Skip to content

Korkeakoulujen yhteishaku jatkuu 18.9.2019 klo 15.00 asti. Katso tästä haussa olevat koulutuksetHUOM! Ilmoittaudu ammattikorkeakoulujen valintakokeeseen samalla, kun täytät hakulomakkeen. Lisätietoa hakemisesta ja valinnasta korkeakoulujen hakijapalveluista (ammattikorkeakoulut ja yliopistot).

 

Ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen puhelinpalvelu on kiinni 30.8.–4.11.2019. Puhelinpalvelu on auki 5.11.2019 lähtien klo 9–11 tiistaista torstaihin. Lue lisää ohjaus- ja neuvontapalveluista 

 

Näin haet yhteishaussa korkeakouluun

Opiskelijat istuvat yliopiston kirjastossa. Kuva: Olli Häkämies

Syksyn yhteishaku ι Kevään yhteishaku

Syksyn yhteishaku

Syksyn korkeakouluhaussa haet tammikuussa 2019 alkaviin ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen koulutuksiin. Lukion päättäneet hakevat yleensä yhteishaussa.

Syksyn 2019 yhteishaun hakuaika on 4.−18.9.2019

Yhteishaussa haet Opintopolussa yhdellä hakulomakkeella korkeintaan kuuteen eri koulutukseen. Katso syksyn yhteishaun koulutukset.

Täytä hakulomakkeella kysytyt tiedot

Hakulomakkeella kysytään kaikki tarvittavat tiedot ja pyydetään mahdolliset liitteet.

Voit täyttää hakemuksen vain kerran ja valitsemasi mieluisuusjärjestys on sitova. Hakuaikana voit vielä tehdä muutoksia hakulomakkeeseesi kirjautumalla Oma Opintopolku -palveluun tai käyttämällä hakemuksen muokkauslinkkiä.

Katso tarkemmin Näin täytät hakulomakkeen.

Oma Opintopolku -palvelu

Lue lisää Oma Opintopolku -palvelusta


Kevään 2019 yhteishaussa on kaksi hakuaikaa

HUOM! Kevään 2020 yhteishaun osalta tiedot päivitetään myöhemmin.

Kevään korkeakouluhaussa haet syksyllä 2019 alkaviin ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen koulutuksiin. Lukion päättäneet hakevat yleensä yhteishaussa.

  • Ensimmäisenä hakuaikana 9.1.−23.1. 2019 haetaan vieraskielisiin koulutuksiin, Taideyliopiston koulutuksiin, Tampereen yliopiston näyttelijäntyön koulutukseen sekä joihinkin yliopistojen maisterihakuihin.
  • Toisena hakuaikana 20.3.−3.4. 2019  haetaan muihin ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen koulutuksiin.

Yhteishaussa haet Opintopolussa yhdellä hakulomakkeella korkeintaan kuuteen eri koulutukseen.

Kevään yhteishaussa on kaksi erillistä hakuaikaa, mutta voit silti hakea yhteensä korkeintaan kuuteen koulutukseen. Ensimmäisen hakuajan päättymisen jälkeen et voi poistaa koulutuksia, joihin olet jo hakenut. Jätä siis hakulomakkeelle tilaa, jos aiot hakea myös myöhempänä hakuaikana.

Jos haet kevään yhteishaussa molempina hakuaikoina, priorisoit koulutukset silti vain yhteen mieluisuusjärjestykseen.

Jos haet molempina hakuaikoina

Jos haet molempina hakuaikoina, lisäät hakemukseesi toisen hakuajan koulutukset Oma Opintopolku -palvelussa. Palveluun tunnistaudutaan verkkopankkitunnuksin, mobiilivarmenteella tai sähköisellä henkilökortilla. Jos et voi käyttää Oma Opintopolku -palvelua, pääset lisäämään koulutuksia hakemuksellesi vahvistusviestissä olevan henkilökohtaisen linkin kautta.

Jos haet molempina hakuaikoina, asetat koulutukset lopulliseen järjestyksen 2. hakuaikana:

  • Et voi muuttaa 1. hakuajan koulutusten keskinäistä järjestystä.
  • Et voi enää poistaa 1. hakuajan koulutuksia.
  • Voit sijoittaa 2. hakuajan koulutuksia 1. hakuajan koulutusten edelle, väliin ja jälkeen.

Yliopiston hakuajat

Jos haet vain 2. hakuaikana

Voit täyttää hakulomakkeen suoraan Opintopolussa. Hakuajan kuluessa voit vielä lisätä tai poistaa hakukohteita ja muuttaa niiden järjestystä joko Oma Opintopolku -palvelussa tai sähköpostiisi tulleessa vahvistusviestissä olevan henkilökohtaisen linkin kautta.

Täytä hakulomakkeella kysytyt tiedot

Hakulomakkeella kysytään kaikki tarvittavat tiedot ja pyydetään mahdolliset liitteet.

Voit täyttää hakemuksen vain kerran ja valitsemasi mieluisuusjärjestys on sitova. Hakuaikana voit vielä tehdä muutoksia hakulomakkeeseesi kirjautumalla Oma Opintopolku -palveluun tai käyttämällä hakemuksen muokkauslinkkiä.

Haet yhdellä lomakkeella, vaikka hakisit molempina hakuaikoina. Jos olet jo hakenut ensimmäisenä hakuaikana, lisäät toisena hakuaikana koulutuksia samalle hakemukselle.

Katso tarkemmin Näin täytät hakulomakkeen.