Skip to content

Korkeakoulujen yhteishaku jatkuu 18.9.2019 klo 15.00 asti. Katso tästä haussa olevat koulutuksetHUOM! Ilmoittaudu ammattikorkeakoulujen valintakokeeseen samalla, kun täytät hakulomakkeen. Lisätietoa hakemisesta ja valinnasta korkeakoulujen hakijapalveluista (ammattikorkeakoulut ja yliopistot).

 

Ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen puhelinpalvelu on kiinni 30.8.–4.11.2019. Puhelinpalvelu on auki 5.11.2019 lähtien klo 9–11 tiistaista torstaihin. Lue lisää ohjaus- ja neuvontapalveluista 

 

Näin otat paikan vastaan, jos hait sekä yhteishaussa että erillishaussa

Yhteisöpedagogit

Yhteishaun ja erillishaun hakukohteiden valinnan tulosten julkaisu sekä paikan vastaanoton aikataulu vaihtelevat korkeakoulun mukaan. Tarkista valintojen julkistamisen tarkat päivämäärät korkeakoulujen omilta sivuilta. Korkeakoulujen sivuilta löydät myös lisätietoa ja tarkemmat ohjeet paikan vastaanotosta.

Yhden korkeakoulupaikan säännös koskee sekä yhteishaun että erillishaun koulutuksia. Jos hait sekä yhteishaussa että erillishaussa, huomioi nämä asiat:

  • Voit ottaa vastaan vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta. Paikan vastaanotto on sitova, etkä voi peruuttaa tai muuttaa opiskelupaikan vastaanottoa myöhemmin.
  • Jos otat paikan vastaan esimerkiksi yhteishausta, erillishaun hakutoiveesi peruuntuu. Näin käy myös, jos otat yhteishaussa paikan vastaan, ja jäät jonottamaan ylempää hakutoivetta.