Skip to content

Korkeakoulujen kevään toisen yhteishaun tulokset on julkaistu. Varasijalta sinut voidaan hyväksyä vielä 2.8. klo 15 asti. Lue ohjeet valintojen tuloksista ja paikan vastaanotosta.

Korkeakoulut voivat järjestää lisähakuja vapaiksi jääneille paikoille kesän aikana. Katso lista lisähauista.

Kevään ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaussa tai muussa perusopetuksen jälkeisessä haussa voit saada paikan varasijalta 20.8. asti. Voit myös hakea vielä vapaana oleville paikoille, lue lisää: Etkö saanut opiskelupaikka – näin haet vapaille paikoille.

Korkeakoulujen syksyn yhteishaku 1.–15.9.2021. Tutustu koulutuksiin uudessa Opintopolussa!

Kuvalinkki, joka vie uudelle betaOpintopolku.fi-sivulle.

Näin haet yhteishaussa korkeakouluun

Opiskelijat istuvat yliopiston kirjastossa. Kuva: Olli Häkämies

Kevään ensimmäinen yhteishaku ι Kevään toinen yhteishaku ι Jos haet molemmissa kevään yhteishauissa ι  Syksyn yhteishaku

Kevään ensimmäinen yhteishaku

Kevään ensimmäisessä yhteishaussa haet syksyllä alkaviin ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen vieraskielisiin koulutuksiin sekä taideyliopiston sekä Tampereen yliopiston näyttelijäntyön koulutuksiin.

Kevään ensimmäisen yhteishaun hakuaika on 7.1.−20.1.2021

Näihin koulutuksiin haet opintopolussa yhdellä hakulomakkeella korkeintaan kuuteen eri koulutukseen. Tässä yhteishaussa sinun ei tarvitse asettaa koulutuksia mieluisuusjärjestykseen ja voit tulla hyväksytyksi niin moneen koulutukseen kuin mihin valintamenestyksesi riittää. Muistathan, että vaikka sinulle tarjottaisiin useampaa paikkaa syksyllä alkavista koulutuksista kevään yhteishauissa, voit ottaa vastaan vain yhden paikan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta.

Kevään toinen yhteishaku

Kevään toisessa yhteishaussa haet syksyllä alkaviin ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen suomen- ja ruotsinkielisiin koulutuksiin.

Kevään toisen yhteishaun hakuaika on 17.3.−31.3.2021. 

Näihin koulutuksiin haet Opintopolussa yhdellä hakulomakkeella korkeintaan kuuteen eri koulutukseen. Tässä yhteishaussa sinun tulee asettaa koulutukset mieluisuusjärjestykseen hakulomakkeelle siten että valitset ensimmäiseksi hakutoiveeksi sen koulutuksen, mihin haluat päästä eniten. Harkitse järjestys huolellisesti. Sinulle voidaan tarjota korkeakoulujen toisessa yhteishaussa vain yhtä opiskelupaikkaa koulutuksesta, jonka priorisoit hakulomakkeella korkeimmalle ja johon valintamenestyksesi riittää. Muistathan, että vaikka sinulle tarjottaisiin useampaa paikkaa syksyllä alkavista koulutuksista kevään yhteishauissa, voit ottaa vastaan vain yhden paikan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta.

Jos haet molemmissa kevään yhteishauissa

Jos aiot hakea molemmissa yhteishauissa, täytät kummankin yhteishaun hakulomakkeen, ensin ensimmäisen yhteishaun lomakkeen 7.1.-20.1.2021 välisenä aikana ja sitten toisen yhteishaun lomakkeen 17.3.-31.3.2021 välisenä aikana. Voit molempien yhteishakujen hakulomakkeille valita kuusi koulutusta, johon haet. Huomaathan, että koska kyse on eri yhteishauista, hakujen ja valintojen aikataulut eivät ole yhteneväiset ja esimerkiksi takarajat ja määräajat eroavat eri yhteishauille.

Ensimmäisessä yhteishaussa sinulle voidaan tarjota niin monta paikkaa, kuin mihin valintamenestyksesi riittää.

Toisessa yhteishaussa sinulle tarjotaan vain yhtä opiskelupaikkaa, siihen mihin valintamenestyksesi riittää, ja jonka olet asettanut mieluisuusjärjestyksessä korkeammalle.

Muistathan, että vaikka sinulle tarjottaisiin useampaa paikkaa syksyllä alkavista koulutuksista kevään yhteishauissa, voit ottaa vastaan vain yhden paikan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta.

Syksyn yhteishaku

Syksyn korkeakouluhaussa haet tammikuussa alkaviin ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen koulutuksiin.

Syksyn 2021 yhteishaku toteutetaan uudistuneessa Opintopolku.fi-palvelussa. Tutustu koulutustarjontaan osoitteessa beta.opintopolku.fi.

Syksyn yhteishaun hakuaika on 1.− 15.9.2021

Näihin koulutuksiin haet Opintopolussa yhdellä hakulomakkeella korkeintaan kuuteen eri koulutukseen. Tässä yhteishaussa sinun tulee asettaa koulutukset mieluisuusjärjestykseen hakulomakkeelle siten että valitset ensimmäiseksi hakutoiveeksi sen koulutuksen, mihin haluat päästä eniten. Harkitse järjestys huolellisesti. Sinulle voidaan tarjota korkeakoulujen toisessa yhteishaussa vain yhtä opiskelupaikkaa koulutuksesta, jonka priorisoit hakulomakkeella korkeimmalle ja johon valintamenestyksesi riittää. Muistathan, että voit ottaa vain yhden opiskelupaikan vastaan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta.

Lue lisää

Näin täytät hakulomakkeen.

Oma Opintopolku -palvelu

Lue lisää Oma Opintopolku -palvelusta

Yhden paikan säännös