Skip to content

Syksyn yhteishaku korkeakouluihin: linkit AMK-valintakokeessa tarvittavaan tunnisteeseen on nyt lähetetty tekstiviestillä ja sähköpostitse.

Löydät linkin tunnisteeseen myös hakemukseltasi kirjautumalla Oma Opintopolkuun

Todistusvalintojen tulokset on nyt julkaistu. Voit tarkistaa oman tilanteesi Oma Opintopolusta.

 

Valintojen tulokset ja paikan vastaanotto

""

Tässä osiossa kerrotaan yleisesti valintatuloksista ja miten otat opiskelupaikkasi vastaan.

Jos hait yhteishaussa tai erityisoppilaitosten haussa, saat valintatuloksesi kesäkuussa. Valmistavien koulutusten osalta saat valintatuloksesi elokuun alussa.

  • Heti valintojen valmistuttua, saat sähköpostiisi linkin oman tuloskirjeeseen.
  • Jos saat opiskelupaikan, voit ottaa paikkasi vastaan sähköpostissasi olevan linkin kautta. Muista ottaa paikka vastaan mahdollisimman pian tai viimeistään määräpäivään mennessä.
  • Oppilaitos lähettää sinulle erikseen päätöksen hyväksytystä opiskelupaikasta ja ohjeet, miten otat paikan vastaan. Jos olet hakulomakkeella antanut luvan toimittaa päätöksen opiskelijavalinnasta sähköisesti, voit saada sen sähköpostiisi. Jotkut oppilaitokset voivat kuitenkin lähettää päätöksen kirjepostina.

Huom! Jos et ole merkinnyt sähköpostiosoitetta hakemuksellasi tai et ole antanut lupaa sähköiseen viestintään, saat tuloskirjeen ja oppilaitoksen päätöksen kirjepostina.
Oppilaitokset voivat koronavirustilanteen takia lähettää kutsun tai tiedon pääsy- ja soveltuvuuskokeesta tai kielikokeesta kirjepostin sijaan sähköpostiin. Muista siis tarkistaa sähköpostisi. 
Voit tarkistaa valintatietosi ja ottaa opiskelupaikkasi vastaan myös Opintopolku.fi:n Oma Opintopolku -palvelussa. Oma Opintopolku -palvelu vaatii kuitenkin vahvan tunnistautumisen, eli pääset kirjautumaan palveluun verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sirullisella henkilökortilla.

Yhteishaussa voit tulla varasijalta hyväksytyksi ylempään hakutoiveeseesi, vaikka olet jo saanut paikan alemman hakutoiveesi mukaan. Esimerkiksi jos olet tullut hyväksytyksi toiselle hakutoiveellesi, olet edelleen varalla ykköstoiveellesi ja voit tulla siihen valituksi aina elokuun puoliväliin saakka.

Jos et saanut opiskelupaikkaa, voit vielä hakea vapaille paikoille

Jos et saanut opiskelupaikkaa, saat siitä tiedon kirjeitse tai sähköisessä tuloskirjeessä. Vaikka et saanut paikkaa, niin voit edelleen hakea mahdollisille vapaille paikoille. Oppilaitokset ilmoittavat Opintopolussa tai omilla verkkosivuillaan koulutuksista, joihin on vapaita paikkoja.

Haku vapaille opiskelupaikoille jatkuvan haun kautta

Voit hakea lukion, ammatillisen koulutuksen sekä näihin valmistavien koulutusten vapaille paikoille oppilaitosten jatkuvissa hauissa. Eri koulutuksiin on eri hakuajat, joten katso tarkat tiedot koulutusten kuvauksista tai oppilaitosten verkkosivuilta.

Haku Kymppiluokan vapaille paikoille lisähaun kautta

Voit hakea mahdollisille kymppiluokan vapaille paikoille elokuun alusta oppilaitosten lisähauissa. Oppilaitokset päättävät omista hakuajoistaan. Tarkista hakuajat koulutusten kuvauksista tai oppilaitosten verkkosivuilta.

Lisätietoja hakemisesta vapaille paikoille

Lue lisää hakemisesta vapaille opiskelupaikoille Etkö saanut opiskelupaikkaa -osiosta