Skip to content

 Korkeakoulut järjestävät lisähakuja yhteishaussa vapaiksi jääneille paikolle 2.7.−15.8. välisenä aikana. Tutustu koulutuksiin.

 

Korkeakoulujen kevään 2018 yhteishaun tulokset ovat valmiita. Jos saat paikan 28.6. mennessä, ota opiskelupaikka vastaan viimeistään 10.7.2018 klo 15.00.

Jos saat  opiskelupaikan myöhemmin, ota paikka vastaan korkeakoulun ilmoittamaan määräaikaan mennessä. Varasijoja täytetään 31.7. asti.

 

Haku perusopetuksen jälkeisiin valmistaviin koulutuksiin 22.5. klo 8.00 – 24.7.  klo 15.00. Katso koulutukset

 

Usein kysyttyä

Yleistä Opintopolusta

Onko Opintopolku kaikille avoin palvelu? 

Vastaus: Opintopolku.fi on kaikille avoin eli kaikki näkevät Opintopolun tietoja.

Onko erityisiä teknisiä vaatimuksia Opintopolun käyttöön?

Vastaus: Hakemuksen täyttämiseen ja Oma Opintopolku-palvelun käyttöön suositellaan joko pöytäkonetta tai kannettavaa tietokonetta. Mobiililaitteen käyttöä ei suositella. Asiointipalvelujen käyttöä varten tarvitaan internetyhteys ja www-selainohjelma. Selaimella on sallittava evästeiden (cookies) sekä JavaScriptin käyttö.

Palvelujen käyttöön suositellaan yleisimpien selainohjelmistojen tuoreimpia versioita:

  • Microsoft Internet Explorer
  • Mozilla Firefox
  • Google Chrome
  • Apple Safari
  • Microsoft Edge

Löytyykö Opintopolusta tilastotietoja?

Mistä löytyy tietoa valmentavista ja valmistavista koulutuksista?

Löytyvätkö pääsykokeelliset koulutukset kootusti Opintopolusta?

Vastaus: Koostetta pääsykokeellisista koulutuksista ei ole saatavissa. Mikäli oppilaitos on tallentanut tiedon kokeesta, löytyy tieto ajasta ja paikasta Valintaperusteet ja pääsykokeet -välilehdeltä.

Hakemisesta

Kuinka pitkään Opintopolun muistilistalle poimitut koulutukset säilyvät ja ovatko ne muokattavissa?

Vastaus: Muistilistaa ei voi tallentaa, mutta voit lähettää listan itsellesi sähköpostitse. Sähköpostiin tulevasta linkistä voi ladata saman listan uudelleen Opintopolussa.

Voiko muistilistan tulostaa?

Vastaus: Kyllä voi.

Mistä tiedän, että hakemukseni on mennyt perille?

Vastaus: Kun olet lähettänyt hakulomakkeen, saat tiedon hakemuksen vastaanottamisesta ja hakemusnumeron. Lisäksi saat vuorokauden sisällä vahvistuksen sähköpostiosoitteeseesi. Hakemuksen voi myös tulostaa.

Miksi sähköisessä lomakkeessa ei ole allekirjoitus-kohtaa?

Vastaus: Sähköistä hakemusta ei tarvitse täydentää allekirjoituksella, jos asiakirjassa on tiedot lähettäjästä eikä asiakirjan alkuperäisyyttä ole syytä epäillä.

Jos opot käyttävät lomaketta huoltajan kuulemiseen, voi huoltaja allekirjoittaa lomakkeen sivun alalaitaan. Lomaketta ei pidä lähettää Opetushallitukseen.

Ehtiikö harkinnanvaraisen haun liitteet lähettää viimeisenä hakupäivänä eli riittääkö viimeisen hakupäivän postileima?

Vastaus: Ohjeistus on, että hakemus liitteineen on toimitettava hakuaikana oppilaitokseen, mutta hallintolain mukaan koulutuksen järjestäjän on pyydettävä täydennystä, jos hakemus on puutteellinen ja annettava kohtuullinen aika toimittaa tarvittavat liitteet. Hakijan kannattaa olla yhteydessä oppilaitokseen, jos hakemuskopio ja liitteet tulevat hakuajan jälkeen.

Hakukohtaiset kysymykset ja vastaukset

Lukiokoulutuksen ja ammatillisen koulutuksen yhteishaku

Korkeakoulujen yhteishaku