Skip to content

Opoille-sivut on uusittu ja linkki sivuille löytyy nyt ylävalikosta!  

 

Ota paikka vastaan Oma Opintopolku -palvelussa

Lukiolaispoika istuu luokassa kädet takaraivon takana ja hymyilee. Kuva: Olli Häkämies

Oman valinnan tulos Oma Opintopolussa

Voit ilmoittautua korkeakouluun joko sähköisesti valtakunnallisessa ilmoittautumispalvelussa (OILI) opiskelupaikan vastaanoton yhteydessä Oma Opintopolku-palvelun kautta tai muulla korkeakoulusi ilmoittamalla tavalla.

Jos otat opiskelupaikan vastaan mutta jäät odottamaan hakukohdejärjestyksessä ylemmällä sijalla olevaa opiskelupaikkaa, voit ilmoittautua läsnä tai poissa olevaksi opiskelijaksi vasta, kun opiskelupaikkasi on vahvistunut.

Tarkemmat ohjeet ilmoittautumisesta saat 1) OILI-palvelussa tai 2) hakukohteesi korkeakoulusta.

Voit ilmoittautua poissa olevaksi vain lakisääteisten syiden eli ase- tai siviilipalveluksen, äitiys-, isyys- tai vanhempainvapaan tai oman sairauden tai vamman perusteella. Ilmoittautumisen tekemättä jättäminen johtaa opiskeluoikeuden menettämiseen. (Yliopistolaki 43 §/Ammattikorkeakoululaki 32 §).

Etene näin:

  • Löydät oman valintasi tulokset Opintopolun Oma Opintopolku -palvelusta, jossa voit ottaa paikan vastaan.
  • Voit seurata valinnan etenemistä Oma Opintopolku -palvelussa. Jos jäit varasijalle, voit seurata oman tilanteesi kehittymistä.
  • Oma Opintopolku-palvelussa näet myös linkin tuloskirjeeseen, josta näet oman valintasi tulostiedot, esimerkiksi oman pistemääräsi.
  • Kirjaudu sisään Opintopolun yläreunan linkistä. Tarvitset kirjautumiseen verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenteen tai sähköisen henkilökortin.
  • Ota paikka vastaan palvelun ohjeiden mukaisesti.

Paikan vastaanotto on sitova

Paikan vastaanotto on sitova, etkä voi muuttaa tai peruuttaa sitä myöhemmin.

Katso videolta, miten otat paikan vastaan Oma Opintopolku -palvelussa