Skip to content

Opoille-sivut on uusittu ja linkki sivuille löytyy nyt ylävalikosta!  

 

Ilmoittaudu korkeakouluun ja aloita opinnot

Opiskelijat pöydän takana läppärit edessään. Kuva: Olli Häkämies

Näin ilmoittaudut opintoihin

  • Opiskelupaikan vastaanottamisen lisäksi sinun on myös ilmoittauduttava korkeakouluun määräaikaan mennessä.
  • Voit ilmoittautua korkeakouluun joko sähköisesti valtakunnallisessa ilmoittautumispalvelussa (OILI) opiskelupaikan vastaanoton yhteydessä Oma Opintopolku-palvelun kautta tai muulla korkeakoulusi ilmoittamalla tavalla. Kun olet ottanut opiskelupaikan sitovasti vastaan Oma Opintopolku-palvelussa, näytölle ilmestyy ”Ilmoittaudu”-painike, jonka kautta pääset siirtymään OILI-ilmoittautumispalveluun. Jos otat opiskelupaikan vastaan ja jäät odottamaan ylemmällä sijalla olevaa opiskelupaikkaa, ”Ilmoittaudu”-painike ei tule näkyviin ennen kuin joku opiskelupaikoista on vahvistunut sinulle. OILI-palvelussa voit ilmoittautua opiskelijaksi ensimmäiselle lukuvuodelle.
  • Tarkemmat ohjeet ilmoittautumisesta saat 1) OILI-palvelussa tai 2) hakukohteesi korkeakoulusta.
  • Voit ilmoittautua poissa olevaksi vain lakisääteisten syiden eli ase- tai siviilipalveluksen, äitiys-, isyys- tai vanhempainvapaan tai oman sairauden tai vamman perusteella. Ilmoittautumisen tekemättä jättäminen johtaa opiskeluoikeuden menettämiseen. (Yliopistolaki 43 §/Ammattikorkeakoululaki 32 §).
  • HUOM! Kaikki korkeakoulut eivät lähetä uusille opiskelijoille kotiin tietoa opintojen aloittamisesta. Mene korkeakoulun sivuille, ja tutustu uusille opiskelijoille tarkoitettuihin sivuihin. Sivuilta löydät myös tiedon määräajasta, johon mennessä sinun on ilmoittauduttava opintoihin.

 

Siirry sivun alkuun