Skip to content

Korkeakoulujen ensimmäisen yhteishaun tulokset on julkaistu. Ota paikka vastaan 17.7. klo 15 mennessä.

Korkeakoulujen hakijapalvelut antavat lisätietoa valinnasta ja paikan vastaanotosta.

 

Haku perusopetuksen jälkeisiin valmistaviin koulutuksiin (Kymppiluokka, VALMA, LUVA) 19.5.-21.7.  Katso koulutukset

 

Suoritatko korkeakoulujen valintakokeita Opintopolun välityksellä? Katso ohjeet alta.
Lue ohjeet koetehtävien palautukseen Opintopolussa
Lue ohjeet yliopistojen valintakokeiden suorittamiseen AMK-järjestelmässä

Ammattikorkeakoulut lähettävät kutsut AMK-valinnan toiseen vaiheeseen viimeistään tiistaina 16.6.
Tiedon valintakokeen ajasta ja paikasta sekä tunnisteen kokeeseen osallistumista varten saat torstaina 18.6.
Voit tarkistaa ensimmäisen vaiheen tuloksesi ammattikorkeakouluun.fi-sivustolta hakemusnumerosi perusteella.
Hakemusnumeron löydät hakiessa saadusta vahvistussähköpostista.

Näin haet yhteishaussa korkeakouluun

Opiskelijat istuvat yliopiston kirjastossa. Kuva: Olli Häkämies

Kevään ensimmäinen yhteishaku ι Kevään toinen yhteishaku ι Jos haet molemmissa kevään yhteishauissa ι  Syksyn yhteishaku

Kevään ensimmäinen yhteishaku

Kevään ensimmäisessä yhteishaussa haet syksyllä alkaviin ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen vieraskielisiin koulutuksiin sekä taideyliopiston sekä Tampereen yliopiston näyttelijäntyön koulutuksiin.

Kevään ensimmäisen yhteishaun hakuaika on 8.1.−22.1.2020

Näihin koulutuksiin haet opintopolussa yhdellä hakulomakkeella korkeintaan kuuteen eri koulutukseen. Tässä yhteishaussa sinun ei tarvitse asettaa koulutuksia mieluisuusjärjestykseen ja voit tulla hyväksytyksi niin moneen koulutukseen kuin mihin valintamenestyksesi riittää. Muistathan, että vaikka sinulle tarjottaisiin useampaa paikkaa syksyllä alkavista koulutuksista kevään yhteishauissa, voit ottaa vastaan vain yhden paikan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta.

Kevään toinen yhteishaku

Kevään toisessa yhteishaussa haet syksyllä alkaviin ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen suomen- ja ruotsinkielisiin koulutuksiin.

Kevään toisen yhteishaun hakuaika on 18.3.−1.4.2020.

Näihin koulutuksiin haet Opintopolussa yhdellä hakulomakkeella korkeintaan kuuteen eri koulutukseen. Tässä yhteishaussa sinun tulee asettaa koulutukset mieluisuusjärjestykseen hakulomakkeelle siten että valitset ensimmäiseksi hakutoiveeksi sen koulutuksen, mihin haluat päästä eniten. Harkitse järjestys huolellisesti. Sinulle voidaan tarjota korkeakoulujen toisessa yhteishaussa vain yhtä opiskelupaikkaa koulutuksesta, jonka priorisoit hakulomakkeella korkeimmalle ja johon valintamenestyksesi riittää. Muistathan, että vaikka sinulle tarjottaisiin useampaa paikkaa syksyllä alkavista koulutuksista kevään yhteishauissa, voit ottaa vastaan vain yhden paikan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta.

Jos haet molemmissa kevään yhteishauissa

Jos aiot hakea molemmissa yhteishauissa, täytät kummankin yhteishaun hakulomakkeen, ensin ensimmäisen yhteishaun lomakkeen 8.1. – 22.1.2020 välisenä aikana ja sitten toisen yhteishaun lomakkeen 18.3.-1.4.2020 välisenä aikana. Voit molempien yhteishakujen koulutuksiin valita kuusi koulutusta, johon haet. Huomaathan, että koska kyse on eri yhteishauista, hakujen ja valintojen aikataulut eivät ole yhteneväiset ja esimerkiksi takarajat ja määräajat eroavat eri yhteishauille.

Ensimmäisessä yhteishaussa sinulle voidaan tarjota niin monta paikkaa, kuin mihin valintamenestyksesi riittää.

Toisessa yhteishaussa sinulle tarjotaan vain yhtä opiskelupaikkaa, siihen mihin valintamenestyksesi riittää, ja jonka olet asettanut mieluisuusjärjestyksessä korkeammalle.

Muistathan, että vaikka sinulle tarjottaisiin useampaa paikkaa syksyllä alkavista koulutuksista kevään yhteishauissa, voit ottaa vastaan vain yhden paikan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta.

Syksyn yhteishaku

Syksyn korkeakouluhaussa haet tammikuussa alkaviin ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen koulutuksiin.

Syksyn yhteishaun hakuaika on 2.− 16.9.2020

Näihin koulutuksiin haet Opintopolussa yhdellä hakulomakkeella korkeintaan kuuteen eri koulutukseen. Tässä yhteishaussa sinun tulee asettaa koulutukset mieluisuusjärjestykseen hakulomakkeelle siten että valitset ensimmäiseksi hakutoiveeksi sen koulutuksen, mihin haluat päästä eniten. Harkitse järjestys huolellisesti. Sinulle voidaan tarjota korkeakoulujen toisessa yhteishaussa vain yhtä opiskelupaikkaa koulutuksesta, jonka priorisoit hakulomakkeella korkeimmalle ja johon valintamenestyksesi riittää. Muistathan, että voit ottaa vain yhden opiskelupaikan vastaan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta.

Lue lisää

Näin täytät hakulomakkeen.

Oma Opintopolku -palvelu

Lue lisää Oma Opintopolku -palvelusta

Yhden paikan säännös