Skip to content

Perusopetuksen jälkeisten hakujen valinnat valmistuvat aikaisintaan 17.6.
Lue lisää valinnan tuloksista ja paikan vastaanottamisesta

Puhelinneuvonta on auki 14.6.-24.6. ma-pe klo 9.30-13. Lue lisää neuvontapalvelusta.

Korkeakoulujen kevään ensimmäisen yhteishaun tulokset on julkaistu. Jos sinulle on tarjottu opiskelupaikkaa, muista ottaa paikka vastaan ennen 16.7.2021 klo 15.00.
Voit tulla hyväksytyksi varasijalta 2.8. asti.
Muista, että voit ottaa vastaan vain yhden opiskelupaikan samana lukukautena alkavasta korkeakoulututkintoon johtavasta koulutuksesta.

Lue myös yhteishaun tulosten ja paikan vastaanoton ohjeet.

Näin etsit oppivelvollisille suunnatut kansanopistolinjat

Osa kansanopistojen oppivelvollisille suunnatuista koulutuksista löytyvät myös Opintopolusta. Voit etsiä Opintopolussa olevat koulutukset ohjaavan haun kautta tai suoraan etusivun Etsi koulutuksia -toiminnon kautta.

Kaikki kansanopistojen oppivelvollisille suunnatut koulutukset löydät Kansanopistoyhdistyksen hakukoneen avulla. Katso koulutukset

Opintopolun Ohjaava haku

Klikkaa Opintopolku.fi etusivun vasemman laidan linkkiä Olen käynyt peruskoulun.

Tekstilinkki Opintopolun koulutushakuun peruskoulun jälkeen.

Valitse seuraavalla sivulla koulutusmuodoksi Opistovuosi oppivelvollisille ja muut kansanopistojen pitkät linjat.

Paina Seuraava.

Koulutusmuodon valinta Opintopolun ohjaavassa hakutoiminnossa.

Valitse seuraavalla sivulla Teemaksi sellainen alue, josta olet kiinnostunut. Esimerkkinä Taide, musiikki, käsityö, muotoilu. Teemoja voi valita vain yksi kerrallaan. Valitse sopiva teema ja paina Seuraava.

Teeman valinta Opintopolun ohjaavassa hakutoiminnossa.

Tämän jälkeen tulee sivu, jossa valitset teemaan sisältyvät aiheet. Aiheita voi valita vain yksi kerrallaan. Valitse sopiva aihe (esimerkkinä Musiikki) ja paina Seuraava.

Aiheen valinta Opintopolun ohjaavassa hakutoiminnossa.

Kun olet valinnut sopivan aiheen, esimerkiksi Musiikki, voit halutessasi valita paikkakunnan, jossa koulutukset järjestetään. Voit myös jättää valinnan tekemättä, jolloin saat valitun teeman mukaiset koko maan koulutukset näkyviin.  Klikkaa Näytä opiskelupaikat.

Paikkakunnan ja opiskelupaikan valinta Opintopolun ohjaavassa hakutoiminnossa.

Seuraavaksi avautuu hakutulos, jossa voit rajata hakuasi lisää. Voit esimerkiksi sanahaulla, eli kenttään Etsi koulutuksia tästä, kirjoittaa Opistovuosi oppivelvollisille, ja saat tulokseksi vain tämän nimiset kansanopistokoulutukset. Voit käyttää sanahakua myös suoraan etusivulta, jos et halua käyttää hyväksesi monivaiheista ohjaavaa hakutoimintoa.

Hakutulos ja hakukentän esimerkki kansanopistokoulutuksesta.

HUOM! Oppivelvollisille suunnatuilla kansanopistokoulutuksilla voi olla myös muita nimiä kuin Opistovuosi oppivelvollisille. Laajuus on kuitenkin kaikissa vähintään 53 opintopistettä. Lisätietoja koulutuksista saat koulutusten kuvauksista, Kansanopistoyhdistyksen verkkosivuilla tai suoraan kansanopistoilta.