Skip to content

Korkeakoulujen yhteishaun 2. hakuaika 15.3.2017 klo 8—5.4.2017 klo 15. Tutustu koulutuksiin.

 

Haku erityisopetuksena järjestettävään ammatilliseen koulutukseen 15.3. klo 8.00 – 5.4. klo 15.00. Lue lisää hausta.
 

Ota paikka vastaan Oma Opintopolku -palvelussa

Lukiolaispoika istuu luokassa kädet takaraivon takana ja hymyilee. Kuva: Olli Häkämies

Oman valinnan tulos Oma Opintopolussa

Voit ilmoittautua korkeakouluun joko sähköisesti valtakunnallisessa ilmoittautumispalvelussa (OILI) opiskelupaikan vastaanoton yhteydessä Oma Opintopolku-palvelun kautta tai muulla korkeakoulusi ilmoittamalla tavalla.

Jos otat opiskelupaikan vastaan mutta jäät odottamaan hakukohdejärjestyksessä ylemmällä sijalla olevaa opiskelupaikkaa, voit ilmoittautua läsnä tai poissa olevaksi opiskelijaksi vasta, kun opiskelupaikkasi on vahvistunut.

Tarkemmat ohjeet ilmoittautumisesta saat 1) OILI-palvelussa tai 2) hakukohteesi korkeakoulusta.

Voit ilmoittautua poissa olevaksi vain lakisääteisten syiden eli ase- tai siviilipalveluksen, äitiys-, isyys- tai vanhempainvapaan tai oman sairauden tai vamman perusteella. Ilmoittautumisen tekemättä jättäminen johtaa opiskeluoikeuden menettämiseen. (Yliopistolaki 43 §/Ammattikorkeakoululaki 32 §).

Etene näin:

  • Löydät oman valintasi tulokset myös Opintopolun Oma Opintopolku -palvelusta, jossa voit ottaa paikan vastaan.
  • Voit seurata valinnan etenemistä Oma Opintopolku -palvelussa. Jos jäit varasijalle, voit seurata oman tilanteesi kehittymistä.
  • 25.11.2016 asti Oma Opintopolku -palvelussa lukee yleensä yhteishaun valinnan tulosten kohdalla ”kesken”. 25.11. alkaen valinnan tuloksissa lukee hyväksytty, hyväksytty (ehdollinen), varalla, varasijalta hyväksytty tai ”et saanut opiskelupaikkaa”.
  • 25.11. alkaen Oma Opintopolku-palveluun tulee myös linkki tuloskirjeeseen, josta näet oman valintasi tulostiedot, esimerkiksi oman pistemääräsi.
  • Kirjaudu sisään Opintopolun yläreunan linkistä. Tarvitset kirjautumiseen verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenteen tai sähköisen henkilökortin.
  • Ota paikka vastaan palvelun ohjeiden mukaisesti.

Paikan vastaanotto on sitova

Paikan vastaanotto on sitova, etkä voi muuttaa tai peruuttaa sitä myöhemmin.

Katso videolta, miten otat paikan vastaan Oma Opintopolku -palvelussa