Skip to content

Haut perusopetuksen jälkeisiin koulutuksiin 23.2.-23.3.2021.
Katso yhteishaussa olevat koulutukset
Katso erityisoppilaitosten haussa olevat koulutukset
Katso koulutukset valmistavassa haussa

Kysymyksiä hakemisesta voi lähettää s-postilla, neuvonta@opintopolku.fi

 

 

Korkeakoulujen kevään ensimmäisen yhteishaun ensimmäiset tulokset on julkaistu. Korkeakoulut julkaisevat ensimmäisen yhteishaun tuloksia pitkin kevättä.
Kaikki tulokset julkaistaan viimeistään 4.6.2021. Voit seurata valintojen etenemistä Oma Opintopolussa Hakemukset ja paikan vastaanotto -osiossa.

Lue myös yhteishaun tulosten ja paikan vastaanoton ohjeet.

Näin etsit oppivelvollisille suunnatut kansanopistolinjat

Osa kansanopistojen oppivelvollisille suunnatuista koulutuksista löytyvät myös Opintopolusta. Voit etsiä Opintopolussa olevat koulutukset ohjaavan haun kautta tai suoraan etusivun Etsi koulutuksia -toiminnon kautta.

Kaikki kansanopistojen oppivelvollisille suunnatut koulutukset löydät Kansanopistoyhdistyksen hakukoneen avulla. Katso koulutukset

Opintopolun Ohjaava haku

Klikkaa Opintopolku.fi etusivun vasemman laidan linkkiä Olen käynyt peruskoulun.

Tekstilinkki Opintopolun koulutushakuun peruskoulun jälkeen.

Valitse seuraavalla sivulla koulutusmuodoksi Opistovuosi oppivelvollisille ja muut kansanopistojen pitkät linjat.

Paina Seuraava.

Koulutusmuodon valinta Opintopolun ohjaavassa hakutoiminnossa.

Valitse seuraavalla sivulla Teemaksi sellainen alue, josta olet kiinnostunut. Esimerkkinä Taide, musiikki, käsityö, muotoilu. Teemoja voi valita vain yksi kerrallaan. Valitse sopiva teema ja paina Seuraava.

Teeman valinta Opintopolun ohjaavassa hakutoiminnossa.

Tämän jälkeen tulee sivu, jossa valitset teemaan sisältyvät aiheet. Aiheita voi valita vain yksi kerrallaan. Valitse sopiva aihe (esimerkkinä Musiikki) ja paina Seuraava.

Aiheen valinta Opintopolun ohjaavassa hakutoiminnossa.

Kun olet valinnut sopivan aiheen, esimerkiksi Musiikki, voit halutessasi valita paikkakunnan, jossa koulutukset järjestetään. Voit myös jättää valinnan tekemättä, jolloin saat valitun teeman mukaiset koko maan koulutukset näkyviin.  Klikkaa Näytä opiskelupaikat.

Paikkakunnan ja opiskelupaikan valinta Opintopolun ohjaavassa hakutoiminnossa.

Seuraavaksi avautuu hakutulos, jossa voit rajata hakuasi lisää. Voit esimerkiksi sanahaulla, eli kenttään Etsi koulutuksia tästä, kirjoittaa Opistovuosi oppivelvollisille, ja saat tulokseksi vain tämän nimiset kansanopistokoulutukset. Voit käyttää sanahakua myös suoraan etusivulta, jos et halua käyttää hyväksesi monivaiheista ohjaavaa hakutoimintoa.

Hakutulos ja hakukentän esimerkki kansanopistokoulutuksesta.

HUOM! Oppivelvollisille suunnatuilla kansanopistokoulutuksilla voi olla myös muita nimiä kuin Opistovuosi oppivelvollisille. Laajuus on kuitenkin kaikissa vähintään 53 opintopistettä. Lisätietoja koulutuksista saat koulutusten kuvauksista, Kansanopistoyhdistyksen verkkosivuilla tai suoraan kansanopistoilta.