Skip to content

Korkeakoulut voivat järjestää lisähakuja syksyn yhteishaussa täyttämättä jääneille opiskelupaikoille 30.11.-11.12. välisenä aikana.
Katso haettavat koulutukset sekä tarkat hakuajat.

Korkeakoulujen syksyn yhteishaun tulokset on nyt julkaistu!
Muista ottaa opiskelupaikkasi vastaan 4.12. klo 15 mennessä.
Sinut voidaan hyväksyä varasijalta 15.12. klo 15 asti.

Katso ohjeet paikan vastaanottamiseen ja varasijatilanteisiin.
Lue usein kysytyt kysymykset paikan vastaanottamisesta.

Ulkomailla opiskelu

Vaihto-opiskelu | Kansainvälinen työharjoittelu | Koko tutkinnon suorittaminen ulkomailla | Kielikurssit, harrastuskurssit ja täydennyskoulutus | Kesälukio

Voit lähteä ulkomaille opiskelemaan joko itsenäisesti tai erilaisten vaihto-ohjelmien kautta. Opintojen tavoitteet, järjestelyjen vaatima omatoimisuus sekä ulkomailla oleskelun pituus ja kustannukset vaihtelevat paljon.

Jos haluat kerätä kielitaitoa ja kokemusta voit lähteä ulkomaille monella muullakin tavalla, esimerkiksi seuraavien vaihtoehtojen kautta:

  • vapaaehtoistyö
  • työleirit
  • au pair -palkkatyö
  • nuorten ryhmätapaamiset
  • kulttuurimatkat.

Lisätietoa näistä ja muista opiskelumahdollisuuksista ulkomailla saat parhaiten Maailmalle.net-sivustolla.

Vaihto-opiskelu

Jos opiskelet ammattikorkeakoulussa, yliopistoissa, lukiossa tai ammatillisessa oppilaitoksessa, voit suorittaa osan opinnoistasi ulkomaisessa oppilaitoksessa. Ulkomailla oleskelun pituus vaihtelee muutamasta viikosta lukuvuoteen. Voit osallistua vaihto-ohjelmaan kautta tai lähteä matkaan omatoimisesti.

Lue lisää vaihto-opiskelusta (Maailmalle.net-palvelu)

Kansainvälinen työharjoittelu

Kun osallistut kansainväliseen työharjoitteluun työskentelet oman alasi koulutusta vastaavissa tehtävissä. Harjoitteluun voivat osallistua sekä korkeakouluopiskelijat että ammattiin opiskelevat. Ulkomailla työskentelyn pituus vaihtelee muutamasta viikosta yli vuoteen.

Lue lisää harjoittelusta ulkomailla (Maailmalle.net-palvelu)

Koko tutkinnon suorittaminen ulkomailla

Jos haluat pidemmäksi aikaa ulkomaille, voit hakea ulkomaiseen oppilaitokseen suorittamaan kokonaisen tutkinnon. Näin voit opiskella esimerkiksi sellaista oppiainetta, jota Suomessa ei ole tarjolla. Hankit omatoimisesti opiskelupaikan ja hoidat kaikki käytännön järjestelyt itse.

Kielikurssit, harrastuskurssit ja täydennyskoulutus

Voit lähteä ulkomaille myös lyhyemmäksi aikaa. Kurssit voivat kestää viikon tai olla useamman kuukauden kestäviä ja niitä järjestetään sekä nuorille että aikuisille. Ulkomaisten kurssinjärjestäjien lisäksi myös kotimaiset kansanopistot sekä kansalais- ja työväenopistot järjestävät opintomatkoja, kielikursseja ja harrastuskursseja ulkomaille.

Lue lisää lyhytaikaista opiskelusta (Maailmalle.net-palvelu)

Katso myös kansanopistojen lyhytkurssit ja pitkät opintolinjat (Kansanopistojen sivuilla)

Kesälukio

Kesälukiot on tarkoitettu yli 15-vuotiaille opiskelijoille, jossa on 1 – 2 viikon opintojaksot. Monet kesälukiot keskittyvät tiettyyn teemaan ja osassa on mahdollista suorittaa lukion kursseja.  Kesälukiossa voit muun muassa parantaa kielitaitoasi, osallistua kansainväliseen opetukseen tai lähteä kesälukioon muuhun maahan.

Lue kesälukiosta Suomen kesälukioseuran sivuilta»