä ja opettaa muita.

Myös aikuisopiskelijat osallistuvat tallitöihin Brusabyssa.

– Käytännön opinnot ovat juuri sitä mitä kaipasin, sillä on hyvä osata tarpeen mukaan korjata jos jotain menee rikki. Tähän mennessä on kuitenkin ollut parasta se, että joka päivä oppii uutta hevosista ja ratsastuksesta, vaikka olenkin tehnyt sitä jo monta vuotta.

Hyviä puolia ovat myös lyhyt koulumatka ja hieno asuntola. Asuntolassa asuminen vahvistaa opiskelijoiden yhteenkuuluvuutta.

Työpaikka odottaa opintojen jälkeen

Yadella on valmis työpaikka tiedossa Turussa, mutta hän tähtää myös taloustieteen opiskeluihin Hankenille.

– Mikäs sen parempaa, kun saa opiskella päivisin ja tehdä ratsastuksenohjaajan töitä iltaisin ja viikonloppuisin!

Useimmilla Yaden kavereista on työpaikka tiedossa opintojen jälkeen ja moni antaa jo nyt ratsastustunteja opiskelun ohella.

Tietoa alasta

Maa- ja metsätalousalat ammatillisessa koulutuksessa

Lue lisää ammateista Työmarkkinatori-palvelusta, jossa voit hakea tietoa ammattien ja ammattialojen mukaan.

Koulutus

Ammatilliset koulutukset