Skip to content

Korkeakoulujen kevään toisen yhteishaun tulokset on julkaistu. Varasijalta sinut voidaan hyväksyä vielä 2.8. klo 15 asti. Lue ohjeet valintojen tuloksista ja paikan vastaanotosta.

Korkeakoulut voivat järjestää lisähakuja vapaiksi jääneille paikoille kesän aikana. Katso lista lisähauista.

Kevään ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaussa tai muussa perusopetuksen jälkeisessä haussa voit saada paikan varasijalta 20.8. asti. Voit myös hakea vielä vapaana oleville paikoille, lue lisää: Etkö saanut opiskelupaikka – näin haet vapaille paikoille.

Korkeakoulujen syksyn yhteishaku 1.–15.9.2021. Tutustu koulutuksiin uudessa Opintopolussa!

Kuvalinkki, joka vie uudelle betaOpintopolku.fi-sivulle.

Tietoa lukio-opinnoista

Lukiossa lukuvuosi jakaantuu jaksoihin, joissa käydään läpi kerrallaan viiden tai kuuden eri oppiaineen kursseja. Lukio kestää yleensä kolme vuotta, mutta sen voi suorittaa myös neljässä vuodessa. Lukion lopussa suoritetaan ylioppilastutkinto. Lukiot voivat painottaa eri aiheita, kuten urheilua, taidetta, musiikkia yms. Kansainvälisissä lukioissa voi suorittaa IB- tai EB-tutkinnon.

Mitä lukiossa maksaa ja mikä on ilmaista?

Lukion opetus on opiskelijalle maksutonta. Opiskelijalla on myös oikeus yhteen päivittäiseen kouluateriaan ja ilmaiseen asumiseen lukion osoittamassa opiskelija-asunnossa.

Päivittäisiin koulumatkoihin lukion opiskelija voi hakea Kelan koulumatkatukea, kun koulumatkan pituus on vähintään 10 kilometriä ja kustannukset ylittävät 54 euroa kuukaudessa. Hakemus toimitetaan omaan lukioon, josta se lähetetään edelleen Kelaan käsiteltäväksi.

Lukion oppikirjat ja muut oppimateriaalit (joissakin lukioissa myös tietokoneet) tulee opiskelijan itse kustantaa. Myös ylioppilastutkintoon osallistuminen on yleensä maksullista.

Lukio-opintoihin voi hakea Kelan opintotukea. Lue lisää Kelan sivuilta.

Lue lisää lukio-opinnoista

Näin haet yhteishaussa lukioon

Valintaperusteet

Tuet opiskelijalle