Skip to content

Korkeakoulujen yhteishaun 2. hakuaika 15.3.2017 klo 8—5.4.2017 klo 15. Tutustu koulutuksiin.

 

Haku erityisopetuksena järjestettävään ammatilliseen koulutukseen 15.3. klo 8.00 – 5.4. klo 15.00. Lue lisää hausta.
 

Viisi vinkkiä hakemiseen

Ryhmä lukion opiskelijoita seisoo pöydän ympärilla, ja opettaja ohjaa heitä. Kuva: Olli Häkämies

Korkeakoulujen yhteishaku

  1. Tutustu vaihtoehtoihin ja mieti myös, millaisia töitä haluaisit opintojen jälkeen tehdä. Korkeakouluissa on tarjolla satoja erilaisia tutkintoja. Opiskelu on nykyään yhä enemmän oman polun rakentamista. Koulutukset ovat usein monialaisia ja tutkintoonsa voi usein valita osia myös muista saman korkeakoulun yksiköistä tai muista korkeakouluista.
  2. Tarkista aina hakukelpoisuusvaatimukset ennen kuin haet.  Korkeakoulut varaavat aloituspaikkoja ns. ensikertalaisille hakijoille. Tarkista, oletko ns. ’ensikertalainen’ hakija.
  3. Hae ajoissa. Hakulomake löytyy Opintopolun etusivulta. Tutustu hakuohjeisiin. Sinun ei tarvitse kirjautua mihinkään, mutta sähköpostiosoite on pakollinen tieto. Lue lisää: Näin hankit sähköpostiosoitteen.
  4. Huolehdi siitä, että toimitat korkeakouluihin kaikki tarvittavat liitteet. Liitteet luetellaan hakemuksen viimeisellä sivulla. Eri hakukohteisiin on eri liitteet. Jos muutat hakuaikana hakukohteitasi Oma Opintopolku -palvelussa tai hakutoiveiden muokkauslinkillä, voi tarvittaviin liitteisiinkin tulla muutoksia. Saat lähetetyistä hakutoivemuutoksista vahvistusviestin, jossa on vielä lueteltu uudet tarvittavat liitteet.
  5. Tarkista onko koulutuksessa ennakkotehtäviä tai pääsykokeita. Pääsykokeisiin ei yleensä lähetetä kutsuja. Tarkista valintakokeen aika ja paikka koulutuskuvauksista tai korkeakoulusta.

Onnea opintopolullesi!