Skip to content

Haku perusopetuksen jälkeisiin valmistaviin koulutuksiin 22.5. klo 8.00 – 24.7.  klo 15.00. Katso koulutukset

 

Opintopolun ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen neuvontapalvelu on auki ma-pe klo 9.30-13.00!  s-posti: neuvonta(at)opintopolku.fi tai p. 029 533 1010.

Valintojen tulokset ja paikan vastaanotto

Tässä osiossa kerrotaan kevään ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaun sekä erityisoppilaitosten haun valintatuloksista ja opiskelupaikan vastaanottamisesta.

Kevään 2018 yhteishaun ja erityisoppilaitosten haun valinnat julkaistaan aikaisintaan 14.6. Jos olet antanut hakulomakkeella oman sähköpostiosoitteesi, saat sähköpostissa linkin henkilökohtaiseen sähköiseen tuloskirjeeseen, josta näet valintatilanteesi.

Jos olet hyväksytty opiskelijaksi, saat erillisessä sähköpostiviestissä linkin, jonka kautta voit ottaa paikan vastaan sähköisesti. Ota paikka vastaan mahdollisimman pian tai viimeistään 28.6.

HUOM! Oppilaitos lähettää sinulle myös kirjeitse tiedon hyväksytystä opiskelupaikasta ja ohjeet paikan vastaanottamisesta.

Voit tarkistaa valintatietosi ja ottaa opiskelupaikkasi vastaan myös Opintopolku.fi:n Oma Opintopolku -palvelussa. Oma Opintopolku -palvelu vaatii vahvan tunnistautumisen, eli pääset kirjautumaan palveluun verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sirullisella henkilökortilla.

Jos et vielä saanut opiskelupaikkaa

Jos et saanut opiskelupaikkaa, saat siitä tiedon kirjeitse tai sähköisessä tuloskirjeessä. Vaikka et saanut paikkaa, niin voit vielä hakea mahdollisille vapaille paikoille. Oppilaitokset ilmoittavat Opintopolussa tai omilla verkkosivuillaan koulutuksista, joihin voit vielä hakea.

Miten haen vapaille opiskelupaikoille?

Lukion vapaille paikoille haet lisähaussa. Eri koulutuksiin on eri hakuajat, katso tarkat tiedot koulutusten kuvauksista.

  • Lukiot voivat 15.6. alkaen julkaistaa tiedot mahdollisista vapaista opiskelupaikoista. Katso koulutukset

Ammatilliseen perustutkintoon haet jatkuvassa haussa. Hakuajat ja hakumenettelyt vaihtelevat koulutusten mukaan.

Katso Opintopolusta löytyvät koulutukset

Tietoa sopivista koulutuksista voit löytää myös oppilaitosten omilta verkkosivuilta.

Lisätietoja

Lue lisää hakemisesta vapaille opiskelupaikoille Etkö saanut opiskelupaikkaa -osiosta

Peruskoulun jälkeen valmistaviin koulutuksiin?

Peruskoulun jälkeen voit hakea myös erilaisiin valmistaviin koulutuksiin:

  • ammatilliseen koulutukseen valmentavaan koulutukseen (VALMA)
  • lukioon valmistavaan koulutukseen (LUVA)

Hakuaika on menossa ja loppuu 24.7. klo 15. Lue lisää valmistavista koulutuksista ja hakemisesta niihin