Skip to content

Kymppiluokan, VALMA-koulutuksen ja LUVA-koulutuksen valinnat ovat valmiit.  Ota opiskelupaikkasi vastaan viimeistään 14.8. Lue lisää valinnoista ja paikan vastaanottamisesta

 

Korkeakoulut järjestävät lisähakuja kesäkuun lopusta elokuun puoliväliin. Voit hakea näissä hauissa yhteishauissa täyttämättä jääneitä paikkoja.
Katso haettavat koulutukset sekä tarkat hakuajat.

Voit hakea ammatillisen koulutuksen ja lukion vapaille paikoille jatkuvan haun kautta. Etsi ajankohtaisia koulutuksia Hae-toiminnolla tai katso oppilaitosten omat verkkosivut. Lisätietoja koulutuksista ja hakemisesta saat oppilaitoksista. 

Näin palautat valintakoetehtävät Opintopolun kautta

Näin lataat koetehtäväsi Opintopolkuun

  1. Valitse Opintopolun sivun ylälaidasta ”Siirry Oma Opintopolkuun”.   

  2. Oma opintopolku -palvelussa klikkaa painiketta ”Kirjaudu sisään” ja tunnistaudu palveluun omilla verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sirullisella henkilökortilla.

  3. Kohdasta ”Hakemukset ja opiskelupaikan vastaanotto” klikkaa painiketta ”Siirry hakemuksiin”. Näet listan omista hakemuksistasi.

  4. Otsikon ”Korkeakoulujen kevään 2020 toinen yhteishaku” alta klikkaa linkkiä ”Näytä hakemus”.

  5. Selaa alas hakemuksellasi kohtaan, jossa näet valintakoetehtäviin liittyvät liitepyynnöt. Lataa kukin tehtävä kyseisen tehtävän liitepyyntöön napista ”Lisää liite”. Toista sama muille tehtäville. Huomaathan, että et voi ladata lomakkeelle ladattua tiedostoa itsellesi tietoturvasyistä. Varmista siis, että lataat lomakkeelle oikean tiedoston. Voit kuitenkin latausajan puitteissa poistaa lomakkeelle ladatun liitteen, jos latasit vahingossa väärän tiedoston.

  6. Lopuksi paina oikeasta yläkulmasta nappia ”Lähetä muutokset”, jotta tiedostot tallentuvat lomakkeelle. Liitteet tulee olla ladattuna ja muutosten lähetettynä ennen latausajan loppumista.


Jos et voi käyttää Oma opintopolku -palvelua

Jos sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia tai muuta tunnistautumiskeinoa, etkä voi käyttää Oma opintopolku -palvelua, pääset lataamaan liitteet myös hakulomakkeen yhteydessä sähköpostiin saamasi vahvistuslinkin kautta. Etsi linkki sähköpostistasi. Linkki voi olla jo vanhentunut, joten klikkaamalla linkkiä saat paluuviestinä uuden, toimivan linkin. Linkki on kertakäyttöinen, ja jokaisen käyttökerran jälkeen sinun täytyy pyytää uusi linkki. Jos et löydä hakemuksen lähettämisen yhteydessä saamaasi linkkiä, ole etukäteen yhteydessä hakemasi korkeakoulun hakijapalveluihin.