Skip to content

Korkeakoulujen kevään 2022 ensimmäisen yhteishaun koulutustarjonta on julkaistu uudessa Opintopolussa. Kevään ensimmäisessä yhteishaussa haetaan ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen vieraskielisiin koulutuksiin sekä Taideyliopiston koulutuksiin. Tutustu yhteishaun koulutustarjontaan ja lue lisää hakemisesta.

Syksystä 2021 alkaen löydät kaikki korkeakoulujen yhteishaut ja erillishaut tutkintoon johtaviin koulutuksiin uudesta Opintopolusta. Tutustu korkeakoulujen tutkintoon johtavaan koulutustarjontaan uudessa Opintopolussa.

Opintopolun puhelinneuvonta on suljettu 1.9.-30.11.2021. Ammatilliseen koulutukseen ja lukiokoulutukseen sekä muiden perusopetuksen jälkeiseen koulutukseen liittyvät haku- ja valintakysymykset osoitteeseen neuvonta@opintopolku.fi

Tietoa lukio-opinnoista

Lukiossa lukuvuosi jakaantuu jaksoihin, joissa käydään läpi kerrallaan viiden tai kuuden eri oppiaineen kursseja. Lukio kestää yleensä kolme vuotta, mutta sen voi suorittaa myös neljässä vuodessa. Lukion lopussa suoritetaan ylioppilastutkinto. Lukiot voivat painottaa eri aiheita, kuten urheilua, taidetta, musiikkia yms. Kansainvälisissä lukioissa voi suorittaa IB- tai EB-tutkinnon.

Mitä lukiossa maksaa ja mikä on ilmaista?

Lukion opetus on opiskelijalle maksutonta. Opiskelijalla on myös oikeus yhteen päivittäiseen kouluateriaan ja ilmaiseen asumiseen lukion osoittamassa opiskelija-asunnossa.

Päivittäisiin koulumatkoihin lukion opiskelija voi hakea Kelan koulumatkatukea, kun koulumatkan pituus on vähintään 10 kilometriä ja kustannukset ylittävät 54 euroa kuukaudessa. Hakemus toimitetaan omaan lukioon, josta se lähetetään edelleen Kelaan käsiteltäväksi.

Lukion oppikirjat ja muut oppimateriaalit (joissakin lukioissa myös tietokoneet) tulee opiskelijan itse kustantaa. Myös ylioppilastutkintoon osallistuminen on yleensä maksullista.

Lukio-opintoihin voi hakea Kelan opintotukea. Lue lisää Kelan sivuilta.

Lue lisää lukio-opinnoista

Näin haet yhteishaussa lukioon

Valintaperusteet

Tuet opiskelijalle